Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E87 118D startování v mrazu

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomica46

#1 Příspěvek od tomica46 »

E87 118D 90 kw rv. 2005

Začal jsem mít problém se startováním, když se začalo ochlazovat a teploty klesaly k nule bylo to někdy koncem října. Auto dlouho točilo i 10s než naskočilo. Tak jsem zavítal do servisu aby mě přeměřili a navrhli vhodné řešení. Baterie prý už je stará a že by bylo potřeba novou. Nechal jsem si tedy vyměnit baterii. Od té doby to startovalo hned až tak do -3 stupňů. Jenže ted je u nás i -10 a je tu opět problém. Když příjdu ráno k autu zmáčknu tlačítko na start tak to točí třeba 3s jakoby to naskočí a začne točit znovu tak to zopakuje třeba i 3x a po 10s auto konečně naskočí a jede. Při tom startování se celkem otřásá. Poté už v průběhu dne naskočí hned. Nesvítí mi žádná kontrolka. Navíc nevím, jestli jde nějak přerušit startování, když to nenaskočí hned abych si hned nezničil novou baterku.

Prosím o radu co by to mohlo být, nebo co udělat pro to abych to co nejméně ničil jestli jde nějak předem nažhavit startování, nebo tak něco. Vím je to nafťák a ty startujou hůře ale naftu beru kvalitní co by měla být nejméně do -20 tak problém bude asi jinde. Předpokládám třeba špatné svíčky, ale nevím jak to zjistit jestli je to tím, nebo něčím jiným.
inspi1981

#2 Příspěvek od inspi1981 »

A co třeba žhavení nebo aspoň diagnostiku
tomica46

#3 Příspěvek od tomica46 »

s tím právě potřebuji poradit, takhle po ráno se rozsvítí spirála takže asi to žhavení poté už během dne není problém nastartovat na první, vždy jen když to přes noc promrzne tak je problém poprvé nastartovat
gsicbr

#4 Příspěvek od gsicbr »

Diagnostika! Tipoval bych jednotku žhavení nebo žhaviče. Je to tady dost častý téma.
tomica46

#5 Příspěvek od tomica46 »

Potřeboval bych sehnat i nějaký manuál, kde se co nachází a tak. Já ani netuším kde se žhavící jednotka a žhavící svíčka přesně nacházejí.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Zítra diagnostika přes TeamViewer s připojenou nabíječkou, potom se uvidí. Kolega inspi1981 je z Ostravy - napiš mu.
tomica46

#7 Příspěvek od tomica46 »

OK díky a napíšu mu.
tomica46

#8 Příspěvek od tomica46 »

Z diagnostiky tuším, že to jsou ty žhavící svíčky...
Přílohy
01.JPG
01.JPG (114.07 KiB) Zobrazeno 9658 x
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Tento zobrazený výpis ukazuje na přerušení v obvodu 1. žhavící svíčky (Glühkerze). Ale ukazuje celkem 4 chyby v řídící jednotce motoru (4 error in error memory) - co jsou ty další 3 chyby? Pokud to jsou 2-4 Glühkerze, tak bych to celkem chápal. Žhaviče se mají měnit po cca 90tkm, Ty už máš najeto 185tkm, takže to je na další výměnu všech žhavičů. Doufám že už je někdo předtím měnil.
tomica46

#10 Příspěvek od tomica46 »

Ano ty další 3 chyby jsou totožné s tou první akorát jsou tam čísla 2, 3 a 4. Tak jsem vyvodil správně, že to budou ty žhaviče. No já už je chtěl nechat vyměnit při 170tis cca když jsem si nechal měnit baterku. V servisu však řekli, že v nepořádku je pouze baterie. Přitom jsem si téměř jistý, že už při mém prvním pokusu o diagnostiku (kdy se mi povedlo vyčíst pouze chyby) jsem viděl tuto chybovou hlášku. Tehdy jsem myslel, že to je tím, že nemám nastartovaný motor. Moje chyba mohl jsem v tom servisu na ně zatlačit, at to zkontrolují pořádně.
tomica46

#11 Příspěvek od tomica46 »

A proč doufáš, že už je někdo měnil? Mohl by tam být nějaký problém nebo komplikace?
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Pokud jsou tam moc dlouho, tak bývá problém je bez poškození vymontovat. Pokud se zalomí, tak následuje odvrtávání nebo i sundavání hlavy motoru. Pokud jsi to nikdy nedělal, tak to dej do servisu, kde na to mají vybavení a dají si pozor, aby případné komplikace nebyly jejich vícenáklady.

http://www.kfztech.de/kfztechnik/motor/ ... erze_1.htm
http://www.kfztech.de/kfztechnik/motor/ ... erze_2.htm
http://www.kfztech.de/kfztechnik/motor/ ... erze_3.htm
matiz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matiz »

Každý rozumny servis v pripade ze to "nejde" vola zakaznikovi a jsou jen tri moznosti. Budto se na to vykasle coz ma za následek ze nyní uz neprojdete emisema, nebo si zakaznik zaplati vse s vytazenim i pokud svicka rupne nebo se to proste podari vytahnout. Ano, muze to prijit na hodne tisíc navíc. Ale zadny servis si nevezme na triko ze ano pane, vy jste jezdil s nefunkcni svickou která zarostla do hlavy, při vytahovani nam krupla, tak my vam nechame vytahnout spicku z palice na nas ucet.
tomica46

#14 Příspěvek od tomica46 »

Aha jasne tak snad budou tedy ok :). A nejaky trik nebo finta co pomaha kdyz se jim nechce ven? Wdcko asi moc neposlouzi co?
Odpovědět