Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 přední krátký čep ramene
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se zeptat, máte někdo tip co použít na auto s 18" kolama? Docela dlouho jsem používal HD čepy od Meyle a teď po třetí v řadě mi zas jeden z nich odešel po zimě (nevim jestli to má nějakou souvislost se zimou) - začal vrzat a tzn. že každou chvíli začne mít vuli a bude na odpis. Navíc jsem loni a zvášť teď za zimu nic moc nenajezdil (od výměny čepu loni kolem 10tkm), tak nechápu co se tomu čepu nelíbí, zní to fakt jako by mu vadili mrazy.
Otázka je zda origo Lomferdor s gumovym uložením bude OK - kvalitou se nebojim, ale zda s tim 18" kola nebudou moc cvičit a auto nebude tak přesný a bude víc tahat za volant. Pak mě ještě napadlo jak to je vyřešený v Mku? Nic moc jsem nezjistil a taky nevim jestli jsou vubec k sehnání samotný Mkový čepy (celý ramena jsem se ani nedíval, ale za málo určitě na Mko nebudou).
Dík za tipy.
Otázka je zda origo Lomferdor s gumovym uložením bude OK - kvalitou se nebojim, ale zda s tim 18" kola nebudou moc cvičit a auto nebude tak přesný a bude víc tahat za volant. Pak mě ještě napadlo jak to je vyřešený v Mku? Nic moc jsem nezjistil a taky nevim jestli jsou vubec k sehnání samotný Mkový čepy (celý ramena jsem se ani nedíval, ale za málo určitě na Mko nebudou).
Dík za tipy.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3260
-
-
- Klubové ID: 3086
Asi ho ve výrobě málo namazali. Nic zvláštního u značky meyle. Tím jí nechci hanit sám jsem díly od nich používal a používat možná budu dál
Ale takový věci se v tom množství vyrobenejch čepů prostě stanou a bohužel ho dostaneš pod ruku ty
Je to pod prachovkou ty to nezjisíš. Leda zkusit poslat na reklamaci ale nevěřím tomu že ho vyndáš celej nepoškozenej ven
. Nebo pokud budeš kupovat nový sundej prachovku jak to vypadá pod ní jestli tam vůbec nějaká vazelína je
HD meyle má mnohem jednodušší konstrukci než klasický čep proto by měl i déle vydržet. Někde byl obrázek ale nemůžu ho za boha vyhrabat.
A originál věci v prvovýrobě byly na podvozek od BOGE a pro ně to nejspíš vyrábí FEBI/BILSTEIN protože jsem kupoval horní uložení na e36 na zadek krabička FEBI uvnitř díl od BOGE

Je to pod prachovkou ty to nezjisíš. Leda zkusit poslat na reklamaci ale nevěřím tomu že ho vyndáš celej nepoškozenej ven

HD meyle má mnohem jednodušší konstrukci než klasický čep proto by měl i déle vydržet. Někde byl obrázek ale nemůžu ho za boha vyhrabat.
A originál věci v prvovýrobě byly na podvozek od BOGE a pro ně to nejspíš vyrábí FEBI/BILSTEIN protože jsem kupoval horní uložení na e36 na zadek krabička FEBI uvnitř díl od BOGE
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Nevim, měl jsem za to že origo čepy a ramena jsou Lomferdor. Origo uložení tlumičů by Boge mělo být, to jsem taky někde našel, ale už nevim kde.
Každopádně Boge čepy jsem nikde nenašel k prodeji, zkusim asi vzít ty od Lomferdoru nebo možná origo - koukám že se koupit dají po 651.- bez DPH. Je to trochu víc než jinde, ale za pokus by to stálo.
O Meyle čepech zde:
http://www.mjauto.cz/html/meyle_heavy_duty.html
Každopádně Boge čepy jsem nikde nenašel k prodeji, zkusim asi vzít ty od Lomferdoru nebo možná origo - koukám že se koupit dají po 651.- bez DPH. Je to trochu víc než jinde, ale za pokus by to stálo.
O Meyle čepech zde:
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
LMI jsou drahý no ... cena tak nějak kolem těch 650kč/ks ... ale u meyle mě to celkem překvapuje, jinak ja osobně čepy měl FEBI na řízení a zpuchřely hnedka prachovky, tak nějak jsem s tím smířenej že to je akce každý dva roky 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
O Febi tak nějak vim že za moc nestojí, tak o nich ani neuvažuju. Tu cenu jsem psal o origo koupený přes BMW (pokud to jsou opravdu LMI čepy). Jinde s dají koupit za lepší cenu, např. http://www.autodily-cardo.cz za 457.- včetně DPH. Ono pak je otázka jaký je mezi nimi rozdíl i kdyby obojí byl stejný výrobce. Už víckrát jsem slyšel a četl, že díly dodávané přímo BMW se kvalitativně liší s těmi co se dodávají do ostatních obchodů s autodíly.
Za mě bych volil Lemförder, ty zatím vydržely nejdýl.Napoprvé jsem dal z blbosti Starline a bylo to řešení na měsíc/dva.Pak střídavě Febi a Meyle oboje max na dva roky (rok cca.30-40tis).Lemfördery byly na autě přez tři zimy takže všechna čest.
Ale když trefíš dobrou díru párkrát po sobě, nebo při výměně čepu nevědomky procvakneš prachovku.. tak může odejít i nový čep jedno jaké značky.Ono to ani moc srovnávat nejde.Každý jezdí po jiných cestách, jiným stylem s jinak zatíženým autem.A ještě se může pod značkou skrývat něco z Číny a pak je to už teprve o ničem.
Ale když trefíš dobrou díru párkrát po sobě, nebo při výměně čepu nevědomky procvakneš prachovku.. tak může odejít i nový čep jedno jaké značky.Ono to ani moc srovnávat nejde.Každý jezdí po jiných cestách, jiným stylem s jinak zatíženým autem.A ještě se může pod značkou skrývat něco z Číny a pak je to už teprve o ničem.
-
febi není co bývala,v současnosti je to sračka hned po starline,meyle dobrý,ale pokud jsou problémy tak bych šel koupit originál do BMW,protože spotřební věcy tam nejsou tolik drahý a je jistota kvality,osobně jsem tam kupoval zadní siláče na e34, protože vyšli líp jak od Moogu.
A je rozdíl v kvalitě ND od stejného výrobce pro origo a aftermarket
A je rozdíl v kvalitě ND od stejného výrobce pro origo a aftermarket

-
- Klubové ID: 1850
Mě osvědčily meyle HD na e36 i e46.Zjednodušeně řečeno tam je prostě míň gumy co se může vyžvejkat.A jsou celkem levné .
- Přílohy
-
- meyle-control-balljoint_637.jpg (17.44 KiB) Zobrazeno 625 x
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Mě předloni "odešel" jeden MeyleHD po 50k km, nahradil jsem ho stejným typem. Druhý má najeto 100k km, ten vyměněný 50k km a zatím oba drží.
MeyleHD mám kvůli jednodílnému plášti, je přesnější a citlivější řízení. U originálních čepů při malém ročním nájezdu odejde dřív mezipryž (odrezne) a pak je "gumová" vůle, čep necvaká, jen to tahá v kolejích a sjíždí se pneu. Poznat se to dá těžko, ideálně na STK při kontrole nápravy na posuvných deskách pod koly.
MeyleHD mám kvůli jednodílnému plášti, je přesnější a citlivější řízení. U originálních čepů při malém ročním nájezdu odejde dřív mezipryž (odrezne) a pak je "gumová" vůle, čep necvaká, jen to tahá v kolejích a sjíždí se pneu. Poznat se to dá těžko, ideálně na STK při kontrole nápravy na posuvných deskách pod koly.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
To by mě teda zajímalo proč mi tak rychle odchází... ještě mě napadá mu tam zkusit stříknout injekční stříkačkou s jehlou trochu oleje, pokud není poškozená prachovka. Ale furt mi nejde do hlavy proč se to děje, když si na ně nikdo jiný nestěžuje. Taky je zajímavý, že tohle začně dělat vždycky levej čep.
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Úmyslně mám na autě z roku 1998 tlumiče pro 1991 a starší E36 a k tomu dlouhé "kosti" jako má M3 

328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition