Zdravím, mám e46 323i a poslední dobou jsem si všimnul že auto při nízkých otáčkách při rychlostech 1,2 někdy i 3 nejde vůbec za plynem a když přidám otáčky nevystřelí ale spíše jakoby skáčou až tak do 3,5tisíce pak už jde vše jak má poradí mi někdo co by to mohlo být ?
Já to měl na diagnostice, ale stejně to blbne dál, takže to buď týpek odflákl, nebo se to na ní neprojevilo. Ale zkusím to ještě jinde. Protože to vydává i vysoký zvuk, který tam nemá být.
deejaywolf - já myslím že E90 320d nemá již podtlakově ovládané turbo, pouze elektronicky. Nemůže to dělat třeba špatná váha vzduchu? Ta na diagnostice lze zjistit pouze z live dat při jízdě ale možná se pletu, nevíte někdo zda je to tak?
Turbo ti táhne vše takhle OK?
Hlavně teda, vlastně moje chyba že jsem vám to tu neřek, dělá mi to nejčastějš když se motor pořádně ohřeje, když je studenej tak nic prvních 30min jízdy.. to mi právě vrtá hlavou nejvíc..
Já mám něco malinko podobného. E92 335i. Zahřátý motor se trošku cuká, hlavně v nízkých otáčkách (popojíždění v koloně na dvojku okolo volnoběhu). Ve vyšších otáčkách OK, výkon plný.
Vyhodilo mi to dokonce jednou chybu - misfire na válci 1. Krom toho nic. Podle toho, že za studena to je lepší... jsem dostal tip na výměnu svíčky. Zkoušel jsem novou cívku, ta nic nezměnila. Svíčky jsem měnil v lednu.
Dave320 píše:deejaywolf - já myslím že E90 320d nemá již podtlakově ovládané turbo, pouze elektronicky. Nemůže to dělat třeba špatná váha vzduchu? Ta na diagnostice lze zjistit pouze z live dat při jízdě ale možná se pletu, nevíte někdo zda je to tak? Turbo ti táhne vše takhle OK?
No, problém byl nakonec v turbu, kdy mi odešlo úplně a teď šlo na repas.
A už si to začel nějak řešit nebo víš co je hlavní problem ? já bych to tipnul na ty vstřiky, také musím s tím svým na diagnostiku až bude volno , nevíte o někom kdo je v Plzni šikovnej s diagnostikou ?
Dejvid135 píše:A už si to začel nějak řešit nebo víš co je hlavní problem ? já bych to tipnul na ty vstřiky, také musím s tím svým na diagnostiku až bude volno , nevíte o někom kdo je v Plzni šikovnej s diagnostikou ?
Vstřiky se údajně poznají tak, že auto blbě startuje za studena a vynechává za studena...
Mně bylo řečeno, že když za studena OK a za tepla KO, bude to svíčka. Uvidíme. Budu řešit v pátek.