Jedu, topím, v autě je teplo a když zatočím prudce do zatáčky, tak na mě (přímo do ksichtu!) foukne studený(ledový) vzduch. Hodně je to znát když sjíždim z kruháče. Nedokážu zjistit odkud to fouká. Dával jsem ruku před výdechu vzduchu a z těch to nejde. Nenapadá Vás někoho odkud a proč? Foukne to ikdyž mam zapnutou cirkulaci vzduchu v interiéru a ta funguje (testováno snad každý den pomalou jízdou za kouřící Avií v Plzni).
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
teplý vs. studený vzduch v zatáčce
-
voko21
- Klubové ID: 151
- Kontaktovat uživatele:
Teď když je zima, tak je to hodně znát.
Jedu, topím, v autě je teplo a když zatočím prudce do zatáčky, tak na mě (přímo do ksichtu!) foukne studený(ledový) vzduch. Hodně je to znát když sjíždim z kruháče. Nedokážu zjistit odkud to fouká. Dával jsem ruku před výdechu vzduchu a z těch to nejde. Nenapadá Vás někoho odkud a proč? Foukne to ikdyž mam zapnutou cirkulaci vzduchu v interiéru a ta funguje (testováno snad každý den pomalou jízdou za kouřící Avií v Plzni).
ps.:Mam vytažená okénka, to sem nikdo nepište! 
-
patras
- Čestný člen
- Klubové ID: 7
- Kontaktovat uživatele:
a jde ti teplota nahoru soubezne s teplotou motoru ???voko21 píše:Napadlo mě snad jenom toto:
Od nikud nefouká, ale teplo je větší vepředu než vzadu a když zatočím, tak se vzduch v autě zamíchá a tím dojde ke studenému závanu. Zdá se mi to jeko kravina, ale je fakt, že to mam 15km do práce a auto se za tu cestu úplně nevytopí.
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
-
RedBaron
- Klubové ID: 178
- Kontaktovat uživatele:
Aha, myslím, že to samé se mi stalo dneska ráno když jsem jel z noční. Taky ze všech průduchů horké a najednou na mě dýchnul ledový vzduch v zatáčce. Auto je v pořádku, teplota drží na 12 hodinách ani se nehne.
Možná je v autě nějaká vzduchová kapsa a v té se schovává vzduch, který se ještě nestačil ohřát nebo na vrchu palubky ten průduch na obličej při hodně velké odstředivé síle prostě otevře klapku nastudeno. Zajímavý jev, tak už ho někdo vysvětlete, a? se v autě nemusím bát
Možná je v autě nějaká vzduchová kapsa a v té se schovává vzduch, který se ještě nestačil ohřát nebo na vrchu palubky ten průduch na obličej při hodně velké odstředivé síle prostě otevře klapku nastudeno. Zajímavý jev, tak už ho někdo vysvětlete, a? se v autě nemusím bát
-
voko21
- Kontaktovat uživatele:
Teplota motoru je dobrá, ukazuje mi to teď v zimě tak jeden milimetr od středu a dostanu se na tu teplotu tak po 7km v 2000-2500 otáčkách.patras píše: a jde ti teplota nahoru soubezne s teplotou motoru ???
Přes dveře opravdu né, jde to spíš z pravé strany interiéru a je jedno jestli zatáčim do prava nebo do leva.Zave_M50 píše:...netahne to treba pres dvere?
-
voko21
- Kontaktovat uživatele:
Sem rád, že dejchá smrt taky na někoho jinýho!RedBaron píše:..... najednou na mě dýchnul ledový vzduch v zatáčce.....
K věci: Dělá mi to i s puštěnou klimatizací a i bez ní. Výdechy klimatizace k zadním sedačkám mám zavřený. Fouká to i po opakovaných rejdech do prava a do leva už při 30km/h (to asi smrt nebude), takže jakákoliv studená vzduchová kapsa by byla dávno promíchaná s teplým vzduchem.
Jestli v tom nemá prsty klimatizace. Odkud čerpá vzduch kompresor z klimy?
-
voko21
- Kontaktovat uživatele:
No myslel jsem toto: Když jedu a topím, zatočím do zatáčky a dejchne na mě "smrt" tak potom zmáčknu "vločku", slyšim jak se někde vrní klapky a něco se zavírá, a pak mi to v zatáčce ofoukne stejně.skautik píše:pri teplote 3°C ti asi tezko pujde klima
Máš ale pravdu, kompresor klimy se nezapne.
Sorry, nejsem klimakterolog.