Jedu, topím, v autě je teplo a když zatočím prudce do zatáčky, tak na mě (přímo do ksichtu!) foukne studený(ledový) vzduch. Hodně je to znát když sjíždim z kruháče. Nedokážu zjistit odkud to fouká. Dával jsem ruku před výdechu vzduchu a z těch to nejde. Nenapadá Vás někoho odkud a proč? Foukne to ikdyž mam zapnutou cirkulaci vzduchu v interiéru a ta funguje (testováno snad každý den pomalou jízdou za kouřící Avií v Plzni).
Od nikud nefouká, ale teplo je větší vepředu než vzadu a když zatočím, tak se vzduch v autě zamíchá a tím dojde ke studenému závanu. Zdá se mi to jeko kravina, ale je fakt, že to mam 15km do práce a auto se za tu cestu úplně nevytopí.
tak kdyz mas vytazeny okynka, tak je zase vrat zpet a vytahni je nahoru...
netahne to treba pres dvere? ale to mi nedochazi, ze ti to tak silne fouka do Xichtu...
Od nikud nefouká, ale teplo je větší vepředu než vzadu a když zatočím, tak se vzduch v autě zamíchá a tím dojde ke studenému závanu. Zdá se mi to jeko kravina, ale je fakt, že to mam 15km do práce a auto se za tu cestu úplně nevytopí.
a jde ti teplota nahoru soubezne s teplotou motoru ???
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Aha, myslím, že to samé se mi stalo dneska ráno když jsem jel z noční. Taky ze všech průduchů horké a najednou na mě dýchnul ledový vzduch v zatáčce. Auto je v pořádku, teplota drží na 12 hodinách ani se nehne.
Možná je v autě nějaká vzduchová kapsa a v té se schovává vzduch, který se ještě nestačil ohřát nebo na vrchu palubky ten průduch na obličej při hodně velké odstředivé síle prostě otevře klapku nastudeno. Zajímavý jev, tak už ho někdo vysvětlete, a? se v autě nemusím bát
to je normalni, dela to i v lete... vzduch ma ruznou hmotnost v zavislosti na teplote, takze se vlivem odstredive/setrvacne sily micha a to dela tyhle radovanky si nekdy poves dovnitr balonek z poute a zabrzdi
RedBaron píše:..... najednou na mě dýchnul ledový vzduch v zatáčce.....
Sem rád, že dejchá smrt taky na někoho jinýho!
K věci: Dělá mi to i s puštěnou klimatizací a i bez ní. Výdechy klimatizace k zadním sedačkám mám zavřený. Fouká to i po opakovaných rejdech do prava a do leva už při 30km/h (to asi smrt nebude), takže jakákoliv studená vzduchová kapsa by byla dávno promíchaná s teplým vzduchem.
Jestli v tom nemá prsty klimatizace. Odkud čerpá vzduch kompresor z klimy?
skautik píše:pri teplote 3°C ti asi tezko pujde klima
No myslel jsem toto: Když jedu a topím, zatočím do zatáčky a dejchne na mě "smrt" tak potom zmáčknu "vločku", slyšim jak se někde vrní klapky a něco se zavírá, a pak mi to v zatáčce ofoukne stejně.