beny-maser píše:Taky mě napadá otočená lamela,když se to najednou sekne,protože se opře ložísko o výstupek na lamele,originál lamela je na jednom konci vystouplejší než na druhém.
a ještě jedna možnost!tu jsem měl já, ale moc mi to nesedí z tvého popisu.
Když je velký rozdíl mezi starou a novou lamelou,tak je přítlačák vymačkaný na tu starou a packy toho přítlačáku po přitažení na setrvák se prohnou příliš do vnitř a vypínací váleček už nedošáhne,aby spojku vypnul,je to vykoupené tím že se ta spojka neseřizuje,takže s novou lamelou fungl novej přítlačák. Dá se to i ochcat tím že tu s távající tyčku z válečku o cca 1cm prodloužíš a je klid,nikdo nic nepozná dokud to nerozebereš. Výhodou toho je že nemusíš rozebírat převodovku od motoru a je to hned hotové. Na kanále cca20min.
Napiš jak jsi dodadl.
ano při nové lamele se packy jakoby srovnají a zalezou více do vnitř. Viděl jsem, že jsou ty packy cca 7 mm od dorazu na lamele, proto taky mi pedal nejde na podlahu ale zabrzdí se 2 cm před... Ale to pořád neřeší to, proč ty péra už nekladou odpor, nebo že už by byly za nějakou hranicí vzdálenosti (moc vevnitř) tj moc tlustá lamela a přitlačak je vytlačen na svou max vypinací uroveň ? /// Váleček dosáhne, protže mi jde na doraz lamely a dokokce jsem zkoušel i dvě tyčky o 1 cm a o 2 cm delší

a pořád stejné....Takže znova, proč přitlačak neklade spojce takový odpor jako má a nevypina, ikdyž na pera ložisko evidentně tlačí.... matně si vzpomínám, že tlouška lamely je přibližně stejná jako u nové obyč lamely.... a že by se přitlačak "vymačkal" podle staré max o 2 mm tenčí se mi taky nezdá.... WTF ?