Jj jsem to ja. Koukam ze se to rozkriklo rychle. Mam tam 2.0i kratkou prevodovku a dif z 1.6. Hrabe to i na 3jku ale kastle se strasne krouti budu to muset jeste vyresit
Já si myslím, že to nebude jen v těchto dvou věcech co jsi vyjmenoval, protože tím se každý ohání, přitom to nemusí být 2x pravda. Vylítaný bez-vanos může jít za plynem stejně jako vylítaný vanos nebo naopak.. Ohledně té spotřeby je mi to připadá taky jako velká bublina, známý s vanosem jezdí za 10, já s bezvanosem taky. Párkrát se mi povede jet i za 9 (okresky + město) takže spotřeba tady nemůže být faktor.. Ohledně toho, že bezvanos nejede do 4 tisíc není to pravda. Pokud na to šlápnu na dvojku v 1000 ot. tak vystřelí z místa ani nemrkneš. Pokud to udělám na trojku nebo čtyřku tak v 4500 je tam cítit lepší záběr ale pořád je to lineární zátah, nic že by to do 4000 nejelo a pak vystřelilo jak z praku, jak se tady občas píše... Na čtyřku se dá jet 40 a v pohodě zrychluje, na pětku se dá jet po městě taky v pohodě. Fakt by to chtělo postavit vedle sebe vanos a nevanos a pořádně to porovnat.. Anebo graf z brzdy..
Nemas pravdu. Kdyz vymysleli v bmw vanos tak jejich hlavnim cilem bylo snizit spotrebu. A pokud vis jak vanos funguje tak vis ze motor bez vanosu ridi vacku tlakem oleje kdezto ve vanosu je ele. servo ktere dokazr natocit vacku v urcitou chvili jinak. Tak aby byla spotreba nizsi
Těch 110kw v compactu musí být pěkná nasíračka pro ty TDI honibrky co nám tu jezdí . Ono se tohle vždycky rozkřikne mezi těma, kteří se o ty auta nějak zajímají. Jinak k těm motorům ono asi fakt záleží na stavu motoru samotnýho i dílů okolo no. Když jsem sháněl původně 325i jel jsem v několika a strašně mě to zklamalo. Pak jsem to nějakou dobu neřešil a později jsem začal shánět M52B25/28. Byl jsem se tehdy podívat i na 328i co tu byla na prodej v jednom bazaru a to auto taky prostě vůbec nejelo. Sehnal jsem jiný a jsem spokojenej . Jenže jsem náročnej a zároveň se stavem jsem hledal i výbavu, což byl běh na dlouhou trať
Dede kdyztak SZ abychom nekazili tema. Ale kdybych byl tebou tak si taky koupim 2.8i jenze ja nikdy nezustanu u serioveho motoru a kovana 2.5 bez vanosu je pro me nejlepsi volba. Compacta jsem delal pro mladou letos si chci privezt cupe a kuchnout do nej V8
V pohodě,jinak abych to uvedl na pravou míru tak u bezvanos zůstavá sací vačka pořád stejně natočená a má sací vačku ostřejší. Jinak 320i a 325i převodovka má stejný převodový poměr,takže kvalty by teoreticky měly být stejně dlouhé, ty krátké kvalty dělá spíše ted diff z 316i pokud si to myslím špatně tak mě prosím oprav