Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

525 tds-rada

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
slapec

#1 Příspěvek od slapec »

Zdravim chlapi! Koupil jsem si sve prvni bawo a to e34 525 tds rok 93. A chtel bych poradit. Lehce kape nafta od motoroveho prostoru, ale prez sustplech neni videt, tak nez ho schodim-cim by to asi mohlo byt??? Dik moc za rady. Petr
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

slapec píše:Zdravim chlapi! Koupil jsem si sve prvni bawo a to e34 525 tds rok 93. A chtel bych poradit. Lehce kape nafta od motoroveho prostoru, ale prez sustplech neni videt, tak nez ho schodim-cim by to asi mohlo byt??? Dik moc za rady. Petr
na 90% budou steřelý hadičky
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

slapec píše:sustplech
Was ist das? :?
Netěsnící dieselpumpa, nebo poškozená hadička nebo to co kape nafta vůbec není :)
slapec

#4 Příspěvek od slapec »

Sustplech-muj vyraz na ochranny plech pod motorem :D :oops: . A nez ho sundam tak se ptam co by to asi mohlo byt. Je cejtit nespalena nafta a kdyz prselo, tak pod nim byly takove ty duhove fleky-urcite vite co myslim. Tak co myslite?
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Kryt pod motorem je plastový, jak je výpustný šroub oleje, je tam taková mřížka, přišroubovaná malou samořezkou, může to být taky od kapky oleje
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Huska »

Jak píše M3maniac... ve většině případů to jsou přepadové hadičky na vstřicích a pak to stéká až dolů
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od gyrous »

Nespálená nafta může unikat ze špatně zajištěné hadičky ve spojích,
viz.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15

bývají to spoje č.16.
slapec

#8 Příspěvek od slapec »

Takže zatím jste se shodli, že to je nějaká prkotina. Zatím díky až zjistím čím to je napíšu (ale kdyby vás ješte něco napadlo-nestyďte se a napište to :wink: )
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od gyrous »

Prkotina je, jestli ti to kape víc do středu vozidla. Jestli ti to kape zepředu tak je to čerpadlo... :idea:
slapec

#10 Příspěvek od slapec »

Kdyby jsem vzali nejhorsi moznost. Tedy kdyby to bylo vstrikovaci cerpadlo-kolik cca stoji pretesneni popripade repase? :?:
mkalous
Klubové ID: 64
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mkalous »

gyrous píše:Prkotina je, jestli ti to kape víc do středu vozidla. Jestli ti to kape zepředu tak je to čerpadlo... :idea:
kdyby to bylo čerpadlo...tudíž někde prosakovalo...kde ho nechat přetěsnit? máte dobrej tip? U nás za to, blázni, chtěj s vymontováním, namontováním, rozebraním a komplet přetěsněním skoro 9000 kaček :-) je to normální??
Legend1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Legend1 »

mkalous: Tady se dá koupit kompletní přetěsňovací sada http://www.luja.cz stojí asi 200kč. Uváděná cena je dost vysoká. Demontáž čerpadla je cca za hodinu, rozebrání a přetěsnění je potřeba udělat na stolici aby se správně usadila hlava čerpadla, takže to jen tak nelze udělat svépomocí a montáž něco přes hodinu i se seřízením předvstřiku. Rozmumná cena by byla řádově tak poloviční.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mkalous »

Legend1 píše:mkalous: Tady se dá koupit kompletní přetěsňovací sada http://www.luja.cz stojí asi 200kč. Uváděná cena je dost vysoká. Demontáž čerpadla je cca za hodinu, rozebrání a přetěsnění je potřeba udělat na stolici aby se správně usadila hlava čerpadla, takže to jen tak nelze udělat svépomocí a montáž něco přes hodinu i se seřízením předvstřiku. Rozmumná cena by byla řádově tak poloviční.
tak fajn, ted uz jen sehnat nekoho se stolici, kdo by mi to pretesnil... tady u nas ani nahodou :-)
slapec

#14 Příspěvek od slapec »

A nevite o nekom z Prahy a okoli kdo by to pretesnil???
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od gyrous »

mkalous píše:
gyrous píše:Prkotina je, jestli ti to kape víc do středu vozidla. Jestli ti to kape zepředu tak je to čerpadlo... :idea:
kdyby to bylo čerpadlo...tudíž někde prosakovalo...kde ho nechat přetěsnit? máte dobrej tip? U nás za to, blázni, chtěj s vymontováním, namontováním, rozebraním a komplet přetěsněním skoro 9000 kaček :-) je to normální??
bosh diesel servis, informace na internetových stránkách, mají pobočky po celém území ČR a taky SR. :wink:

http://bcs.bosch.cz/soubory/Seznam_Dies ... _CZ_SK.pdf
slapec

#16 Příspěvek od slapec »

Tak uz vim kde mi to tece! Jak bych to popsal... Kdyz se koukate na vstrikovaci cerpadlo, tak na nem je cerna krabicka ze ktere vede kabel (nebo hadice-nevim...) nekam do hlavy. A kolem te krabicky prosakuje nafta. Doufam, ze to neni nic vazneho!!! Poradite mi nekdo ktera bije??? Diky moc.
Kdyztak mam to nafoceny a muzu to poslat.
Legend1
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Legend1 »

slapec: Podle popisu je to na 99% špatné těsnění pod řídící hlavou a oprava by neměla být drahá, pokud je špatné pouze toto jedno těsnění. Stačí si koupit sadu těsnění a použít zatím jen 2 těsnění. Při pečlivém označení montážní polohy lze vyměnit těsnění mezi hlavou a čerpadlem a druhé těsnění je pod horním víkem hlavy. Drží to na torxních šroubech T30 a jeden šroub bývá pojistný, na ten lze lehce naklepat oříšek z 7mm z malé goly a před vrácením hlavu šroubu zapilníkovat na šestihran 7mm. Pokud to teče ještě někde jinde, což se stává o dost méně, tak to poteče dál a už bude třeba vyndat čerpadlo z auta.
slapec

#18 Příspěvek od slapec »

Legend1: No vypada to, ze jinde to uz netece... Mam ti napsat jeste neco konkretniho, abych ti to blize priblizil??? Tece to cca kapka za 10 sekund... Jo a nevis nahodou o nekom z Prahy nebo okoli kdo by to udelal-ja si na to fakt netroufam... Dik
Legend1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Legend1 »

slapec: Víc to popisovat nemusíš, dělal jsem to na svém autě už 2x. Nejdřív na minulém čerpadle, které bylo načaté už když jsem auto koupil a na současném, které sice bylo elektricky v pořádku ale trochu protékalo. Mě to teda teklo víc, po každém zaparkování jsem měl pod autem louži o průměru 15cm a taky to bylo jenom tímto těsněním.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od mkalous »

slapec píše:Tak uz vim kde mi to tece! Jak bych to popsal... Kdyz se koukate na vstrikovaci cerpadlo, tak na nem je cerna krabicka ze ktere vede kabel (nebo hadice-nevim...) nekam do hlavy. A kolem te krabicky prosakuje nafta. Doufam, ze to neni nic vazneho!!! Poradite mi nekdo ktera bije??? Diky moc.
Kdyztak mam to nafoceny a muzu to poslat.
jéééé, mě to prosakuje na naprosto stejným místě......nebo teda prosakuje, spíš teče...dvě kapky na zem a jedna do motoru :-)))
Odpovědět