Dneska jsem zjistil při výměně horních uložení předních tlumičů, že na pravý straně u matek co drží horní uložení mi začíná praskat klobouk nad tlumičem. Praská to kolem 2 ze 3 matek, zatim to je prasklý jen dost málo, ale určitě se to bude zvětšovat... co s tím? Stalo se to někomu? Dá se to nějak rozumě zavařit aby to mělo smysl nebo vyztužit něčim?
kamarád má ten samí problém, na stejném místě... známí říkal, že to půjde v pohodě zavařit, jen to chce na obou koncích vyvrtat díry aby se předběhla prasklina...cca 6cm dlouhá. Má tuhostně stavitelní podvozek od Koni
Já myslím že to má svůj ůčel že se to zpevní ale pokud bude podvozek snížený takovým způsobem že to nemá žádný pružící efekt tak to praskne i tak pak už nepomůže nic.Ono je to na e36 m3.2 a ty na tom většinou mají ještě rozpěru takže ta už na to vliv asi má
dík, ty výztuhy určitě koupim, netušil jsem že se něco takovýho dělá.
Podle mě to ale pomůže částečně, protože to není spojené napevno s kastlí - napadlo mě spíš ty praskliny na klobouku zavařit a pak na ně navařit ještě další kus plechu a svařit ho s kloboukem. Jsem na to laik, ale podle mě by mělo stačit něco jako větší podložky pod šrouby (ne kulatý, ale nějak tvarovaný abv se tam taky vešli) aby místa sváru s kastlí byli co nejblíž namáhanýmu místu. Mělo by to smysl?
paveld píše:dík, ty výztuhy určitě koupim, netušil jsem že se něco takovýho dělá.
Podle mě to ale pomůže částečně, protože to není spojené napevno s kastlí - napadlo mě spíš ty praskliny na klobouku zavařit a pak na ně navařit ještě další kus plechu a svařit ho s kloboukem. Jsem na to laik, ale podle mě by mělo stačit něco jako větší podložky pod šrouby (ne kulatý, ale nějak tvarovaný abv se tam taky vešli) aby místa sváru s kastlí byli co nejblíž namáhanýmu místu. Mělo by to smysl?
Ty praskliny určitě zavař a pokud koupíš ty výstuhy tak už bych s tím nic jiného nedělal max dát ještě malinko větší podložky pod matky ale nic jiného.A nebo ještě popřípadě dát rozpěru tlumičů a už by se tomu nemělo nic stát .