Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW X5 4.4i (E53) - Hodně věcí :O

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
josefbry

#1 Příspěvek od josefbry »

Kupuju X5 a chtěl bych si jí přizpůsobit je toho hodně a na autě vím akorát kam se leje palivo :D :D Prosím hlavně Čmeláka a Snejka (prý jsou profíci ve svém oboru) o radu a následné provedení úprav. Hlavně zdali je možné, cena, a oplatí se to??
1 - Mám tam volant 4ramenej chtěl bych tří ramený. Možnost cena
2 - Přepínání světel mám bez automatiky. Chtěl bych automatiku. Možnost cena
3 - PDC vpředu a vzadu. Možnost cena
4 - Couvací kamera (je možná i přední??)
5 - Výměna palubního počítače. Mám tam [/img] za 16:9 originál nebo nějakou náhradu, která by hrála DVD, MP3 ale zůstala by mi možnost vše přes toto rádio ovládat jako na originále včetně nezávislého topení. (to myslím že mám asi smůlu a musím se spokojit s 16:9 origošem.
6 - senzor tlaku v pneu

To by pro začátek stačilo :D
Přílohy
boardcomputer.jpg
boardcomputer.jpg (12.59 KiB) Zobrazeno 2041 x
Crazy23

#2 Příspěvek od Crazy23 »

Krom toho neorigo rádia bych viděl vše jako možný...ale podle mě by se vyplatilo koupit vybavenou X5.. A že 4.4i jsou většinou vybavený, protože si to nekupoval žádnej "chudák" viď.. Tyhle věci doděláš, ale vyjde tě to fakt na hodně peněz..myslim si, že tak 100-150 by se v tomhle dalo bez problemu utopit..takže jestli tu X5 nedostaneš zadarmo, tak se to nevyplatí :D
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Killingman »

Tak to si fakt připrav fakt aspoň to kilo, ale spíš víc :-)

1-nebude problém
2-dost problém, včetně výměny zpětnýho zrcátka v kterým je čidlo :-)
3-neměl by být problém (jedno PDC čidlo stojí ale 1500)
4-co vím, tak má origo navi jen jeden externí vstup, možná řešit přes nějký přepínač, ale PDC stačí
5-to je jedna z jednodušších věcí a jde to, do ničeho jinýho než do original bych ale já osobně nešel
6-nevím jestli to jde, ale vyser se na to, dost to všem blbne, bere to signál z ABS a i v manuálu píšou, že při rychlejší jízdě a nebo při jízdě na nespevněném povrchu to může vykazovat chyby.

Z toho co píšeš má smysl 1 a 5, na ostatní se vyser :-D
loyd-krismas

#4 Příspěvek od loyd-krismas »

Já bych udělal pouze bod 3 (ačkoliv se fakt divím, měl jsem za to že PDC má každá 4,4i) protože si to nedokážu bez senzorů představit (ale asi je to o zvyku)
ten bod 5 není zas až tak jednoduchý, protože pokud máš tento display, máš pouze rádio a nemáš navigaci a u toho je jiná kabeláž.

Nejjednodušší je vyměnit ten volant :lol: :lol:
vlastnemec

#5 Příspěvek od vlastnemec »

Kup vybavenou jelikož tohle nezaplytíš, přední kamera? Na co?

Kilingman Ty nemáš v IS RDC?
Meda

#6 Příspěvek od Meda »

Kde ty cifry berete, 100-150? Tohle vse je plus minus realny dat dohromady (tedy bez senzoru tlaku v pneu) za nejakych 20-25t, pokud tedy nechodite kupovat tyhle veci na 15 let stary auto novy do BMW :)
vlastnemec

#7 Příspěvek od vlastnemec »

Vidíš všechno jednoduše jak jsem to kdysi viděl i já, ale zkušenosti mě poučili. MKIV komplet + DVD changer bude těch 20-25tis a to rozhodit celý auto abys natahal cca 50kabelů. Zadní kamera se řeší že se zapojí místo TV tuneru tak a jsme tak dalších 5-10tis, PDC nejsou jen čidla, ale i nárazníky a opět kabely a nějaká ta řídící jednotka když budu při zemi tak 20tis minimum. RDC si bere údaje z ABS tak tam bude snad jen nějaká jednotka tuna drátů + tlačítko a lišta za fofr klacek (to se týká i PDC),..... A nejdůležitější je najít mechanika který tohle všechno udělá a ten určitě nebude dělat za pár korun na hodinu, teda pokud nenajde nějakého frantu který celé auto dokurv.
josefbry

#8 Příspěvek od josefbry »

loyd-krismas píše:Já bych udělal pouze bod 3 (ačkoliv se fakt divím, měl jsem za to že PDC má každá 4,4i) protože si to nedokážu bez senzorů představit (ale asi je to o zvyku)
ten bod 5 není zas až tak jednoduchý, protože pokud máš tento display, máš pouze rádio a nemáš navigaci a u toho je jiná kabeláž.

Nejjednodušší je vyměnit ten volant :lol: :lol:
Pojud bych navigaci nechtel. Mam externi tu chci zachovat kvuli radarum atd. takze navigace me nebere. pak to lze. nebo ta navigace k tomu display proste musi byt.
Chtel bych hlavne videt prehledneji OBD data dojezd atd, a je jednodussi nastavovat nezavisle topeni. S tim koupit vybavenejsi jsem di vedom ale tam je cena o 30000 vic a ty proste momentalne nemam. A auto potrebuji vcera. :D
josefbry

#9 Příspěvek od josefbry »

Asi mate pravdu. Ale 1, 3 jen vzadu a 5 bez navigace ale s nejakym externim vstupem na mp3 jde to
loyd-krismas

#10 Příspěvek od loyd-krismas »

tak jak by sis to ty představoval to nejde (alespoň ne originál)
dogeatdog

#11 Příspěvek od dogeatdog »

Budu nechutne uprimny - pokud resis tricet tisic, VELMI zvaz koupi X5. To auto je na servise pomerne nakladna hracka, tricet tisic neni nic.
Jinak na tvem miste bych koupil X5 bez kompromisu, protoze na predelavani ve finale das vice nez za koupi vybavenejsiho kusu a stejne to nebude uplne ono.

Btw - palubni navigace u X5 je nechutne navykova, externi pouzivam uz jen v krajni nouzi.
Meda

#12 Příspěvek od Meda »

Vlastnemec: vidim to jednoduse, protoze to jednoduche je, ver, ze to neni odhad od pocitace, parkrat jsem dodelaval navi do E39 kde nebyla, co je potreba a kam zapojit presne vim, u E53 je to stejne, ale opet je ta cena uplne mimo, paklize mi da nekdo 25t za komplet MKIV, tak mu ji rad prodam, jedine, co je jine oproti E39 je displej kvuli jinemu pozorovacimu uhlu, zbytek jednotek sezenes za par korun prave z E39, kabelaz tu mam z X5 taky, proste brnkacka :)

Parkovaci kamera se muze zapojit jako TV IN do videomodulu aktivovany zpateckou, tech 5t vidim jako strop za hodne kvalitni optiku.

K dodelani PDC v zadnem pripade nepotrebujes nove narazniky a tahat nekam draty, staci vepredu vymenit listy, vzadu dodelat domecky na cidla a zapojit do pripravene kabelaze kterou ma kazda X5, pak jen dodat vzadu jednotku a gong. Secteno podtrzeno 8x500,- za starsi cidla, 700,- jednotka s gongem, pripadne 1000,- lista vybavy kvuli tlacitku ktere muzes koupit rovnou s tlacitkem na RDC a hned jsme z 20ti na 6ti litrech :)

Problem muze byt ta posledni vec, kazdej Franta z garaze dokurvit auto nemusi, naopak bude to mozna umet lepe, nez "autorizak" a nerekne si majlant, ale blbe se hleda :)
jararak

#13 Příspěvek od jararak »

ohladom Automatiky - dorabal som ju do svojej e39, tu to je stejne.

na automatiku su potrebne 3 veci
LCM modul 3b a novsi, 4 polohove tlacidlo a svetelno/dazdovy senzor
lcm modul - mrkni pri pravej nohe spolujazdca co je zac, popripade cez diagnostiku potrebujes lcm.c19 a viac - takyto modul zozenies za 100e
4 polohove tlacidlo - kupil som ho niekde z turecka za 12euro, kupis hocikde
mrkni aky dazdovy snimac mas, od 9/2001 sa daval uz 8 diodovy - teda svetelny, no je mozne ze mas len 4 diodovy - dazdovy - potom potrebujes pre neho aj ten plast do ktoreho sa zacvakava - pasuje z e39/e46/e53 - e38 nikdy svetelny senzor nemali cize tam ho nehladaj, kupil som ho za 20euro.
Killingman
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Killingman »

Vlatnemec: Mám a právě proto vím, že to funguje totálně na kokot :-) Občas se rozsvítí žlutá, občas červená. Pak 10.000 km nic a pak zase žlutá. Gumy neutíkají - stačí najet na písek, protočí se kola a je chyba a nebo diagnostikován únik tlaku :-)

Přikláním se k názoru, že je lepší koupit vybavený auto pokud po tomhle všem prahneš a nemůžeš bez toho žít než to řešit dodělávkama.
josefbry

#15 Příspěvek od josefbry »

dogeatdog píše:Budu nechutne uprimny - pokud resis tricet tisic, VELMI zvaz koupi X5. To auto je na servise pomerne nakladna hracka, tricet tisic neni nic.
Jinak na tvem miste bych koupil X5 bez kompromisu, protoze na predelavani ve finale das vice nez za koupi vybavenejsiho kusu a stejne to nebude uplne ono.

Btw - palubni navigace u X5 je nechutne navykova, externi pouzivam uz jen v krajni nouzi.
Neřeším nějakých posraných 30 000,- tisíc. Jestli sis přečetl časově na to spěchám. Auto potřebuji včera a musím ho tudíž koupit stůj co stůj. Kapito?? Verstehe??? Panimaje?? Rozumje??? :D
jararak

#16 Příspěvek od jararak »

este mam povedz co chces za motorizaciu
3d 135kw je dost slaba na tu kasnu
3i 170kw ma tu istu zhovadilu prevodovku
4,4 - ma uzasnu retaz ktora lubi rozobrat vodiace listy
4,6 - no to iste co vyssie plus nikto to auto asi nesetril
dalej neviem ci ma cenu pokracovat, lebo to budu ine cenovky

v pripade dorabky navigacie by som sahol skor po nejakom eonomovi a podobnych blbostiach
dogeatdog

#17 Příspěvek od dogeatdog »

josefbry píše:Neřeším nějakých posraných 30 000,- tisíc. Jestli sis přečetl časově na to spěchám. Auto potřebuji včera a musím ho tudíž koupit stůj co stůj. Kapito?? Verstehe??? Panimaje?? Rozumje??? :D
Je to sice OT, ale pak nechapu, proc jsi psal:
S tim koupit vybavenejsi jsem di vedom ale tam je cena o 30000 vic a ty proste momentalne nemam.
Kazdopadne good luck, koupit X5 stuj co stuj je docela hardcore.
josefbry

#18 Příspěvek od josefbry »

dogeatdog píše:
josefbry píše:Neřeším nějakých posraných 30 000,- tisíc. Jestli sis přečetl časově na to spěchám. Auto potřebuji včera a musím ho tudíž koupit stůj co stůj. Kapito?? Verstehe??? Panimaje?? Rozumje??? :D
Je to sice OT, ale pak nechapu, proc jsi psal:
S tim koupit vybavenejsi jsem di vedom ale tam je cena o 30000 vic a ty proste momentalne nemam.
Kazdopadne good luck, koupit X5 stuj co stuj je docela hardcore.
Toto téma jsem zakládal z důvodu toho na co se na začátku ptám. Proto prosím jedince, kteří nemají dostatek vrozené inteligence aby se raději zdrželi svých připomínek o které nikdo nestojí.
Pro ty s IQ menším jak IQ houpacího koně. NEPTÁM SE ZDE NA TO PROČ KUPUJI TAKOVÉ A TAKOVÉ AUTO. A PROČ NE S TAKOVÝM A TAKOVÝM VYBAVENÍM. PROTO VÁS SNAŽNĚ PROSÍM ODPOVÍDEJTE NA DOTAZ. NE NA PÍČOVINY.
Děkuji za pochopení.
josefbry

#19 Příspěvek od josefbry »

Pro všechny, kteří buď neumí Česky nebo jejich IQ je na bodu mrazu. Pracuji a žiji s mojí přítelkyní v ve Švýcarských Alpách. Auto které momentálně máme se s největší pravděpodobností s námi rozloučí dříve než jsme předpokládali. Protože jsme momentálně koupili dům na Čechách a s autem počítali až příští rok tak nám zbyl omezený budget. Protože jsem auto i po domluvě nepřesvědčil aby se umoudřilo jsem nucen co nejrychleji koupit jiné auto, které je vhodnější do polohy přes 1400 metrů nad mořem. Naše rozhodnutí je jasné (X5) bohužel díky omezenému budgetu a časové tísni si můžeme vzít to co nám budget dovolí. Takže tu neřešte HOVNA stylu proč si nekoupíš, lepší když atd. atd.
Prostě je to tak jak to je. A otázky, které jsem položil jsou myslím si jasné. Doufám že toto pochopili i ti, kteří buď česky nerozumí nebo jsou mentálně zaostalí. 8)
josefbry

#20 Příspěvek od josefbry »

jararak píše:este mam povedz co chces za motorizaciu
3d 135kw je dost slaba na tu kasnu
3i 170kw ma tu istu zhovadilu prevodovku
4,4 - ma uzasnu retaz ktora lubi rozobrat vodiace listy
4,6 - no to iste co vyssie plus nikto to auto asi nesetril
dalej neviem ci ma cenu pokracovat, lebo to budu ine cenovky

v pripade dorabky navigacie by som sahol skor po nejakom eonomovi a podobnych blbostiach
Myslím, že nadpis tohoto tématu je srozumitelný i pro Slováky, Maďary, Poláky. Tedy hlavně co se typu a motorizace vozidla týče. Protože toto "BMW X5 4.4i (E53)" opravdu do slovenštiny přeložit neumím.
Možná tak tomu budou kolegové ze Slovenské Republiky rozumět. Jedná sa o Bé eM Wé iX Päť, štyry bodka štyry i, zátvorka E pädesiaťtri zátvorka.
Odpovědět