Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
BMW 530d
Zdravím,mám vyhlídnutý sedan BMW 530d (194k) r.v.2000,facelift,v plné výbavě,kůže,navi apod.,je tu někdo kdo má s tímto autem více zkušeností,jak dobrych tak špatných,chtel jsem se zeptat hlavne na co jsou tyhle auta háklivá,na nejčastější poruchy či závady u tohoto modelu, a taky na to,jake s tim mate zkusenosti v zimě,ještě jsem neměl auto na zadní pohon tak mě to zajímá jak se to v zimě chová..díky za každou radu či informaci.
- George_D
- Klubové ID: 49
- Kontaktovat uživatele:
Já to nemam, ale absolvoval jsem minulou zimu taky poprvé se zadkem a bál jsem se toho trošku, ale je to mnohem lepší a řiditelnější než předokolka, a hlavně větší zábava. Samozřejmě s zimníma gumama 

E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
no je to automat,tak jsem zvědavej,předtím jsem měl samé manuály..jel jsem s ním poprvé v pátek a musím říct že jsem si hodně rychle zvyknul..celkem mě to překvapilo, jel jsem skoro 200km/h a ani mi to tak nepřipadlo.citil jsem ze by to chtelo jeste pridat ale to uz jsem si na te ceste nedovolil..
zatim jsem z toho auta nadšený, jak vzhledově tak po stránce motoru a řízení, tak uvidíme
ted mám renaulta lagunu kombi 2,0 RT (r.v.97),takže to bude hoodně velký skok...

jo, slyšel jsem od mnoha lidí,že se s tim v zimě na méně upravených silnicích nedá jezdit, takže to asi bude chtít pro jistotu v zimě do kufru připravit kýbl s pískem a lopatu....
někdo říká že to je v pohodě,že s tím jezdí všude, někdo zas že se s tím v zimě nedá jezdit,že to není auto na zimu,že u toho v zimě nepomůže ani ASC apod. Ale taky to asi bude o tom,jak s tím kdo jezdí..

-
- Klubové ID: 5
- Kontaktovat uživatele:
blbost, to jsou lidi co v tom nikdy nejeli, nebo neumi jezditAlldron píše:jo, slyšel jsem od mnoha lidí,že se s tim v zimě na méně upravených silnicích nedá jezdit, takže to asi bude chtít pro jistotu v zimě do kufru připravit kýbl s pískem a lopatu....

pisek do kufru maximalne kvuli naledi(rozjezdu do kopce), ale ne jako zatizeni.... neboj se toho a jak nasnezi tak na volne parkoviste zkusit si jak se to chova

-
- Klubové ID: 53
- Kontaktovat uživatele:
behem jizdy TV nejde, ale da se to resit bud nejakym interface nebo softem, viz napr. http://www.caraudio69.cz to dela..Alldron píše:jo asi jo.. celkem se na to těším.. určitě se s tím dá dobře vyřádit když si na to čověk zvyknea ještě něco,nevíte jak je to s TV (se signálem)při jízdě? [/url]
-
- Kontaktovat uživatele:
Byl jsem vysazený na trojky, ale jak jsem se svezl.....paráda. Je to ve stříbrné, automat, tv, navi, vše.v el., sedáky, volant, tempomat, zadní roleta..aj.... Najeto sice 200t.km, ale jede jak z praku.bpytlik píše:modrou na nove optice?Centr píše:Také o 530d uvažuju, máme už jedno doma z 99 roku. Je to super v plné palbě.
tak už je moje..
) Dneska jsem s tim jel z brna do ostravy,v pohodičce jsem se dostal se spotřebou na 8,5l ,když jsem si přidal a pohrál si s tim tak se to přehouplo v průměru něco málo přes 9 litrů, jinak si myslim ze kdybych jel šetřivě tak bych se mohl dostat pod 8 litrů. jsem za dnesek velmi spokojeny, navigace mi funguje i v ČR,je tam databaze skoro cele evropy,to me taky překvapilo, jinak teda nadmíru spokojen,alespon zatím, jsem zvědavej jak to bude šlapat dál
jinak ještě musím přijít na to jak se dá sladit/naladit tv, ct1 jede suprove,jinak to u vetsiny zrni.. nejake rady??

Do moderních dieselových motorů BMW s přímým vstřikem Bosch common rail jsou předepsány pouze! oleje třídy SAE 0W-40,5W-40 a 0W-30 se specifikací BMW Long-98 nebo Long-01.To zda se jedná o plnou či polosyntetiku s tím nemá nic společného, záleží hlavně na stupni aditivace.Takovýto produkt musí projít náročnými testy přímo u výrobce motorů,potom mu je, nebo není, udělena příslušná interní specifikace BMW.Až budeš kupovat olej do svého vozu,prohlédni si obal.Musí na něm být výše zmíněné specifikace uvedeny.Nedej na řeči prodávajícího a různé reklamní materiály.Věř tomu,že pokud výrobce olejů splnil testy BMW, určitě se s tím na obalu rád pochlubí.Na obal(láhev) si výrobci totiž nedovolí napsat něco co není pravda,měli by to pak hoši, hodně drahý u soudu.Alldron píše:lidi jaky byste doporučili olej do te 530d ??
To Centr:prosímtě pokud o dané problematice mnoho nevíš a nejsi si 100% jistý tak se raději zdrž podobných rad,špatná rada a její náprava je tomto oboru posléze vždy drahá záležitost.Nicméně věřím,že jsi to nedělal se zlým úmyslem.