Chci si na svojí e39 530d 142kw vyměnit palivový filtr, akorát nevím, co přesně udělat, abych třeba nezkurvil čerpadlo nebo něco...
musím do něj nalít naftu nebo jen odpojim starej a dám novej a ono se to nasaje samo??
Ja ho vymenil bez zaliti nafotu a sam si nenatlacil Takze jsem vymlatil baterku. Kolega pak podojil svoji Toyotu a zalili jsme filtr a bylo vse v pohode. Takze za me doporucuju zalit
Foldas píše:bavíme se tady o motoru m57 kdy filtr jenom vytočíš a našroubuješ druhý a elektrické čerpadlo to zalije samo. Žádny hadice odpojovat nemusíš
I moje zkušenost je,když jsem ho zalil jen málo,že auto dlouho točilo...ale nakonec chytlo.
Jo a jaký hadice? normálně ho zaliješ naftou z flašky a dáš ho tam..
Myslám,že se všichni bavíme o M57
U mýho M57 nikde nic nezalejváš, normálně vyměníš filtr, pak zapneš klíček, necháš ho zapnutej, podávací čerpadlo ten novej filtr za cca 20 sec. naplní a odvzdušní i s celým okruhem (mám tam ještě originál plastový průhledný přívodní hadičky, tak je hezky vidět jak tam natlačí naftu místo vzduchu a pak ještě chvilku vytlačuje bublinky...), potom vezmeš za startér a běží na otočení...
Taky potvrdím.Stačí vyměnit, zapnout zapalování uslyšíš že čerpadlo tlačí déle než jindy před startem. Až uslyšíš že vypne normálně napoprvé nastartuješ.
Zama píše:Taky potvrdím.Stačí vyměnit, zapnout zapalování uslyšíš že čerpadlo tlačí déle než jindy před startem. Až uslyšíš že vypne normálně napoprvé nastartuješ.
Zama píše:Taky potvrdím.Stačí vyměnit, zapnout zapalování uslyšíš že čerpadlo tlačí déle než jindy před startem....
Není to právě zbytečné, když zalít ten filtr naftou není zcela žádný problém?
Tak problém to není pokud máš někde doma naftu mimo auto. Ale brát kvůli tomu na benzince naftu do flašky? Nikdy. A navíc od toho to čerpadlo v tom autě je aby tlakovalo palivové potrubí ne?
Já právě myslel, že když měním palivový filtr, tak musím odpojit hadičky a napojit je na nový filtr...
Nikdy jsem to nedělal tak proto jsem se ptal...
Mám motor M57 530d 142KW facelift
koupil jsem od Champion tady tohle
to přece musím odpojit hadičky a vyndat starý.. nebo co jste měli na mysli tím šroubováním?
Starsi modely maji sroubovaci, ty jsou podle me lepsi. Tady musis povolit pasky, pak silou stahnout hadice. A hlavne musis to cidlo tlaku nafty opatrne vytahnout. A pak opatrne nasunout zpet.
Já to budu teď dělat taky a spíš přemejšlím nad něcím jiným. Párkrát už jsem zaslechl že na procisteni vstriku se VIF nalejva primo do filtru a zadny dve plny odmerky a na to plnou nadrz a jezdit .... Tohle aditivum normalne pouzivam a rikam si ze tohle by mohla být docela razantní ocistná kura .... Ikdyz korekce na vstrikach mam jak na novým motoru .... Se na to asi vyseru, udelam filtr a pudu na pííívo ....