Nechci věřit že bych musel něco dolívat i do BMW, prosím utvrďte mě v tom

Tom_120i píše:rikin: To je teda síla, nechápu nad tvou fotkou gum. To je možný udělat při běžným provozu nebo to je výsledek z okruhu?
rikin píše:Tom_120i píše:rikin: To je teda síla, nechápu nad tvou fotkou gum. To je možný udělat při běžným provozu nebo to je výsledek z okruhu?
Kazdopadne daleko vic nez pneu dostavala zabrat spojka, po kazdem kole jsem musel zastavit a 5 minut chladit. Jinak zbytek auta v pohode. Spojky jsou zrovna hodne slaba stranka jednicek a poslednich trojek (proc myslite, ze novinari dostanou vzdycky testovaci auto s automatem).
Na palubním počítači máš ukazatel hladiny. A když je to na spodní hranici, tak ti to řekne samo. Tobě stačí jen otevřít kapotu, víko na dolívání oleje a nacmrchtat to tam. Pokud to záměrně nehodláš lít po sobě, tak napotřebuješ ani rukavice a ani monterky. Vychytaný to není a ani nebude, je to tak nastavené od výroby. A pro životnost motorů je to jen ku prospěchu.Tom_120i píše:Co je na tom špatného? To že to musí někdo udělat a hlídat to, to je na tom špatného. Tech pár stovek za litr oleje neřeším. Od dob Š100 jsem to nedělal a ještě nikdy olej nedolíval, vlastně jsem od té doby ani olej nekupoval, hodím auto do servisu a oni to udělají.
Stačí mi, že musím hlídat ostřikovače. Když mi známej říkal, že dolívá do OII RS, tak jsem se smál a nevěřil že je to ještě možný (možná tak u Alfy bych tomu věřil).. no vidím, že jsem se pletl.
A je to potřeba aji teďka u těch motorů po faceliftu? Není to už vychytaný nebo je to "běžná věc"?
Asi si budu muset koupit olej a nějaký montérky, abych se neumazal
standa08 píše:ja jsem tak 3000km po vymene oleje a ted jsem dolival pul litru oleje, mam 120i, jezdim prevazne po praze...taky jsem z toho docela rozladenej ale auto je 2005 tak s tim nic nenadelam, proste trochu zere olej, beru to tak