měl bych dotaz - zlobilo mě startování, tak jsem pro jistotu vytáhnul baterku a dal ji na nabíječku, nicméně jsem zjistil, že mám na svazku nezapojený bílý konektor (bílý, modrý drát) - tuší někdo, kam patří, co je zač?
Ten konektor mi moc nesedí, zkoukni jestli je přímo na - polů připojeno 2ks kablíků. Ale jestli kabel za konektorem pokračuje někam k pojiskovce kde by byl někam zapojen tak to netuším
Vyvložkuj to nějakým plíškem, dobře očistit, ať tam nemáš přechodový odpor. A nebo se domluv někde ve speciálce na autobaterie (typicky dřívější prodejny Akumy třeba), uměj tam na baterku odlejt nový kontakty, stávalo to pakatel a bylo to na počkání... S volnými kontakty na baterce nejezdi, dělá to bordel a je riziko požáru (teda spíš výbuchu ).
tak kabel zjištěn - byl to konektor k zámku nádrže - děkuji tímto PetoKovi:)
tak akumu mám dost daleko - zkusím pozjišťovat něco v okolí, případně urychlím výměnu baterky no...varianta s měděným plíškem okolo kontaktu mě taky napadla - ale úplný střelec nejsem no, abych to tak zrobil hned:)
Buď úplně v klidu, spousta francouzkejch a japonskej aut má takhle konstruovaný kontakty na baterku originál. Ten plíšek není měděnej, ale normálně ocelovej a vymezuje právě různý opotřebení kontaktů baterek...