Četl jsem spoustu odkazů s tímto problémem a nenarazil jsem na nic uplně podobného co to dělá mě.
Popis závady: jedu se zahřátým autem konstatní rychlostí řekněme 50 km/h a lehce přidám, ale opravdu lehce, a auto začnne pocukávat, nebo minimálně ucitím díru ve výkonu a po sléze normálně zatáhne, přeřadím na vyšší kvalt a přidám a zase pomlka ve výkonu nebo pocukávání. pokud přidám víc tak nic neudělá max jen tu pomlku. A ještě auto dosti kouří mám fap off
vstřikovače mám nový, vyměnil jsem i váhu vzduchu, a ovladací ventil na EGR.
můj poznatek: pokud odpojím EGR ventil vše je v pořádku, auto ani nepocukne a přestane úplně kouřit! ale samozřejmě po chvíli napíše závadu emisí, která mě dosti znervozňuje když svítí
když jsem měřil vakuovkou egr srovnáním s novým hodnoty úplně stejné!
ja ten egr meril podtlakovkou a ma stejny hodnoty jako upl e novej co jsem si pujcil od elitu. proto se mi nechce vyhazovat penize kdyz v nem nevidim chybu. pisu bez diakritiky pac pisu s mobilu.
soustek píše:ja ten egr meril podtlakovkou a ma stejny hodnoty jako upl e novej co jsem si pujcil od elitu. proto se mi nechce vyhazovat penize kdyz v nem nevidim chybu. pisu bez diakritiky pac pisu s mobilu.
Dvě auta stejnej problém a repase či novej hydroměnič. Projevuje se to stejně na tempomat třeba 140km/h a auto v určitých otáčkách jakoby prokluzuje . Výměna oleje nepomohla. Obě auta 530da automat. Po té již vše v pořádku.
pokud se to týká tedy tohoto problému prokluzování v otáčkách...
ok tak pak je to jinej problém. Popis byl stejnej jako problém co se vyskytuje u automatu. Při prokluzování. Tak jen kdyby na to někdo narazil at si zjistí v servisu zda je Hydroměnič KO.
My jsme to měli u 2x 530da co kamarádi řešili.
Tak nám to asi nikdo neopraví. Vše směřuje k tomu EGR. Ještě mě napadli klapky nebo klapka,co je před EGR. Ty tam klapky máš,nebo je máš odstraněný? Moje auto je pořád v origo stavu vč. DPF a klapek.
klapky ze sani mam pryc ale tu zdechaci pred egr tam mam. klapky ze sani jsem vyndal a zaclo to delat az mnohem pozdeji nemylsim si ze by to melo s timto spojitost
Tak se mi naskytla možnost vzít si EGR i s klapkou z nabouraného auta,vyměněno a vypadá to,že je to dobrý. Jezdím dva dni a ani jednou necuklo. Je pravda ,že je zima a mě to dělalo spíš když bylo tepleji.
Myslím,že můžu zcela zodpovědně říct,že opraveno,auto jede jak má i spotřeba jde dolů. Akorát ti nemůžu potvrdit,zda to bylo EGRkem nebo tou klapkou. Dal jsem tam oboje najednou. Akorát mám ještě jeden problémek - pořád mi to píše závadu žhavící svíčky na 1. válci - svíčka evidentně ok i vyměněna za novou a pořád píše. Asi je v háji jednotka žhavení?