Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Potrebuju radu ohledne tohoto BMW

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
shade741

#81 Příspěvek od shade741 »

To střešní okno je zvláštní, na originál to prostě nevidím, tam bylo totiž takový to stou kličkou u manuálu jako u e 36 např, ještě mě napadá, když zákazník chtěl šíbr ale prostě prosklený a tenkrát ještě v rámci hesla náš zákazník náš pán mu tam namontovali tohle a rovnou to má i ve výbavě i když to jakoby není origo. Co sem viděl fotky 323 z rv 84 všechny když už tak měly šíbr originální
paca

#82 Příspěvek od paca »

To nebude origo střešní okno, podle mě je to dodatečně předělané v německu když to z vaší rodiny nedával. V ETK je pouze klasický dvoupolohový šíbr a i vzhledově mi to moc na 84 rok výroby nepřijde (je to moc moderní)
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=54&fg=05

Obrázek
paveld
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od paveld »

Pokud jde o převaření VIN, to by mělo jít ověřit. Nevim teda jistě jestli to platí pro všechny E30, ale mělo by být VIN ještě na řídící jednotce, tudíž tam bys ho mohl překontrolovat jestli sedí.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#84 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tak já bych počkal, až bude sucho, nalil bych tam nové náplně a novej benzín a pomaličku bych vyrazil na výlet do BMW servisu, kde se vyznaj ať to prohlídnou:D
paca

#85 Příspěvek od paca »

fabledwarrior píše:Tak já bych počkal, až bude sucho, nalil bych tam nové náplně a novej benzín a pomaličku bych vyrazil na výlet do BMW servisu, kde se vyznaj ať to prohlídnou:D

:lol:
ulicek

#86 Příspěvek od ulicek »

kluci, tak ted sem se vratil z bmw servisu a tam take nevedi zda jde o origo nebo ne... Jo a jeste k tomu vinu, určitě to nemuže byt nejak zfalsovane, ptal sem se otce a ten řikal že když to nechaval na sebe přepisovat, tak auto nechal přelustrovat a kradene neni a jine zasahy do karoserie take delany nebyli... na to dam ruku do ohně... dnes sem udelal detailnejsi fotky toho okna, ale mam je v mobilu a nemam u sebe žádny kabel abych to nandal do pc :( ... Dale sem koukal na ty mista jako je pod baterkou, pod pojistkama atd a nikde to shnile neni je tam zdravej plech, dale sem vyfotil i motor atd...Už sem mel 100 chutí to vystrkat ven a začit mejt ale nemam baterku a vyndavat ze sveho se mi ji nechce :( ..
ulicek

#87 Příspěvek od ulicek »

paveld píše:Pokud jde o převaření VIN, to by mělo jít ověřit. Nevim teda jistě jestli to platí pro všechny E30, ale mělo by být VIN ještě na řídící jednotce, tudíž tam bys ho mohl překontrolovat jestli sedí.

pro klid v duši to skouknu, a kde se nachází ta řidici jednotka??? Plíšek s vinem sem nasel v motoraku, ten souhlasí a zbyle nevim kde hledat :(
paveld
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od paveld »

Pokud to je u chromáka stejně jako u plasťáka, tak by měla být v interieru za kaslíkem spolujezdce, jakoby když ho otevřeš, tak vevnitř zakrytovaná.
A víš jak máš řešený ten dovoz? Jako jestli to neni na jiných papírech sehnaných tady v CZ.
ulicek

#89 Příspěvek od ulicek »

aha, ja myslel že to je nekde viditelně, tak na to vlítnu až se na tom zacne makat... Jo tak to nevim, ale určitě to nic nelegalniho nebude... vse tam souhlasí, jen to okno, ale tak to neni znamka toho že je to nejak nelegalní... ja koupil GIV v socce výbavě a ted ho mam v plný naloži, komplet co tam muže být tak tam mam, tim chci řict že si sikovný clovek muže i okno zamenit kdyby se mu porouchalo...
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#90 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

To máš sice pravdu pravdu, šikovný člověk zvládne téměř vše... ale řekl bych, že i vtý době kdy se to mohlo porouchat, by bylo snazší sehnat origo šíbr a vyměnit kus za kus, než tam montovat jinej.

Ohledně toho šíbru... mám kamaráda co taky lítal v E30 se střešním a za boha si nemůžu vybavit jaký tam měl ovládání, pokud nevadí, pujčím si fotku a ukážu mu to jestli si nevzpomene on. Ale mám za to, že to tak nějak vypadalo...
ulicek

#91 Příspěvek od ulicek »

fabledwarrior píše:To máš sice pravdu pravdu, šikovný člověk zvládne téměř vše... ale řekl bych, že i vtý době kdy se to mohlo porouchat, by bylo snazší sehnat origo šíbr a vyměnit kus za kus, než tam montovat jinej.

Ohledně toho šíbru... mám kamaráda co taky lítal v E30 se střešním a za boha si nemůžu vybavit jaký tam měl ovládání, pokud nevadí, pujčím si fotku a ukážu mu to jestli si nevzpomene on. Ale mám za to, že to tak nějak vypadalo...

jasně že mužes, to budes hodnej.. za každou radu budu rad a vdecnej...
paca

#92 Příspěvek od paca »

origo šíbr je víc vepředu (blíž k čelnímu oknu), hlavně je dvoupolohový (to je rozdíl mezi střešním oknem a šíbrem) a dodělat origo šíbr je asi nejlepší vzít celou střechu z jinšího auta :wink:
ulicek

#93 Příspěvek od ulicek »

paca píše:origo šíbr je víc vepředu (blíž k čelnímu oknu), hlavně je dvoupolohový (to je rozdíl mezi střešním oknem a šíbrem) a dodělat origo šíbr je asi nejlepší vzít celou střechu z jinšího auta :wink:

nn to bych určitě nechtel takhle zasahovat do kastle.. Ale pokud je tam od výroby to okno, tak kdybych tam chtel davat origo, tak by to melo pasovat kus za kus ne??
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ne.
ulicek

#95 Příspěvek od ulicek »

takže toto okno tam bylo davano s tim, že byla upravena díra od stávajícího??
paca

#96 Příspěvek od paca »

ulicek píše:takže toto okno tam bylo davano s tim, že byla upravena díra od stávajícího??

To pochybuji, origo šíbr má díru blíž k čelnímu oknu, u toho tvého je ta díra víc k prostředku střechy a hlavně šíbr je tak o 20cm delší než máš ty. Dodělat šíbr je jak píšu výš, nejlepší cesta je navařit celou střechu, protože šíbr má dvě polohy, první poloha je že se ti nazvedne pouze zadní část šíbru (jak je na fotce) a druhá poloha je že zajíždí celý šíbr dozadu do střechy (mezi tapec a střechu) a máš tam pak díru :wink:

Obrázek
ulicek

#97 Příspěvek od ulicek »

tak to už jsem z toho uplne vedle... Je mi jasný že origo ma tedy výřez okna blíže ke sklu...ale když podle výbavy mam mit na aute take střesni okno, tak mi nejde do hlavy jak muže být ta díra uplne jinde, než se dela z výroby :( ... Ale vem to čert, to je jedno
paca

#98 Příspěvek od paca »

mohlo to být v německu "hozené přes střechu" a pak daný celolak, to ani nepoznáš pokud nezděláš tapece :wink: už jsem viděl několik aut, které byly ze dvou a vypadaly jak z fabriky :D
ulicek

#99 Příspěvek od ulicek »

takže až začne generalka, tak se to zjistí :D .. kdyby to tak bylo, co by si mi doporučil, zavařit diru po okne a nechat to bez šíbru?? nebo zavařit a udělat diru na origo?? Celou střechu řezat nechci, s tim nemam zkušenosti :(
Lucifer

#100 Příspěvek od Lucifer »

Já osobně bych to zavařil a nechal auto bez šíbru :)
Odpovědět