Ahoj,
myslite ze bude mit rozperna tyc zadnich tlumicu velky vliv na tuhost karoserie? Jde o BMW 1er Coupe. Mam pocit ze zadek auto neni tak tuhy jak bych chtel...
Nejvíc pomůže zadní nápravě tvrdší silentbloky uchycující nápravnici. Protože má 1er stejnou zadní nápravnici jako 3er, můžou se použít silentbloky z M3 které jsou podstatně tvrdší. Powerflex také dělá výztuhy do otvorů v silentbloku (M3 má solidní silentblok bez otvorů).
Rozpěrka může mít smysl, ale pro zpevnění zadní nápravy je daleko lepší vyměnit originální měkké silentbloky. Udělal jsem to podle návodu na e90post a je to znát.
Silentbloky na ramenech se dají vyměnit za pevnější Powerflex. Já mám kompletní ramena z M3 vepředu a vzadu mám Manhart Racing. Přední vzpěru mám také z M3.
Nejsem si jist jestli 1er má stejnou přední nápravu jako 3er, muselo by se to porovnat podle realoem.com. Všechny díly zadní nápravy jsou vyměnitelné z M3. Sehnal jsem zadní hliníková ramena (wishbone) z vrakoviště a budu to měnit. Je tam ale jinak uchycený tlumič, takže jsem koupil nové Bilstein B16 a budu to měnit za B14 které tam teď mám.