Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Alldron

#1 Příspěvek od Alldron »

Zdravím,mám vyhlídnutý sedan BMW 530d (194k) r.v.2000,facelift,v plné výbavě,kůže,navi apod.,je tu někdo kdo má s tímto autem více zkušeností,jak dobrych tak špatných,chtel jsem se zeptat hlavne na co jsou tyhle auta háklivá,na nejčastější poruchy či závady u tohoto modelu, a taky na to,jake s tim mate zkusenosti v zimě,ještě jsem neměl auto na zadní pohon tak mě to zajímá jak se to v zimě chová..díky za každou radu či informaci.
George_D
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od George_D »

Já to nemam, ale absolvoval jsem minulou zimu taky poprvé se zadkem a bál jsem se toho trošku, ale je to mnohem lepší a řiditelnější než předokolka, a hlavně větší zábava. Samozřejmě s zimníma gumama :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
Alldron

#3 Příspěvek od Alldron »

no je to automat,tak jsem zvědavej,předtím jsem měl samé manuály..jel jsem s ním poprvé v pátek a musím říct že jsem si hodně rychle zvyknul..celkem mě to překvapilo, jel jsem skoro 200km/h a ani mi to tak nepřipadlo.citil jsem ze by to chtelo jeste pridat ale to uz jsem si na te ceste nedovolil.. :D zatim jsem z toho auta nadšený, jak vzhledově tak po stránce motoru a řízení, tak uvidíme :) ted mám renaulta lagunu kombi 2,0 RT (r.v.97),takže to bude hoodně velký skok...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RuDoSh »

kdyz nebudes setrit na zimnich gumach tak vyjedes bez problemu vsude :-) (teda pokud nebudes jezdit stylem nekterych blbu s prednim nahonem, zaharabou kola tak plyn na podlahu a pomalu se skrabou do kopce.... tady kdyz to v kopci hrabe tak to nejede :-) )
Alldron

#5 Příspěvek od Alldron »

jo, slyšel jsem od mnoha lidí,že se s tim v zimě na méně upravených silnicích nedá jezdit, takže to asi bude chtít pro jistotu v zimě do kufru připravit kýbl s pískem a lopatu.... :lol: někdo říká že to je v pohodě,že s tím jezdí všude, někdo zas že se s tím v zimě nedá jezdit,že to není auto na zimu,že u toho v zimě nepomůže ani ASC apod. Ale taky to asi bude o tom,jak s tím kdo jezdí..
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RuDoSh »

Alldron píše:jo, slyšel jsem od mnoha lidí,že se s tim v zimě na méně upravených silnicích nedá jezdit, takže to asi bude chtít pro jistotu v zimě do kufru připravit kýbl s pískem a lopatu....

blbost, to jsou lidi co v tom nikdy nejeli, nebo neumi jezdit ;-)

pisek do kufru maximalne kvuli naledi(rozjezdu do kopce), ale ne jako zatizeni.... neboj se toho a jak nasnezi tak na volne parkoviste zkusit si jak se to chova ;-)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od matal Moderátor »

Taky bych se toho nebál, jde jen o zvyk a cvik.. Ten písek do kufru si klidně dej, já ho tam měl taky.. Hlavně kvalitní zimní gumy.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Alldron

#8 Příspěvek od Alldron »

jo asi jo.. celkem se na to těším.. určitě se s tím dá dobře vyřádit když si na to čověk zvykne :) a ještě něco,nevíte jak je to s TV (se signálem)při jízdě? [/url]
kral007
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kral007 »

na zimu super, da se jezdit v phode
mam mercedes w124 250DT a prvni zimu jsme si rikal to same, druhou uz jsme byl rychlejsi nez predohraby :-D
margos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od margos »

Alldron píše:jo asi jo.. celkem se na to těším.. určitě se s tím dá dobře vyřádit když si na to čověk zvykne :) a ještě něco,nevíte jak je to s TV (se signálem)při jízdě? [/url]

behem jizdy TV nejde, ale da se to resit bud nejakym interface nebo softem, viz napr. http://www.caraudio69.cz to dela..
Centr
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Centr »

Také o 530d uvažuju, máme už jedno doma z 99 roku. Je to super v plné palbě.
bpytlik
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od bpytlik »

Centr píše:Také o 530d uvažuju, máme už jedno doma z 99 roku. Je to super v plné palbě.

modrou na nove optice?
Centr
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Centr »

bpytlik píše:
Centr píše:Také o 530d uvažuju, máme už jedno doma z 99 roku. Je to super v plné palbě.

modrou na nove optice?

Byl jsem vysazený na trojky, ale jak jsem se svezl.....paráda. Je to ve stříbrné, automat, tv, navi, vše.v el., sedáky, volant, tempomat, zadní roleta..aj.... Najeto sice 200t.km, ale jede jak z praku.
Alldron

#14 Příspěvek od Alldron »

tak už je moje.. :)) Dneska jsem s tim jel z brna do ostravy,v pohodičce jsem se dostal se spotřebou na 8,5l ,když jsem si přidal a pohrál si s tim tak se to přehouplo v průměru něco málo přes 9 litrů, jinak si myslim ze kdybych jel šetřivě tak bych se mohl dostat pod 8 litrů. jsem za dnesek velmi spokojeny, navigace mi funguje i v ČR,je tam databaze skoro cele evropy,to me taky překvapilo, jinak teda nadmíru spokojen,alespon zatím, jsem zvědavej jak to bude šlapat dál :D jinak ještě musím přijít na to jak se dá sladit/naladit tv, ct1 jede suprove,jinak to u vetsiny zrni.. nejake rady??
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matal Moderátor »

Tak to Ti gratuluji.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Centr
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Centr »

Taky jsem na tohle pošilhával, ale nešla mi ta barva. Jinak krásný vůz a ten interier co jsem viděl je TOP! Byla myslím něco kolem 360? Tech stříbrných je tak málo :?
Alldron

#17 Příspěvek od Alldron »

lidi jaky byste doporučili olej do te 530d ??
Centr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Centr »

Jakoukoli syntetiku....neuvažuješ o chipu?
major

#19 Příspěvek od major »

Alldron píše:lidi jaky byste doporučili olej do te 530d ??
Do moderních dieselových motorů BMW s přímým vstřikem Bosch common rail jsou předepsány pouze! oleje třídy SAE 0W-40,5W-40 a 0W-30 se specifikací BMW Long-98 nebo Long-01.To zda se jedná o plnou či polosyntetiku s tím nemá nic společného, záleží hlavně na stupni aditivace.Takovýto produkt musí projít náročnými testy přímo u výrobce motorů,potom mu je, nebo není, udělena příslušná interní specifikace BMW.Až budeš kupovat olej do svého vozu,prohlédni si obal.Musí na něm být výše zmíněné specifikace uvedeny.Nedej na řeči prodávajícího a různé reklamní materiály.Věř tomu,že pokud výrobce olejů splnil testy BMW, určitě se s tím na obalu rád pochlubí.Na obal(láhev) si výrobci totiž nedovolí napsat něco co není pravda,měli by to pak hoši, hodně drahý u soudu.
To Centr:prosímtě pokud o dané problematice mnoho nevíš a nejsi si 100% jistý tak se raději zdrž podobných rad,špatná rada a její náprava je tomto oboru posléze vždy drahá záležitost.Nicméně věřím,že jsi to nedělal se zlým úmyslem.
Centr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Centr »

To máš pravdu. O olejích vím prd, dělám do elektroniky :lol:
Odpovědět