Ahoj,prosím o radu.
Měnil jsem v e36 motor M50B25 za M52B28,všechno už mám v kupě,startér točí,benzín taky jde, ale nehází jiskru.
Může to být EWS?
M52 co tam mám údejně nemá EWS,ale nevím podle čeho to přesně poznám?
Zapojoval jste někdo M52 místo M50?
Nemáte někdo "pinout" (zapojení) motorového konektoru? myslím že bude problém tam.
Díky.
Právě koukám do těch schématů ,zapojení toho konektoru
nikde nevidím. Myslím že je označenej X20.
U M52 je jinak zapojenej,bych to zkusil nějak na "prasáčka" přepojit .
No ten co je u pojistek,právě tam je několik pinů jinak zapojenejch (jiné barvy drátů ).
Měl by to být X20 nebo X69.
V ETM je jenom pinout diagnostiky,ta má stejný konektor,ale v tom se hrabat nebudu.
No nic zkusím ještě chvíli hledat .
Mezi m50 a m52 v motorove elektrice se nemusí nic dopojovat krome EWS co by ti mozna mohlo delat problem , tak m50 ma dve teplotni cidla , a m52 jedno multicidlo , takze to druhy budes muset nekam dopojit do vodniho okruhu
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
čidlo funguje normálně jediny drát jinak je ews a pak signal rychlosti m52 ho bere z abs. Změř jestli máš na cívkach napětí pin2 je minus pin3 je staly plus a na pin1 je ovladací minus z řj
Tak u M52 mám oproti M50 navíc konektor X69,je stejný jako X20 taky 25pinů.
V X69 jsou v něm zapojený čtyři dráty.
Podle schématu vedou k "EGS" Transmission control module?
EGS je řj. jednotka automatické převodovky?
To mě právě napadlo taky,že by mohl být s automatu.Podle čeho to poznám?
EGS je teda řídící jednotka automatu?
Na cívkách asi napětí nebude,zkoušel jsem i jiný cívky/svíčky a nic.
když to změříš tak budeš vědět že tam je mezi pinem 2 a 3 12v a znamená to že nejde výstup z řj. Ještě mě napadlo máš tam ty kostřící dráty ze šroubu co drží ventildekl na cívky?
EGS je ŘJ automatu. Doporučil bych to píchnout na diagnostiku, protože jestli je to z automatu, tak ten dovolí nastartovat jenom při zařazeném P. Je otázka, jakou informaci jednotka drží. Ale na druhou stranu, pak by motor neměl ani točit, takže tam problém asi nebude.
Kostřící drát na cívky mám,zítra je zkusím změřit až se dostanu k autu.
Taky jsem zapátral ve schématu:
Ty čtyři dráty co má zapojené v konektoru X69 nejsou automat,je to ABS/ASC.
EWS je zapojeno přímo mezi spínačku a startér.