Dobrý den, mám dotaz. Vlastním pár týdnů bmw X5 r.v.2006. Vždycky ráno musím hrozně dlouho točit než motor chytne. Poté přes den je to již dobré. A při tom startu neustále bliká radio (mám to s tou navigaci) a když přestane blikat motor chytne. Nemůže byt problém někde v elektrice ? děkuji za rady. Lafontaine
Samo to chce první diag...myslím si, že bude v háji jednotka žhavení - bězná věc...no a baterka asi taky nebude v koncici...jestli nemáš po ruce diag, tak zkus alespoň nabít baterku, ať jí můžeš případně vyloučit z problému
Pokud není pod nulou a víc není normální aby comonrail točil dlouho při vyřazeném žhavení, momentálně mám taky jednotku žhavení mimo a chytám na drc, při -15 a žvavičích v hajzlu mi auto chytlo cca do 5 vteřin. Že se sepne žhavení poznáš po otočení klíčku se Ti napíše pre-heating.
Vezmeš 6 pet láhví a do každý napojíš přepad ze vstřiku a necháš to nastartovaný a uvidíš kolik z každýho vstřiku bude...ale kolik je přípustná odchylka nevim...
Lafontaine píše:.... baterka je fungl nová ...... no točí to pomaleji ..... ale potom když jezdím přes den tak to startuje vcelku normálně ....
to točí to pomaleji - myslýš jakoby neměl sílu startér otočit motorem třeba pro nedostatek šťávy - jestli ti to takto připadá, proměř startér klešťovým ampérmetrem kolik bere při startu, vše nad 500 je špatně a jedná se mezizávitový skrat.
.... mně spíš přijde, jako by mně to někde bralo proud, protože přes den to startuje celkem "normálně", i když myslím, že i přes den by to mělo cvrnknout hned ..... tak jestli to přes noc někde nebere proud a přes den se to stihne při ježdění stačí dobít .... baterka je nová ...... to je jen domněnka, jsem docela motorářsky levej
Mě to začínalo úplně stejně, za to proměření nic nedáš, zvládne to i nejtupější elektrikář teda pokud má klešťový ampérmetr. Odběr změříš tak že se necháš zamknout v kufru a počkáš až se auto uspí, odběr tam je ale minimální.
Trochu se ztrácím v odpovědí, nejdřívě změrit odběr při startování a najednou jste u odběru po uspání? Když už jsme u toho odběru po uspání, kolik máš naměreno, případně co ti to žralo? Přijde mi můj odběr také dost velký, myslím že to bylo cca 180mA, už je to déle co jsem to měřil, ale stále dobíjím baterku, přes léto s tím jezdím málo.