Zdravím, potřeboval bych poradit, na své E46 320i M52 jsem dnes měnil olejový separátor i se všemi hadicemi + svíčky. Po úspěšném složení se motor choval velice kultivovaně, ale jakmile jsem se projel, tak se auto trochu dusilo při jedničce, tak jsem vypojil váhu vzduchu a jel bez ní. Motor okamžitě padl do nouzáku a vůbec to nejelo, pak to nejelo i se zapojenou váhou a teď to zase jede tak nějak normálně. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
paca píše:mohl to být pouze špatně zapojený konektor od váhy...
No, já zkusil odpojit váhu kvůli tomu, že po složení toho separátoru a projetí auta, se auto jakoby dole dusilo, proto jsem odpojil váhu, abych vyloučil problém s váhou. Je možný, že některý ten štekr tam není tak, jak by měl být. Auto se pořád chová divně.
pokud nemáš nějaké netěsnosti na sání, zkus nechat vymazat adaptace motoru , mě to po kompletní výměně cukalo, chcípalo atd. odmazal jsem adaptace motoru a byl klid.
Tak chyba už se nerozsvítila, otáčky jsou stabilní na 700ot/min, akorát mi auto jede líp za studena, než za tepla se mi tak nějak zdá. Při provozní teplotě už to není ono, nesetkal se s tím někdo?
Tak se přidal nový problém. Kolísání otáček v rozmezí 500 - 1000ot/min. Nevím, jestli to zapříčinila ta výměna separátoru nebo jestli to není váhou vzduchu. Když mám vyřazeno, tak je volnoběh stabilní, ale když přidám při tom volnoběhu plyn do 1000ot/min a pustím plyn, tak to samo kolísá mezi 500 - 1000 až to najednou padne pod 500 a auto chcípne. Prostě se musí přidat plyn a pustit, aby otáčky kolísaly, jinak to nedělá. Už nevím, co dál.
Odšroubuj víčko oleje dej místo víčka ruku a zkus jakej to má podtlak.
Dál napíchnout na diag třeba INPA a skouknout live data a chyby.
Předpokládám, že všechny hadice separátoru jsou nasazený správně
V pondělí to ponesu mechanikovi, odlučovač oleje jsem koupil v Trostu, který neprodává žádný laciný šmejd, akorát mechanik ke kterýmu to nesu, tak nemá diagnostiku na BMW a bojim se, že problém nenajde. Buď je problém v hadicích od separátoru, že je někde špatně připojená nebo ve váze, ale auto jakoby za studena jede fakt dobře, tak nevím, jestli to je váhou.
Tak auto už asi jezdí normálně .. bylo u mechanika, byl s tím na diagnostice, ukazovalo to vadnou váhu vzduchu a nějaký servo čerpadlo, ale prý váha vzduchu funguje a servo čerpadlo taky, smazaly se chyby a auto je prý bez závady. Mohlo by to být tím, že se to vymazalo a tím i vyřešen problém? Ale stejně to tak nějak kolísá.
Já vím, ale prý auto jede v naprostým pořádku, volnoběh se ani nezachvěje, když stojím na křižovatce nebo na semaforu to je jedno kde, drží to 700ot. tak je to prý v pořádku. Kolísá to fakt jen když zastavím a přidám plyn do 1000ot ale tak na 5. pokus.