Koukám že jsem asi jedinej s tímto problémem ,tak kdyby někdo měl ten samej problém,odpověď je:žádná baterka,nic,pouze koupit nový klíč v BMW,cena 4500kč
V manuálu k X5 r.v.2001, kde je stejnej klíček píšou, že se baterie v klíčku dobíjí automaticky ve spínací skřínce při jízdě. V E39 r.v.96 jsem měl ten starej klíček a taky bylo v manuálu, že se dobíjí automaticky, dokonce mi jednou i palubní počítač napsal, že je baterie vybitá (to když jsem použil druhej klíč) a tam jsem baterii normálně vyměnil (klíč byl na 2 šroubky a byla tam tuším CR 2025 nebo CR2032)
Jo,myslím tenhle ale nedalo mi to a podle info odsud http://www.ge39.com/kc.htm a obrázku tam baterka je,ne?nebo co je to kulatý?sakra.Jo a jinak tu info o tom že je třeba nový klíč mi dali v BMW Dycom v K.Varech
Tak ono tam nejaky akumulator musi byt .. ale ide o to oze kluc je nerozoberatelny pre normallneho cloveka ,a a je videt ze akumulator je tam napajeny a dobija sa cez civku immo ked je zastrceny.
Dobíjí se indukcí ze spínací skřínky, jak je výše uvedeno. Proto tam ta cívka. Ale klasický akumulátor v tom nebude. Bude to na bázi kondenzátoru, řekl bych. Neumím si technicky představit dobíjet akumulátor tak malou cívkou, i třeba celý den. A přece jen, ten klíč musí sosat dobrej momentální proud, aby otevřel autí třeba z 5ti metrů.
Já samozřejmě ten klíč vidím. Ale rozhodně nejni jistota, že jde o akumulátor.. Akumulátor se musí dobíjet nějakým napětím a proudem. Kondenzátoru o větší kapacitě stačí v pohodě určitá indukce, aby dal solidní momentální proud. Ale to už jsem se výše snažil vysvětlit.
Jo! A žádný, i sebekvalitnější akumulátor rozhodně nevydrží životnost auta. Kdežto kvalitní kondenzátor ho může i přežít.. To by asi inženýří v BMW udělali někde chybu, dát do klíče akumulátor, který budeš muset za 5 nebo i za 10 vyndat a udělat z klíče střepy, protože ten spoj na zmíněném klíči je nerozebyratelný.. Tedy .., řekl bych..
taky schánim braterku do klíčku od e34, ale ještě jsem nepřišel na to, jak to otevřít ......... včera mi v elektru řekli že taky netušej, mám prý zkusit origo servis BMW
musim te vyvezt z omylu,baterka to je.Nevim jak moc se orientujes v elektronice ale kondenzator neni pro toto mozne dost dobre pouzit.to co tam jde je pouze udrzovaci proud.Lithiovy clanek vydrzi velmi dlouho-dalkovy ovladac treba k DVD az 3 roky a to se nedobiji-ci chces li neudrzuje,pokud ho budes udrzovat muze vydrzet az 8 let.zalezi samozrejme na kvalite clanku.
Kdo neveri at klikne:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=451510
Tak tady je to jasné. Je tam akumulátor. V tom případě inženýří ze SRN jsou opravdu hlavičky. Jen nechápu, proč jde o nerozebiratelný spoj a tudíž se musí objednávat celej klíč jenom proto, že skončí životnost akumulátoru..
On se da rozebrat,ale je oznacen jako nerozebiratelny.Podivej se treba na trafo k notebooku,kdyz ho casto pouzivas muze se ti ukroutit drat co strkas do notebooku,jenze je taky nerozebiratelne a ty vyhodis funkcni vec,jen kvuli nejake prkotine,jenze to je otazka 3 let a 800,-Kč.Tady mas BMW,ktere taky denne pouzivas a baterka kixne za 7 let,opet,kvuli prkotine bys mel vyhodit cely klic.Proste klasicka spotrebka.