Jelikož jsem se teprv vrátil domů a neměl přezuto, docela to po cestě do garáže za zimníma kolama klouzalo, byl jsem nucen na chvíli odstavit protiprokluz, potom ale nešel vypnout a stále svítil, k tomu se i rozsvítila kontrolka ABS. Vypnout a zapnout klíček nepomohlo, zhruba po hodině když jsem sednul do auta tak opět vše bylo OK. V čem se stala chyba, a jak moc je závažná když najednou je to opět v pořádku???
Jednou se mi taky z ničeho nic rozsvítilo ASC a nešlo vypnout. Zaparkoval jsem, volal do servisu a když jsem se k nim vydal, tak sednu do auta a všechno o.k. Šlo zapnout i vypnout. A to už je skoro rok a všechno fachá, jak má. Asi někde nějakej kontakt, mno..
Mám podobný problém, někdy se mi asc sám od sebe vypne, třeba během jízdy, jindy se rozsvítí kontrolka hned po otočení klíčku. Většinou je řešení vypnout zapnout motor a dobrý, vše funguje jak má, dá se asc vypnout a pak normálka zapnout...nevíte čím to může nejspíš být?
nejspíše vadné, čidlo, na diagnostice zjistíš které, u e39tek často přední kvůli popraskáním úchytů čidla stářím. Často také nesedí už tak jak má a současně jsou zašpiněné drážky u ložiska kde to snímá.
Buď některé čidlo a nebo velmi nízké napětí palubní sítě, pod 10,5 Voltu, nevím přesně. Systém tím dává najevo, že ABS+ASC nebude fungovat. Zpravidla i hůře funguje servořízení = opět varování systému. To napětí se kontroluje jen při startu, a i když se v průběhu jízdy zvýší a baterka dobije, kontrolky už nezhasnou. Ale po dalším startu (jak většina z Vás popisuje) už je vše OK, pokud baterka není úplně KO.
Tipuju to na čidlo. Zajeď na diagnostiku případně napoj osciloskop přímo na kabely od čidel u řídící jednotky ABS/ASC a porovnej signály z jednotlivých čidel. Čidlo nemusí být špatné, může být jen nevhodná vzdálenost řidla od impulsního kola.
čidlo abs na levém předním kole..stopro....výměna je hroznej porod..
nejde prostě ven..já musel sundat čelisti,kotouč a ztáhnout to z ložiska,tepelnej štít...a vytlouct to...
a u kolegy na kombíku to samý....
Na ty kontakty na baterce bacha, kamos mel stejnej problem, nemusel ani prejet hrb a rozsvitily se kontrolky, nakonec to odpalilo budiky, jak kolisalo palubni napeti !!!