Při rychlosti 100-130km/h při brždění mi celkem dost kmitá volant.Mám nové spodní ramena,tyčky stab.,gumi na stabilizátoru,kotouče ATE najeto 20tis./km dokáže mi někdo poradit kde je závada díky.
Spíš díl 5. Mně to dělalo na trojce, pětce i sedmě. Vždycky to byla tahle pouzdra. Způsobuje to gyroskopický efekt kola a poškozené pouzdro. Jediná pouzdra, která vydržela dost dlouho byly originály a nebo Lemförder. Některá pouzdra z druhovýroby stojí za takové h...., že se začne kolo klepat za 100 km po výměně.
Pravda, stačí v zásadě vyměnit jen ten silentblok č. 5, ale vzhledem k tomu, jak dlouho vydrží z prvovýroby, ten čep už bude taky na cestě. Vyměnit jedině celé rameno včetně silentbloku (obě ramena - ale to je snad jasné).
Hansen píše:Spíš díl 5. Mně to dělalo na trojce, pětce i sedmě. Vždycky to byla tahle pouzdra. Způsobuje to gyroskopický efekt kola a poškozené pouzdro. Jediná pouzdra, která vydržela dost dlouho byly originály a nebo Lemförder. Některá pouzdra z druhovýroby stojí za takové h...., že se začne kolo klepat za 100 km po výměně.
Naprostý souhlas, na všech autech co jsem měl vždycky po výměně těchto pouzder kmitání volantu přestalo. Taky jsem kvůli tomu měnil i kotouče ale pomohlo až tohle.