Zdravím , při dotahování šroubu olejové vany se mi ho podařilo ukroutit tak , že část závitu zůstala ve vaně nevím jestli je to všude ale šroub je dutej
Je to 330d r.v.2001 ... ví někdo jak ho dostat ven? díky
elmondo píše:Zdravím , při dotahování šroubu olejové vany se mi ho podařilo ukroutit tak , že část závitu zůstala ve vaně nevím jestli je to všude ale šroub je dutej
Je to 330d r.v.2001 ... ví někdo jak ho dostat ven? díky
Přesně to samo sem řešil před vejkendem. Šroub dutej má bejt, existuje vytahovák na šroubky, de-facto do něj navrtáš OPAČNEJ závit, vytahovák se v něm pak zasekne a šroub, rspkt. zbytek závitu normálně vytočíš. Jen nevim jak se tý věcičce odborně řiká, ale tatík jí měl v dílně
Většinou ale jde vytočit snadno pokud není zarezlý v závitu a nebo narvaný přes závit tak po ulomení hlavy šroubu ho nic v závitu "nešponuje" a jde ven rukou nebo kleštěma.
Prvně bych zkusil použít třeba šroubovák nebo něco podobného a zkusit ho postupně vytočit, ten šroub nebývá nijak zarezlej a myslím že to nemůže jít nijak těžko. Kdysi se mi podařilo zlomit šroub u kladky řemenu a už sem docela zoufal, že to z tama nedostanu, ale vzal sem tenkej šroubovák a o tu hranu lomu sem do toho špidlal a za chvilku byl venku...
Tohle by mělo jít snadno šroubkovákem nebo torxem, jak už bylo uvedeno. Hlavně do toho závitu ve vaně nervi žádnej jinej šroub, ale kup si v Bmw origo šroub do vany...nebo možná 2, ať máš pro jistotu jeden doma, kdyby se náhodou něco podobnýho zase přihodilo. 1 Stojí asi 50 Kč tuším.
díky za všechny rady nakonec jsem koupil vytahovák šroubů v bauhausu a tím to šlo jednoduše.Vytahovák se našroubuje proti směru hodinových ručiček , pokud by šroub nebyl dutej je potřeba do něj vyvrtat díru.
já mám zase problém že šroub je okousanej a 17 se protáčí.. zkoušel jsem to kleštěma, ale s těma jsem se k tomu prostě nemohl dostat.. nevíte jak na to?
to už jsem taky zkoušel a nic.. :/ já se z toho auta fakt poseru.. a nevíte kde sehnat kabeláž k BC (to nejmenší) koupil jsem ho na vrakáči, ale nechtěli mi dát kabeláž...:/