Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E90 "tvrdá" brzda při startu
-
Ahoj,
Pozoruji pár dní zajímavou věc a nevím, zda je to OK nebo ne. Mám 320d v automatu, takže při startu stojím na brzdě... Vždycky byla při nasednutí do auta a startování normálně "volná" jako za jízdy, ale posledních pár dní je před startem úplně betonová, že ji sešlápnu sotva o 5mm. Jak auto nastartuje a zabere posilovač, tak zase povolí a je vše úplně v normálu.
Nemá někdo tušení čím to je nebo to mám ignorovat?
Díky moc
Pozoruji pár dní zajímavou věc a nevím, zda je to OK nebo ne. Mám 320d v automatu, takže při startu stojím na brzdě... Vždycky byla při nasednutí do auta a startování normálně "volná" jako za jízdy, ale posledních pár dní je před startem úplně betonová, že ji sešlápnu sotva o 5mm. Jak auto nastartuje a zabere posilovač, tak zase povolí a je vše úplně v normálu.
Nemá někdo tušení čím to je nebo to mám ignorovat?
Díky moc
-
- Klubové ID: 2840
Nekde ti uchazi podtlak z posilovace, nejspis spatnej zpetnej ventil, tesneni kolem neho, nebo horsi varianta je spatna membrana v posilovacu. pokud je ventil a vedeni vpohode tak bych setril na novej posilovac nez se to rozpadne uplne, za predpokladu ze mas dost sily na to abys pripadne zabrzdil aji bez posilovacu.. jestli nemas tak pro jistotu vymenit hned...
-
Pokud se to stane po odstavení auta na 10 minut, je někde problém, pokud je to třeba do druhýho dne, tak v tom žádnou závadu nehledejte
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
-
-
-
- Klubové ID: 1401
http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... epression/
Nic kolem 2000 tam nevidím, jsou to všechno součástky za pár stovek max... teda kromě posilovače samotného.
Nic kolem 2000 tam nevidím, jsou to všechno součástky za pár stovek max... teda kromě posilovače samotného.
-
- Klubové ID: 1401
Děkuju uživateli JohnyM za nasměrování
Opravdu stačilo vyměnit ten zpětný ventil (trubka) a těsnění a brzdí to jako zamlada
Akorát ta cena byla daleko menší než jsem čekal. I s prací jsem platil snad třináct stovek? Ten ventil má podle všeho víc variant, asi se teď vyrábí nějak levněji. V Inveltu každopádně potvrdili, že je to častá závada E90 a často se mění.