nemám ani kabinový filtr, který jsem vždycky na zimu měnil, takže ani to mi nepomůže... existuje nějaký přípravek k nanesení na skla, aby se tyto nemlžily, nebo prostě budu za každejch podmínek muset větrat a tudíž si asi pořídim protiprůvanové deflektory na okna
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E34 zima bez klimy
- Perunwit
- Klubové ID: 2962
kolegové jelikož toto bude moje první zima s báwem a to nemá klimu, chci se zeptat, jaké jsou zkušenosti s vlhkostí vzduchu v autě, mlžením skel apod.
nemám ani kabinový filtr, který jsem vždycky na zimu měnil, takže ani to mi nepomůže... existuje nějaký přípravek k nanesení na skla, aby se tyto nemlžily, nebo prostě budu za každejch podmínek muset větrat a tudíž si asi pořídim protiprůvanové deflektory na okna
?
-
Jendix
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
Jak to myslíš kvůli odmlžení?ThatsMe píše:Sama se nezapne, ale můžeš ji zapnout ty kvůli odmlžení. Ale já jsem ji v zimě použil snad jednou, a to bylo auto řádně zadýcháno. Nedělal bych si s tím těžkou hlavu.
Jsou dva způsoby jak odmlžit auto:
1. Dosáhnout vyšší teploty než je teplota kondenzace - tzn. vytopit vnitřek a zahřát sklo
2. Odsát vlhkost z prostoru auta - tzn. prinicip sušičky vzduchu - voda by kondenzovala na výměníku klimy
myslel jsi var. 2. z prnicpu to asi jde.. nedokážu si to ale představit že to bude opravdu fungovat
- Perunwit
no nechci polemizovat, kdo ji kdy zapne a kdy ne, ale já prostě v autě odmlžuji pomocí klimy... je to daleko rychlejší, než vyhřát auto... navíc bych chtěl vidět auto, se kterým se jezdí v zimě a není v něm vlhko.. sníh, co si přineseš na botách a roztaje ti, steče kam? Nechtěl sem tu rozpoutat žádnej flame
spíš mě zajímalo, jak to udělat v autě bez kabinovýho filtru, kterej sem když se auto mlžilo vyměnil a bylo po mlžení... klima neklima. Ale evidentně nikdo nic převratnýho kupodivu nevymyslel
). Kdyby byl nějakej přípravek nacákat na okna, rozleštit a hotovo
.
-
magorcondoria
-
beny-maser
- Perunwit
naprostej souhlas. klima pak prostě neklimuje, jenom se to žene přes ní a plní funkci vysoušeče. to je vyzkoušený.magorcondoria píše:Obvýkle nespíná AC pod +5, uněkterých novějších je to posunuto k nule,právě kvuli vysoušení vzduchu.Pokud prší a je vysoká vlhkost také zapínám AC. Dobré je mít vyčištěné sklo i zevnitř.
kdyby to nebyl takovej marast, už bych tam tu klimču nechal nacpat.
-
Jendix
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
to mi přijde jako kravina.. pokud máš unvitř stejnou teplotu jako na výparníku klimy.. (pokud klima nejde teploty jsou stejné) nemůže to logicky fungovat jako vysoušeč..Perunwit píše:naprostej souhlas. klima pak prostě neklimuje, jenom se to žene přes ní a plní funkci vysoušeče. to je vyzkoušený.magorcondoria píše:Obvýkle nespíná AC pod +5, uněkterých novějších je to posunuto k nule,právě kvuli vysoušení vzduchu.Pokud prší a je vysoká vlhkost také zapínám AC. Dobré je mít vyčištěné sklo i zevnitř.
kdyby to nebyl takovej marast, už bych tam tu klimču nechal nacpat.
pro rejpavku libovku jenom dodám, že jsem to skutečně myslel tak, jak píše kolega ThatsMe.[/quote]
Nechápu proč bych měl bejt rejpavka?Ale ty to evidentně vůbec nechceš pochopit.
Já vím že si v autě nechceš dělat zimu,ale prostě pokud se ti klima v zimě nesepne (nezačne se točit kompresor) tak ti to nemůže vysoušet.Co je na tom těžkýho k pochopení?Ten vzduch co leze do auta přes výparník klimy jen bezezměny projde.Co vím tak mě nešla u aut zapnout cca od +- 0°C a níž. Je to kuli tomu aby nedošlo k zamrznutí výparníku.
Nechápu proč bych měl bejt rejpavka?Ale ty to evidentně vůbec nechceš pochopit.
Já vím že si v autě nechceš dělat zimu,ale prostě pokud se ti klima v zimě nesepne (nezačne se točit kompresor) tak ti to nemůže vysoušet.Co je na tom těžkýho k pochopení?Ten vzduch co leze do auta přes výparník klimy jen bezezměny projde.Co vím tak mě nešla u aut zapnout cca od +- 0°C a níž. Je to kuli tomu aby nedošlo k zamrznutí výparníku.