Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Rozperna tyc BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
osracing

#1 Příspěvek od osracing »

Ahoj,
myslite ze bude mit rozperna tyc zadnich tlumicu velky vliv na tuhost karoserie? Jde o BMW 1er Coupe. Mam pocit ze zadek auto neni tak tuhy jak bych chtel...
BudVlad
Klubové ID: 1841

#2 Příspěvek od BudVlad »

Nejvíc pomůže zadní nápravě tvrdší silentbloky uchycující nápravnici. Protože má 1er stejnou zadní nápravnici jako 3er, můžou se použít silentbloky z M3 které jsou podstatně tvrdší. Powerflex také dělá výztuhy do otvorů v silentbloku (M3 má solidní silentblok bez otvorů).
Obrázek
osracing

#3 Příspěvek od osracing »

takze myslis ze rozpera nema moc smysl tedy... myslel jsem neco takoveho: http://www.ultraracing.com.my/vgreenwap ... rutBar.jpg
BudVlad

#4 Příspěvek od BudVlad »

Rozpěrka může mít smysl, ale pro zpevnění zadní nápravy je daleko lepší vyměnit originální měkké silentbloky. Udělal jsem to podle návodu na e90post a je to znát.
Obrázek
osracing

#5 Příspěvek od osracing »

staci tedy jen ty napravove silentbloky nebo jeste na ramenou? a co predek? ten ma taky znatelny smysl vymenit za dily z M?
BudVlad

#6 Příspěvek od BudVlad »

Silentbloky na ramenech se dají vyměnit za pevnější Powerflex. Já mám kompletní ramena z M3 vepředu a vzadu mám Manhart Racing. Přední vzpěru mám také z M3.
Nejsem si jist jestli 1er má stejnou přední nápravu jako 3er, muselo by se to porovnat podle realoem.com. Všechny díly zadní nápravy jsou vyměnitelné z M3. Sehnal jsem zadní hliníková ramena (wishbone) z vrakoviště a budu to měnit. Je tam ale jinak uchycený tlumič, takže jsem koupil nové Bilstein B16 a budu to měnit za B14 které tam teď mám.
Obrázek
BudVlad

#7 Příspěvek od BudVlad »

Tady jsou vidět zadní Manhart Racing ramena a M3 silentbloky:

Obrázek
Obrázek
BudVlad

#8 Příspěvek od BudVlad »

Díval jsem se na realoem a přední ramena jsou stejná na 1er a 3er. To znaméná, že můžeš použít ramena z M3. Mají tvrdší uložení a jsou o trochu delší.
Obrázek
Odpovědět