je to jednou lambdou, kluk co mi to diagnostikoval není flákač-pro jistotu to zkoušel víckrát a pak je ještě zaměnil a tak se potvrdila ta sonda.
Už aby to zase lítalo-mam nutkání ho prohnat:-).
Lambda sonda je dost drahá, myslím že stojí něco přes 4K. Dá se to také řešit simulátorem. Oxygen sensor simulátor stojí kolem 50USD. Většinou se používá když se odstraní katalyzátor.
univerzalni nebrat stejnak budes mit potom na diagnostice mimo rozsah...ja uz takove blbosti nedelam stalo me to dost penez...kup co tam ma byt a hotovo...
Proč by universální lambda fungovala jako kdyby se ustřihly dráty? Universální je protože jde na 318, 320, 325. Jde o to kolik dává voltů do řídící jednotky. Simulátory fungují tak, že dávají předepsané volty do řídící jednotky a pak tu díru můžeš ucpat. To není žádná novinka.
Jak se zde už Xkrát potvrdilo UNI lambdy na M52B28 NE! Jsou to vyhozené peníze. Rovněž na nějaké simulátory bych se vyprdnul. Pokud máš v háji jen jednu tak 3000 myslím není zas taková pálka? Znovu už ji měnit nebudeš Maximálně pak ještě dokoupíš druhou
BudVlad píše:Proč by universální lambda fungovala jako kdyby se ustřihly dráty? Universální je protože jde na 318, 320, 325. Jde o to kolik dává voltů do řídící jednotky. Simulátory fungují tak, že dávají předepsané volty do řídící jednotky a pak tu díru můžeš ucpat. To není žádná novinka.
Tim chtel rict ze kdyz tam das neco co tam byt nema, ze muzes rovnou ty draty ustrihnout...Nebude to fungovat..Rekl bych ze lambda ma zrovna vyznam, to jen Cesi se snazej se vsim vymdrat... a pak to tak vypada
BudVlad píše:Proč by universální lambda fungovala jako kdyby se ustřihly dráty? Universální je protože jde na 318, 320, 325. Jde o to kolik dává voltů do řídící jednotky. Simulátory fungují tak, že dávají předepsané volty do řídící jednotky a pak tu díru můžeš ucpat. To není žádná novinka.
Tim chtel rict ze kdyz tam das neco co tam byt nema, ze muzes rovnou ty draty ustrihnout...Nebude to fungovat..Rekl bych ze lambda ma zrovna vyznam, to jen Cesi se snazej se vsim vymdrat... a pak to tak vypada
Neříkal jsem že ustřihneš dráty, naopak tam dáš něco co dodává do řídící jednotky předepsané volty. Nevím jestli se Češi snaží vymrdat, ale simulátory se běžně používají v USA kdž se odstrani katalyzátor. Ještě jsem neslyšel že by to nefungovalo.
Tak je tam nová Bosch, ale problém se tím uplně neodstranil - diagnostika při vícero načtení občas hlásí čidlo otáček - takže ho čeká výměna, asi je načatý.
Začalo to asi tímhle:asi před dvěma měsíci mi trošku kapala voda mezi blokem motoru a krytem termostatu, přímo na čidlo otáček...to tím pravděp. odešlo a zničilo lambdu...asi tak nějak byl ten domino efekt...
Nemyslím, že jen kapající voda by to čidlo zničila. Je celé zapouzdřené a konektor je v "suchu" pod sáním. Spíš prostě odešlo, není to nic drahého tak vyměň a snad už to budeš mít OK
Za kolik si nakonec sehnal tu lambdu? Rovněž mě čeká výměna...