v e65 motor N62 4,4 - nemohl jsem to tu nikde najít - píše se že do motoru jde 8,0l oleje fajn, kolik je rozdíl spodní ryska od horní na měrce oleje???
Jde mi o to abych ho nějak moc nepřelil. potřebuji dolít a mám olej na spodní rysce.
jestli si dobre pamatuji, tak na stred je to 1,5l, takze tak 2-3l. Ale co mi kdysi rekl Snejk, tak je celkem jedno kolik to mas oleje. Myslim, ze rikal neco o rozmezi 5-12l, kdy motor normalne funguje, takze kdyz das trochu vic, nevadi
No jo Snejk, ten vždy říká že tento motor sežere olej jakej mu dáš a bude fungovat Kdesi jsem slyšel že ten rozdíl je 1L. Tak jsem ho tam dolil, no a po jízdě tam mám olej kdesi nad horní hranicí. Podotýkám že jsem koukal na měrku druhý den po jízdě. Tak jsem snad nic neposral...
No to se právě snažim zjistit jestli něco neposeru.... Kurňa, rozdíl mezi rskama je 1L (nejspíš) měl jsem na dně, dolil jsem litr a je bůhví kde nad ryskou. Asi půjdu do garáže a trochu odpustím. Nemáte náhodou fotku kde je výpušťovací šroub. Včera jsem pod autem neměl baterku a nenašel jsem ho
než jsem kupoval E65 tak mi pár lidí říkalo, že olej nejde vypustit jako u normálního auta... že je tam nějaká elektrická výpusť nebo co? Nevím, možná jen tak plácám nepravdy
pokud ti auto hlásilo minimum a dolil jsi litr tak myslím, že cakyč, ne?
jen pro info, auto má v BC měrku, kterou ukazuje stav, ten stav co ukazuje se shoduje s tím, co mám na měrce po cca 5 minutách po zastavení ohřátého motoru a stečení do vany (po ránu když auto stojí dlouho tam toho mám o dost více). Takže já měřím po cca 5-10 minutách vypnutého motoru stání na rovince a ryska pak ukazuje to samé co BC. Ráno mám úplně jiné hodnoty.
edit: auto má normální výpušťák - zespodu - je tam výpušťák na olej a výpušťák na zbytek z olejového filtru, ale do auta lezu při výměně 7,5l oleje a mezi min/max mám 1l oleje.
Ano, jakmile máš před FL a dá FL MMI, tak nebude fungovat měrka z iDrive. Jako měrka sloužíš pak ty sám... :-D
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
a dokáže 745i upozornit na příliš vysokou hladinu oleje? Jde mi o to - nestačilo by jen projet takovou tu základní diagnostiku tím tlačítkem na blinkru? Asi ne co?
tak pro upřesnění
- el. měrku maj jen Face E65
- auta který nemaj el. měrku neumí upozornit že tam je moc oleje
- všechny E65 mají hladinové čidlo a pokud v motoru chybí víc jak cca 2,5-3 litry oleje tak si o něj řeknou
- od rysky do rysky je 1litr oleje u všech BMW
- přehozením Face monitoru na před face nezíská auto el měrku, ale začnu to řešit, už to po mě pár lidi chtělo
- není dobré mít v motoru ani nad ryskou ani pod spodní, obojí není pro motor zdravé.
kurevtor píše:a dokáže 745i upozornit na příliš vysokou hladinu oleje? Jde mi o to - nestačilo by jen projet takovou tu základní diagnostiku tím tlačítkem na blinkru? Asi ne co?
Diagnostika tlačitkem na blinkru?? To neznam, jak jsi to myslel?
na blinkru jsou 2 tlačítka na ovládání levé a pravé části přístrojovky (displej pod tachometrem a otáčkometrem) - na podržení jeden oba displeje vypne, a druhej zahájí takovej ten jednoduchej check (olej, brzdy a tak)
já ty displeje zásadně hned vypínám hodně to září a koukat neustále na okamžitou spotřebu 20l/100 km není OK
nevíte někdo jak ale vypnout tu plochu přímo v budících? Ono to zhasne s ohřátím motoru, ale jak se to dá zhasnout, když člověk použije a pak vypne tempomat?