Ahoj chlapi, zajímal by mě váš názor na tyhle dva motory, hlavně na co si dát bacha, realná spotřeba a co na nich nejčastěji odchází. Zatim vede benzín, ale rád si přečtu i jinej názor. Dík
A v případě dieselu balík peněz, nebo zlatou kreditku......
Ten rozdil ve spotřebě není až tak drastický, zato případná porucha dieselu pěkně zatíží peněženku, která několikanásobně překročí to málo, co se ušetřilo na spotřebě......
Když vezmu v potaz, že jsem do auta nacpal 50 000 do oprav souvisejících s tím, že mám naftu, tak při o 3 litry vyšší spotřebě musim najet skoro 60 000km, aby se mi to vrátilo.. To za to nestojí. Benzín počítám 30kč/ litr. Záleží jak dlouho to auto chceš nechat u sebe a kolik najezdíš... BTW: Já ještě nekupoval vstřiky, takže bych řekl, že se to nevyplatí.
Zbynca píše:No už jsem myslel, že se tady nikdo nepostaví za diesel. Díky Ale stejně pujdu nejspíš do benzínu. 170 kw je 170 kw.
530d +chip a máš to taky ale s 500 nm krouťákem.
omfg toto su zas rady
...a nahradnu prevodovku, mu neporadis, krom toho ze D agregat je tazsi, zlozitejsi, narocnejsi na udrzbu... ; pretoze dobrym zvykom cechoslovace je vsetko drat a drat az do skonania a ponevac nemaju na diely/pravidelnu udrzbu (cest vynimkam)..tak som toho nazoru 9/10 dieselov su riadne mrdky.....presne jak sa pise, ak nerobis dlhe suvisle trasy, diesel postraca zmysel...ano 530i zerie benzin, a celkom dost, ale ked ces 170kw tak zaplat tlustochu