Nechci věřit že bych musel něco dolívat i do BMW, prosím utvrďte mě v tom

Normalni provoz, na okruhu to za 20 km znicim asi tak, jako 1000 v normal provozu.Tom_120i píše:rikin: To je teda síla, nechápu nad tvou fotkou gum. To je možný udělat při běžným provozu nebo to je výsledek z okruhu?
S tou spojkou to můžu potvrdit. Když jsem si svou 130i testoval na zrychleni s pomoci zapůjčené GPS, tak cca po pátým plným odpalu z 0-200 začla spojka prokluzovat a po dalších dvou už klouzala úplně. K tomu smrděla neskutečně a ještě dva dny trvalo to z auta vyvětrat.rikin píše:Kazdopadne daleko vic nez pneu dostavala zabrat spojka, po kazdem kole jsem musel zastavit a 5 minut chladit. Jinak zbytek auta v pohode. Spojky jsou zrovna hodne slaba stranka jednicek a poslednich trojek (proc myslite, ze novinari dostanou vzdycky testovaci auto s automatemTom_120i píše:rikin: To je teda síla, nechápu nad tvou fotkou gum. To je možný udělat při běžným provozu nebo to je výsledek z okruhu?).
Na palubním počítači máš ukazatel hladiny. A když je to na spodní hranici, tak ti to řekne samo. Tobě stačí jen otevřít kapotu, víko na dolívání oleje a nacmrchtat to tam. Pokud to záměrně nehodláš lít po sobě, tak napotřebuješ ani rukavice a ani monterky. Vychytaný to není a ani nebude, je to tak nastavené od výroby. A pro životnost motorů je to jen ku prospěchu.Tom_120i píše:Co je na tom špatného? To že to musí někdo udělat a hlídat to, to je na tom špatného. Tech pár stovek za litr oleje neřeším. Od dob Š100 jsem to nedělal a ještě nikdy olej nedolíval, vlastně jsem od té doby ani olej nekupoval, hodím auto do servisu a oni to udělají.
Stačí mi, že musím hlídat ostřikovače. Když mi známej říkal, že dolívá do OII RS, tak jsem se smál a nevěřil že je to ještě možný (možná tak u Alfy bych tomu věřil).. no vidím, že jsem se pletl.
A je to potřeba aji teďka u těch motorů po faceliftu? Není to už vychytaný nebo je to "běžná věc"?
Asi si budu muset koupit olej a nějaký montérky, abych se neumazal
Pul litru oleje na 3000 km, tedy litr na 6000 km zase neni tak velky extrem, treba na pomery 130i je to celkem normalni. Ja byt tebou vubec bych se tim netrapil.standa08 píše:ja jsem tak 3000km po vymene oleje a ted jsem dolival pul litru oleje, mam 120i, jezdim prevazne po praze...taky jsem z toho docela rozladenej ale auto je 2005 tak s tim nic nenadelam, proste trochu zere olej, beru to tak