Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Dálkový start

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Deels

#1 Příspěvek od Deels »

Zdar hoši,předem se omlouvám jestly zakládá už založený téma.Zajímalo by mě jakej máte názor na start pomocí dálkovýho ovladače na 320d e90.Jde mi o to,že bych vlezl do auta a rovnou bych mohl jet,bez ňákýho čekáňí.Nevíte kolik tahle sranda muže stát?Předem děkuju za vaše názory a zkušenosti.
vencabavor

#2 Příspěvek od vencabavor »

Tuhle kravinku jsem montoval do dvouch aut,byla to sada s alarmem a dálkovým startem.jako fungovalo zo bezvadně.A stálo to tuším asi 5ku.Ale já jsem si to nikdy do auta nedal a ani nedám.Můj nazor je že než abych ráno palil zbytečně palivo,tak to radeji ohřeju pomalou jízdou.
Ale to je pouze můj názor..
A jinak se to bralo od dstechnik.cz
Lucifer
Klubové ID: 3086

#3 Příspěvek od Lucifer »

Tady na klubu jsem četl nádhernou story.

Někdo si to nainstaloval do auta šel pro něco do obchodu zmáčkl to omylem v kapse nechal zakvaltováno na 1 auto se prej rozjelo samo a skončilo v protější zdi zaparkovaný čumákem, okolo šla nějaká bába a uplně se divila proč ty lidi bourají do zdí a nakonec teda šel vytáhnout auto ze zdi a odjel :lol: :lol: Když budeš hledat určitě to najdeš
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Každej trochu chytřejší alarm chcípne auto až po vystoupení a zamknutí, čímž je zamezeno zakvaltování. Jako horší vidím bypass imobilizéru, kterým se paradoxně může usnadnit život zlodějům.
Dan td
Klubové ID: 590

#5 Příspěvek od Dan td »

Jak píše Fx, pokud je to správně zapojené, s kvaltem to nedovolí nastartovat. Po vyndání klíčku totiž motor běží a vypne se až po zabouchnutí řidičových dveří, tím je zajištěno, že tam není kvalt.

Samozřejmě, pokud nějakej chytrák to zapojí jako pro automat, tzn. bez této pojistky s tím, že "na to bude myslet", může to takhle dopadnout.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
mys_iak

#6 Příspěvek od mys_iak »

nahodou neviete akou kombinaciu by som zapol tento dialkovy start na magicar-e ? pri kupe auta som to dal v jednom servise vypnut... robil to cez moj dialkovy ovladac... a chcel by som to znovu spojazdnit, ale neviem aku kombinaciu to ma :)

mal by to byt M100 AS

Dakujem
Dan td

#7 Příspěvek od Dan td »

Na m100AS si stáhni návod, tam je těch servisních menu asi 5. Někde ho mám, ale válí se všude na netu :-)
Kdybys náhodou nenašel napiš a zkusím pohledat.
Deels

#8 Příspěvek od Deels »

Tak to na to asi kašlu,usnadnovat život zlodějúm se mi nechce,už tak ho maj snadnej.Imob. se docela hodí :wink:
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od xSAFA »

Mě to příjde jako hovadina, která nemá kloudné opodstatnění... Pro auto to žádné pozitivní přínosy nemá, spíš naopak a dojít do vytopeného auta, které kvůli tomu čtvrt hodiny bublalo někde před barákem je trochu nesmysl. I ve velkých mrazech mi auto začíná topit po chvíli a pro motor je stejně lepší když se půl minutky protočí a hned se jede. Nezávislé topení nebo předehřeb je něco jiného...
Dan td

#10 Příspěvek od Dan td »

Jde to použít i opačně, v létě k vychlazení auta třeba když stojí u rybníka u vody :-)

A zapojit to jde i tak, že origo imobilizér zůstane funkční, způsobů je víc.

A v neposlední řadě je to taková efektní frajeřinka :lol:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jde to zapojit, ale i tak tam bude modul s cívkou a čip imobilizéru někde schovaný.
Dan td

#12 Příspěvek od Dan td »

Fx píše:Jde to zapojit, ale i tak tam bude modul s cívkou a čip imobilizéru někde schovaný.
Nemusí být, mě právě bylo proti srsti to tam někde nechat, byť s bypass modulem. Takže mám přívěšek, ve kterém je čip a když vím, že parkuju "bezpečně", tzn. doma, v práci apod..., pověsím ho na spínačku. Pokud ho tam tedy nedám, chová se to naprosto totožně jako auto bez dálkového startu.
Joy
Klubové ID: 3254
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Joy »

Čus chlapci, nějakou dobu o tomhle uvažuju, s tím, že bych rád zkombinoval alarm, EWS, dálkovej start a ještě si do auta dal nějakou tajnou pojistku.

Dane píšeš, že to lze zapojit tak aby původní imobilizér zůstal funkční, můžeš to nějak rozvést? Máš s tím konkrétně zkušenost, popř nějaké materiály k tomu?

A máte někdo zkušenost s těma pojistkama? Je hafo typů a řešilo se to tu v minulosti v x vláknech, nicméně v této kombinaci, jak to udělat nejlíp?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Původní imobilizér by měl snad zůstat funkční vždy, odbočka s bypass modulem by měla být ovládaná nějakým relátkem a aktivovat se pouze při dálkovém startu... Ale to pořád neřeší to, že tam zůstává ten čip.

Danovo řešení je fajn, ale třeba člověk panelákový s parkováním někde na sídlišti to pak má složitější.
Joy
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Joy »

myslel jsem to tak, jestli existuje řešení, které dokáže do modulu alarmu/dálkového startu, naprogramovat kód imobilizéru, bez potřeby nechávat čip v autě. řekněme zapojit nadřazený čip, který když dostane na dálku signál z ovladače, řekne EWSu, že je ok nastartovat, i když anténa nemá příjem kódu z čipu.?

možná to blbě popisuju, nevim jestli je zřejmý jak to myslim.

pak mě napadlo, než řešit tajnou pojistku, co kódovej zámek napojenej na ŘJ?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nevím, co myslíš kódovým zámkem, ale to vyslání kódu je blbost. To by muselo být zařízení speciálně určené pro EWS a muselo by umět jak vysílat, tak přijímat kvůli plovoucímu kódu. Ve finále by stejně nebyl rozdíl, jestli tam je čip nebo to zařízení, data z něj by tak jako tak šla pro nastartování použít.

Kdyby šlo o EWS2, tak by ještě tak nějak šlo to vymyslet tak, že by se při dálkovém startu EWS obešlo úplně - jednotka dálkového startu by mohla sepnout relé startu (proklemovat piny 1 a 3 na EWS) a vyslat do ŘJ motoru správné ISN. Ale to už je docela scifi, do toho se žádný sériový výrobce nepustí u systému, který je svým způsobem jedinečný a jeho použití bylo v autech rv 1995 - 1998...

Na rovinu, EWS není vůbec jednoduché obejít. Pokud už se do toho někdo pustí, je na to potřeba docela dost času. Nejjednodušší variantou pak stejně zůstává odtah auta někam, kde se v něm bude zloděj moct beze strachu vrtat nějakou chvíli.
Joy
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Joy »

No tak jsem to myslel, vim že by to bylo náročný, proto se ptám, jestli vůbec něco takovýho existuje. Kolikrát si vysnim nějaký technický řešení a i když může bejt skvělý, nakonec zjistim, že na to ta technologie neexistuje a znalosti abych jí vymyslel sám jaksi nemám. :D

Tim kódovym zámkem jsem myslel třeba zadání číselnýho kódu k probuzení jednotek. Čili v tu chvíli i kdyby někdo obešel EWS, je tam ještě předstupeň ochrany přímo na jednotkách. Jo sci-fi já vim. :D
gofli

#18 Příspěvek od gofli »

mys_iak píše:nahodou neviete akou kombinaciu by som zapol tento dialkovy start na magicar-e ? pri kupe auta som to dal v jednom servise vypnut... robil to cez moj dialkovy ovladac... a chcel by som to znovu spojazdnit, ale neviem aku kombinaciu to ma :)

mal by to byt M100 AS

Dakujem

tady to máš http://www.levnealarmy.cz/get_file.php? ... download=0
Odpovědět