Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Má cenu spravovat nárazník E36
-
- Klubové ID: 3174
Čau mám takhle drblej nárazník M-paket a přemýšlím jestli ho nechat svařit nebo ne a jestli to vůbec bude někdo umět.Mechanik mi řikal, že když se to svaří a vykituje, tak potom popraská lak atd.Díky za názory Marek
- Přílohy
-
- IMG_20140702_181106.jpg (162.77 KiB) Zobrazeno 3184 x
-
- IMG_20140702_180926.jpg (187.75 KiB) Zobrazeno 3184 x
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Tohle podle mě svařit uplně v pohodě, kdo to umí, tak by si s tim měl dobře poradit. Případně pokud to chceš zkusit sám, tak tohle by mělo jít dobře i doma pájkou. Kdysi jsme si takhle pájkou spravoval tisíckrát víc rozlámaný stejný nárazník a dokud jsem ho neurval o hrbol na zemi, tak držel bezvadně a nepraskal.
Kdyby se to jen zakitovalo bez svařování, tak to ale podle mě popraská.
Kdyby se to jen zakitovalo bez svařování, tak to ale podle mě popraská.
- Jamall
- Klubové ID: 2933
eee pájkou na to nechoď....osobní zkušenost. Hele zrovna ten typ směsi, co použili na origo nárazníky pájka neumí správně prohřát a spíš ten materiál pálí než taví. Opravit to půjde, ale zabere to dost času a chce to si s tím vyhrát. Pokud s tím za někým půjdeš, tak jedině hodně trpělivým a s lištou...jinak to udělá podle svého oka a až tam dáš lištu, bude to znát
Něco málo kytu tam přijde tak či tak, ale pokud dobře přilne k podkladu, tak se není čeho bát. Vytlačit tu hranu ven, co nejvíce ji srovnat a není důvod proč by měl praskat, když tam téměř žádný nepřijde
Nevím jakou pájkou to Pavel vařil, že mu to drželo, ale bez horkovzdušky tu hranku stejně nevytlačíš
Něco málo kytu tam přijde tak či tak, ale pokud dobře přilne k podkladu, tak se není čeho bát. Vytlačit tu hranu ven, co nejvíce ji srovnat a není důvod proč by měl praskat, když tam téměř žádný nepřijde

Nevím jakou pájkou to Pavel vařil, že mu to drželo, ale bez horkovzdušky tu hranku stejně nevytlačíš
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě speciální horkovzduškou to je nejlepší a pokud to udělá ten člověk z Řevnic, tak to po nalakování nebude poznat.
Pájku jsem měl na mysli uplně obyčejnou trafo pájku - výsledek určitě nebude takovej jako s tou horkovzduškou a u namáhanýho místa to může být problém. Tady to co je na fotce bych se ale pájkou vůbec nebál a aby se ten plast nepálil, to není problém ale chce to trochu opatrnosti a jde to.
Pájku jsem měl na mysli uplně obyčejnou trafo pájku - výsledek určitě nebude takovej jako s tou horkovzduškou a u namáhanýho místa to může být problém. Tady to co je na fotce bych se ale pájkou vůbec nebál a aby se ten plast nepálil, to není problém ale chce to trochu opatrnosti a jde to.
- Jamall
- Klubové ID: 2933
človeče, já to přesně s trafo pájkou zkoušel na svém úplně prvním nárazníku. Tvářilo se to bytelně, ale hodně rychle mě vyvedl z míry člověk který už to kdysi zkoušel, když ho na prasáka hodil o zem....rozšklebil se přesně v těch opravovaných spojích, navzdory tomu,že jsem se do tech míst snažil přidat i trochu materiálu navíc, pro lepší pevnost. Takže klobouček dolu pokud ty to drželo
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Tak určitě to křehčí je než profesionální oprava, já s tim nárazníkem asi po roce chytil o hrb na zemi a popraskal v těch svařovaných místech, ale šlo o svařování nárazíku, který byl na kusy tak, že by ho kdokoliv jiný vyhodil místo pokusů o opravu. To poškození který je tady na fotce je ale drobnost a místo, který se nijak nenamáhá, takže tam bych se nebál...