Jak zkontroluju, že mám v převodovce (E36 M43) dost oleje? Jsou tam dva šrouby, jeden ze spodu převodovky (asi výpušťák) a druhý je z boku. Takže při výměně povolím ten spodní, vypustím starý olej a tím šroubem z boku převodovky se leje nový olej? a leju dokud mi z toho bočního nezačne vytékat ven? Hledal jsem, ale nic konkrétního na výměnu tu není. množství a typ oleje vim, to je tady 100x. A jak na výměnu v diferáku? Dík za rady.
olej v prevodovce se nemeni je to stala napln ale kdyz to musis udelat tak ten spodno vypustak a ten bocni by se mel naplnit po okraj melo by to tak byt nebo koukni do knizky od auta tam to bude
Pitrsh píše:olej v prevodovce se nemeni je to stala napln ale kdyz to musis udelat tak ten spodno vypustak a ten bocni by se mel naplnit po okraj melo by to tak byt nebo koukni do knizky od auta tam to bude
To je hroznej blábol.Prostě celoživotní náplni nevěřím.Stejně tak jako oleji longlive v motoru..
Souhlasím s libovkou... Chtěl bych někdy tu celoživotní náplň vidět... Vyměna oleje stojí pár korun a když pak vidíte co z toho auta vyteče,tak vám ho bude líto
Presne. Ja menil az asi v 175ti tis. a jak z prevodovky tak z diferaku vytekl olej tak nechutnej, ze jsem ten smradek cejtil jeste pul hodiny. Rozhodne doporucuju vymenu oleje v tehlech dvou vecech,rozdil jde hned poznat (u prevodovky)..
To jo ale mechoš mě říkal, že když už se vymění olej, tak je potřeba dát nový těsnění. Čerstvej olej je trošku agresivní než si to časem sedne a vytěsní a může to starý, zteřelý vyžírat, což vede k netěsnostem a protékání.
No a rozdělávat to se nikomu nechce. Jak se vám to chová, nebo (ne)teče po..
Totic píše:To jo ale mechoš mě říkal, že když už se vymění olej, tak je potřeba dát nový těsnění. Čerstvej olej je trošku agresivní než si to časem sedne a vytěsní a může to starý, zteřelý vyžírat, což vede k netěsnostem a protékání. No a rozdělávat to se nikomu nechce. Jak se vám to chová, nebo (ne)teče po..
ja pri vymene daval new tesneni do diferaku,ale jen z toho duvodu ze to stary pred vymenou teklo... Nemyslim si ze by novej olej zral tesneni...
Musím lézt pod auto hledat samolepku nebo tam mám určo ATF? (E36 M43, 5/97 touring). Oil finder na netu píše, že tam patří Dexron IID nebo Dexron III ? Tak který mám zvolit, co je lepší?
Studna píše:Musím lézt pod auto hledat samolepku nebo tam mám určo ATF? (E36 M43, 5/97 touring). Oil finder na netu píše, že tam patří Dexron IID nebo Dexron III ? Tak který mám zvolit, co je lepší?
nic proti ale byl jsem na skoleni v nemecku v bmw a tam nam to rekli ze diferak ani prevodovka se nemeni myslite ze kecaj? je zajimavy ze kamos ma e36 325 kdyz daval naborany auto do srotu mel najeto pres 600 000tis nikdy nesahl na prevodovku a na diferak a vsechno fungovalo jak ma ja vim ze to neni investice tech par litru oleje ja to tedy menim taky ale tadyto nam rekli na tom skoleni jen rikam co jsem slysel
Prevence je prevence a pokud v převodovce olej ubejvá bude asi někde chyba, jinak samo že lepší vyměnit celou náplň než dolívat novým pokud ještě nebyla měněná, když je tam jen 1,1l...
Tak vyměněno, ale musím říct, že po 220tkm ten olej nebyl vůbec špatný. Jasně, trochu načernalý, ale stále měl červený nádech. Čekal jsem větší sračku, např. v servu byl 100x horší, to jsem musel měnit na 2x aby byl čistej. Taky jsem se informoval u jednoho známého olejáře, má mimo podeje i odborný poradenský servis a jeho názor na výměnu byl: v převodovce měnit max. po 300tkm a v diferu vůbec pokud není problém. Když něco funguje, tak proč do toho zasahovat. Jinak co se týče olejů, tak když tam není ATF, tak ty speciální oleje (difer, někt. převodovky) kupovat jedině v BMW.