Prosím o radu,když stojím (asi i za jízdy,ale není to slyšet) a sešlápnu spojkovej pedál,tak se ozve zespodu auta cvakání,je to zhruba v úrovni pod řadicí pákou,ale zvenku auta,když spojku pustím cvakání zmizne,zařazení nebo vytáčení motoru nemá na tuto věc vliv,spojka funguje bez problémů,děkuji za rady.
TAky si myslím že to bude ložiskem nic jináho by tam cvakat snad ani nemohlo. A složité to není ale musíš sundat převodovku. A pak doporučuji skontrolovat dosedací plochu ložiska na přítlačáku ty packy bývají dost ohoblovaný pokud se to ložisko přidírá.
Celou spojku??To se mi moc teda menit nechce,zda se mi ze spojka funguje bez problemu,jen to cvakani a jeste se mi zda,ze jde celkem ztuha seslapnout spojkovej pedal,proti jinym autum,ale mozna je to u techto BMW normalni,nebo to je jina zavada.
pokud uz budes mit dole prevodovku , na spojku se podivej v jakym je stavu , premer si kolik mm ma lamela , zkontroluj pritlacak jestli neni uz na pul vyhratej jinak vymen celou sadu ... da se sehnat od 3000 podle toho co mas za motor lozisko zvlast te vyjde cca do tacku se vlezes podle toho jaky a od koho ...
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Mam podobnej problem, ale naopak kdyz je motor zahratej a auto jede na volnobeh tak se ozyva "lehky klepani" kdyz seslapnu spojku zmizi to. Taky mi bylo receno, ze to je nejspis lozisko. Tedy aspon v to doufam
tohle chrastění při nesešlápnuté spojce a po sešlápnutí, kdy zmizí sem měl u e36 M3 taky bylo to dost nepříjemný jak dýzl, ale ted e92 335i je to tam taky, sice o hodně míň ale taky. Prej to jsou synchrony v převodovce jak se točej a dělá to jen za tepla
Me to dela jen pri zahratem motoru a pri seslaple spojce,je to jak kdyby tam klepal nejakej kryt,otacky na to nemaji vliv.Kdyby to byly synchrony,muze se s tim jezdit?Me to ale pripada,ze ten zvuk vychazi spis z venku auta.
pokud ti to dělá při sešláplé spojce tak to synchrony nejsou, to je spojkové ložisko. Pokud to dělá zahřáté bez sešláplé spojky a po sešlápnutí zmizí jsou to synchrony. V Německu mi řekli že to je akustická závada ne mechanická.