Svoje TDS jsem tam nechával načipovat hned jak jsem ho koupil.Mělo najeto kolem 170tis km.Už to bude rok mám najeto o 30tis víc a naprostá spokojenost.Auto je jak střela NO PROBLEM Jestli si někdy koupím nějakého jiného nafťáka tak tam na 100% pojedu znovu.
DIESEL TECHNIK
Tak snad to musi chipperi poznat, ne? Kor v diesel-techniku. Zrovna BMW jde pred chipem do znackovyho servisu na diagnostiku a na flashnuti last version origo SW, teprve potom se chipuje. Takze ta nova audina mela bud vyrobni vadu, nebo to prehnal s chipem....a mel tam moc velky tlak na turbu proste...myslim, ze motor mel ok.
Whisky píše:Tak snad to musi chipperi poznat, ne? Kor v diesel-techniku. Zrovna BMW jde pred chipem do znackovyho servisu na diagnostiku a na flashnuti last version origo SW, teprve potom se chipuje. Takze ta nova audina mela bud vyrobni vadu, nebo to prehnal s chipem....a mel tam moc velky tlak na turbu proste...myslim, ze motor mel ok.
Jako ze ti pred cipem maji komplet rozebrat motor, aby zjistili jak je na tom a jestli ho nahodou ten vyssi vykon kterej na nich pozadujes neposle do kytek? Zadna diagnostika ti nezjisti jak na tom ten motor je, jediny co by jakz takz neco ukazalo je brzda... Ta audina mela turbo pred smrti a ten cip to pouze urychlil...
tak tlaky na turbu, ne? mnozstvi vzduchu, casovani, predvstrik atd...na to nemusi rozebirat motor...jako jinak si nedovedu predstavit, ze by turbo bylo pred chipem pred smrti a nedalo o sobe vedet...takhle raz naraz...no hadat se neminim....pripustim, ze mozny to je
no pánové,když to tady čtu,tak jenom vzpomínám na mé žalostné zkušenosti s načipováním mé již bývalé 320d 110kW. Doporučuji velmi opatrně a dost zvažovat,jestli to stojí za to.Já osobně bych do toho na tak malém obsahu už nikdy nešel(a pokud ano,tak opravdu velmi opatrně) já měl chim origo z německa od kercheru- cca 130kw.chip udělán cca při 50t. Turbo odešlo při cca 120t,hlava praskla při 128t a turbo znovu při 137t.to ani nemluvě o vstřicích,které odešly v 70t-ale to je jiné téma,které je tady také hojné publikováno. částečně samozdřejmě lze hovořit o smůle,ale kdo měl rozdělaný motor na 320d,ví o čem mluvím. už jen když vezmete do ruk hlavu,tak vás to minimálně zarazí,jak může zvládat takové tlaky již v základním výkonu,natož pak při chipu.Takže znovu-opatrně.....
chtěl bych se zeptat co si myslíte o týhle firmě - je to v Plzni, a píšou že sou tu přes 10 let..... http://www.chipcar.cz Má s tim někdo zkušenosti? Jak byste to porovnali s diesel-technik.cz? dík
jak je to s tím smazaním chipu na diagnostice? kdykoli budu mít nějakou chybu a půjdu na diag, tak mi to smažou? je možné jim říct ať tyto data nechají nebo tak podobně? díky
nesmazou, jen pri prehrati map....jednomu borcovi to v renocaru prehrali a o chip prisel...musel pak znova k bitpoweru, jeste ze se s nim domluvil na solidni cene
při jaké příležitosti to přehrávají? u diesel-technik mi to nahrajou znovu zadarmo, takže v tom problém není, ale abych vůbec poznal, že chip už nemám.. člověk si zvykne a pak už to nevnímá a zase takový skok to není, tak abych si nekoupil chip a pak jezdil půl roku bez něj rozumíš mi, ne?
cetronix píše:při jaké příležitosti to přehrávají? u diesel-technik mi to nahrajou znovu zadarmo, takže v tom problém není, ale abych vůbec poznal, že chip už nemám.. člověk si zvykne a pak už to nevnímá a zase takový skok to není, tak abych si nekoupil chip a pak jezdil půl roku bez něj rozumíš mi, ne?
Jak můžeš napsat že nebudeš vědět o strátě čipu. To si jej nemusíš dávat když nic nepoznáš. U mne na 318tds je čip sakra znát a po strátě bych to určitě poznal.