Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Tempomat E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
fornax

#1 Příspěvek od fornax »

Koupil jsem páčku tempomatu ale má ustřihnuté kabely. Nevíte někdo kde se připojí ty dva dráty které z toho vedou. To že by to mělo po zapojení jednoduše fungovat se tady již řešilo. Mam tam jeden konektor (nad pedálama) volný a v něm dva kolíky. Je to ono? mrkněte se někdo. Díky :D
skautik Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od skautik Čestný člen »

krome toho se musi "odblokavat" tempomat v RJ
Maverick

#3 Příspěvek od Maverick »

Až to zprvozníš tak se poděl o zkušenost. :D
fornax

#4 Příspěvek od fornax »

skautik píše:krome toho se musi "odblokavat" tempomat v RJ
To máš ověřené, anebo JPP :lol:
Maverick

#5 Příspěvek od Maverick »

Tak co už ti to fachá? :roll: Nebo to musíš odblokovat jak píše skautík? :shock:
fornax

#6 Příspěvek od fornax »

Tak už jsem to zapojil. Konektor mi poslal dodatečně. A můžu všechny vyvést z omylu. :lol: Jednoduše bez jakéhokoli "odblokování" to začalo fungovat. Jede to spolehlivě :shock:
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RedBaron »

Dan Ďurček píše:Tak už jsem to zapojil. Konektor mi poslal dodatečně. A můžu všechny vyvést z omylu. :lol: Jednoduše bez jakéhokoli "odblokování" to začalo fungovat. Jede to spolehlivě :shock:
Aha, to je dobrá zpráva. Tak zkus napsat co všechno je k tomu třeba a dost polopaticky. Dík :D
skautik Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od skautik Čestný člen »

RedBaron píše:
Dan Ďurček píše:Tak už jsem to zapojil. Konektor mi poslal dodatečně. A můžu všechny vyvést z omylu. :lol: Jednoduše bez jakéhokoli "odblokování" to začalo fungovat. Jede to spolehlivě :shock:
Aha, to je dobrá zpráva. Tak zkus napsat co všechno je k tomu třeba a dost polopaticky. Dík :D
mno dobra, nekdy to jde i bez zasahu do softwaru, kazdopadne TDSo ma elektronickej plyn....540i taky?

ja jen, ze tam asi bude potreba neco vic, nez jen packa a kabel :)
fornax

#9 Příspěvek od fornax »

U 540i nevím jak to je. Já mám TDSo. Na páčce tempomatu byly lyžinky které se nasunuly na páčku stěračů a tím to bylo mechanicky upevněno. A pak jsem zasunul konektor (2dráty) do konektoru nad pedálama. Nožem jsem vykrojil předlisovaný otvor pro páčku a zakrytoval. Funguje vše jak má. dokoce je tam někde spínač i na spojkovém pedálu, protože stačí ?uknout a tempomat vypne. Paráda 15 min práce. 8)
A pro další tazatele: dal jsem za ní 500Kč :D
RedBaron
Klubové ID: 178
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RedBaron »

Dan Ďurček píše:U 540i nevím jak to je. Já mám TDSo. Na páčce tempomatu byly lyžinky které se nasunuly na páčku stěračů a tím to bylo mechanicky upevněno. A pak jsem zasunul konektor (2dráty) do konektoru nad pedálama. Nožem jsem vykrojil předlisovaný otvor pro páčku a zakrytoval. Funguje vše jak má. dokoce je tam někde spínač i na spojkovém pedálu, protože stačí ?uknout a tempomat vypne. Paráda 15 min práce. 8)
Osmivály byly nejmodernější motory co se do E34 dávaly, takže myslím že by to jít mělo. Takže se koupí jenom páčka a namontuje, jo? To mě pos.r! :D
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

RedBaron píše:Osmivály byly nejmodernější motory co se do E34 dávaly, takže myslím že by to jít mělo. Takže se koupí jenom páčka a namontuje, jo? To mě pos.r! :D
Nerad ti kazim radost ale M60 motory nemely elektronicky plyn, ja tam normalni lanko mezi pedalem a skrtici klapkou. Tempomat se tedy sklada z packy + servopohon + lanko ke skrtici klapce + ridici jednotka + kabelaz + ...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#12 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Francis píše:
RedBaron píše:Osmivály byly nejmodernější motory co se do E34 dávaly, takže myslím že by to jít mělo. Takže se koupí jenom páčka a namontuje, jo? To mě pos.r! :D
Nerad ti kazim radost ale M60 motory nemely elektronicky plyn, ja tam normalni lanko mezi pedalem a skrtici klapkou. Tempomat se tedy sklada z packy + servopohon + lanko ke skrtici klapce + ridici jednotka + kabelaz + ...
A co moje emko Francisi? bude problém tam hodit ten tempomat? mám různý píčoviny jako el.sedačky,ale za tempomat ušetřili.... :D
abdul

#13 Příspěvek od abdul »

Francis píše:
jo jo je to presna tak, jeste si zapomel ze ten servomotorek drzi na takovy (podle me vcelku dost sileny) konstrukci... :)
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

M3maniac píše:A co moje emko Francisi? bude problém tam hodit ten tempomat? mám různý píčoviny jako el.sedačky,ale za tempomat ušetřili.... :D
Zeptej se mechanika, ja M3 nikdy pod rukama nemel :-( Podle ETK tam je servo tahajici za skrtici klapku, takze jsi na tom stejne jako my ostatni s drive-by-cable :-)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Fido
Klubové ID: 648

#15 Příspěvek od Fido »

Kdyby jste náhodou měl někdo zájem, tak komplet tempomat na benzínový báwo bych měl k dispozici. Je to teda ze staršího modelu, čili páčka je jiná než třeba u E34, ale na funkci živočicháře by to teoreticky nemělo mít vliv :-)

Pokud ho budete chtít, dejte vědět přes PM nebo na majl fido@e30.cz
Rosta

#16 Příspěvek od Rosta »

Dan Ďurček píše:U 540i nevím jak to je. Já mám TDSo. Na páčce tempomatu byly lyžinky které se nasunuly na páčku stěračů a tím to bylo mechanicky upevněno. A pak jsem zasunul konektor (2dráty) do konektoru nad pedálama. Nožem jsem vykrojil předlisovaný otvor pro páčku a zakrytoval. Funguje vše jak má. dokoce je tam někde spínač i na spojkovém pedálu, protože stačí ?uknout a tempomat vypne. Paráda 15 min práce. 8)
Co já mám za páčku,když má tolik vývodů?Mám 524td,nad pedálama(pokud to jsou ony)taky dva vývody.
Přílohy
Fotky BMW 001.jpg
Fotky BMW 001.jpg (65.7 KiB) Zobrazeno 1666 x
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#17 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

To je tvoje vecere? Nejak v te mazanine nic nevidim... :P
N54 PWR
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od psena »

M3maniac píše:
Francis píše:
A co moje emko Francisi? bude problém tam hodit ten tempomat? mám různý píčoviny jako el.sedačky,ale za tempomat ušetřili.... :D
Asi vedeli proc to tam nedavaji, podle me je docela divny davat na Mko tempomat, ale proti gustu....
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#19 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

psena píše:
M3maniac píše:
Francis píše: Nerad ti kazim radost ale M60 motory nemely elektronicky plyn, ja tam normalni lanko mezi pedalem a skrtici klapkou. Tempomat se tedy sklada z packy + servopohon + lanko ke skrtici klapce + ridici jednotka + kabelaz + ...
Asi vedeli proc to tam nedavaji, podle me je docela divny davat na Mko tempomat, ale proti gustu....
Tempomat se do M normalne daval a dava...
N54 PWR
Rosta

#20 Příspěvek od Rosta »

Lukas H. píše:To je tvoje vecere? Nejak v te mazanine nic nevidim... :P
pOSÍLÁM NOVOU FOTKU,TROCHU ROZMAZANÁ BYLA,ALE JAKO PÁREK NEVYPADÁ.ALE JAK PÍŠE PSENA PROTI GUSTU...
Přílohy
Fotky BMW 006.jpg
Fotky BMW 006.jpg (125.87 KiB) Zobrazeno 1646 x
Odpovědět