Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Potrebuju radu ohledne tohoto BMW
To střešní okno je zvláštní, na originál to prostě nevidím, tam bylo totiž takový to stou kličkou u manuálu jako u e 36 např, ještě mě napadá, když zákazník chtěl šíbr ale prostě prosklený a tenkrát ještě v rámci hesla náš zákazník náš pán mu tam namontovali tohle a rovnou to má i ve výbavě i když to jakoby není origo. Co sem viděl fotky 323 z rv 84 všechny když už tak měly šíbr originální
To nebude origo střešní okno, podle mě je to dodatečně předělané v německu když to z vaší rodiny nedával. V ETK je pouze klasický dvoupolohový šíbr a i vzhledově mi to moc na 84 rok výroby nepřijde (je to moc moderní)
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=54&fg=05

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=54&fg=05

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
kluci, tak ted sem se vratil z bmw servisu a tam take nevedi zda jde o origo nebo ne... Jo a jeste k tomu vinu, určitě to nemuže byt nejak zfalsovane, ptal sem se otce a ten řikal že když to nechaval na sebe přepisovat, tak auto nechal přelustrovat a kradene neni a jine zasahy do karoserie take delany nebyli... na to dam ruku do ohně... dnes sem udelal detailnejsi fotky toho okna, ale mam je v mobilu a nemam u sebe žádny kabel abych to nandal do pc
... Dale sem koukal na ty mista jako je pod baterkou, pod pojistkama atd a nikde to shnile neni je tam zdravej plech, dale sem vyfotil i motor atd...Už sem mel 100 chutí to vystrkat ven a začit mejt ale nemam baterku a vyndavat ze sveho se mi ji nechce
..

paveld píše:Pokud jde o převaření VIN, to by mělo jít ověřit. Nevim teda jistě jestli to platí pro všechny E30, ale mělo by být VIN ještě na řídící jednotce, tudíž tam bys ho mohl překontrolovat jestli sedí.
pro klid v duši to skouknu, a kde se nachází ta řidici jednotka??? Plíšek s vinem sem nasel v motoraku, ten souhlasí a zbyle nevim kde hledat

aha, ja myslel že to je nekde viditelně, tak na to vlítnu až se na tom zacne makat... Jo tak to nevim, ale určitě to nic nelegalniho nebude... vse tam souhlasí, jen to okno, ale tak to neni znamka toho že je to nejak nelegalní... ja koupil GIV v socce výbavě a ted ho mam v plný naloži, komplet co tam muže být tak tam mam, tim chci řict že si sikovný clovek muže i okno zamenit kdyby se mu porouchalo...
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
To máš sice pravdu pravdu, šikovný člověk zvládne téměř vše... ale řekl bych, že i vtý době kdy se to mohlo porouchat, by bylo snazší sehnat origo šíbr a vyměnit kus za kus, než tam montovat jinej.
Ohledně toho šíbru... mám kamaráda co taky lítal v E30 se střešním a za boha si nemůžu vybavit jaký tam měl ovládání, pokud nevadí, pujčím si fotku a ukážu mu to jestli si nevzpomene on. Ale mám za to, že to tak nějak vypadalo...
Ohledně toho šíbru... mám kamaráda co taky lítal v E30 se střešním a za boha si nemůžu vybavit jaký tam měl ovládání, pokud nevadí, pujčím si fotku a ukážu mu to jestli si nevzpomene on. Ale mám za to, že to tak nějak vypadalo...
fabledwarrior píše:To máš sice pravdu pravdu, šikovný člověk zvládne téměř vše... ale řekl bych, že i vtý době kdy se to mohlo porouchat, by bylo snazší sehnat origo šíbr a vyměnit kus za kus, než tam montovat jinej.
jasně že mužes, to budes hodnej.. za každou radu budu rad a vdecnej...
paca píše:origo šíbr je víc vepředu (blíž k čelnímu oknu), hlavně je dvoupolohový (to je rozdíl mezi střešním oknem a šíbrem) a dodělat origo šíbr je asi nejlepší vzít celou střechu z jinšího auta
nn to bych určitě nechtel takhle zasahovat do kastle.. Ale pokud je tam od výroby to okno, tak kdybych tam chtel davat origo, tak by to melo pasovat kus za kus ne??
ulicek píše:takže toto okno tam bylo davano s tim, že byla upravena díra od stávajícího??
To pochybuji, origo šíbr má díru blíž k čelnímu oknu, u toho tvého je ta díra víc k prostředku střechy a hlavně šíbr je tak o 20cm delší než máš ty. Dodělat šíbr je jak píšu výš, nejlepší cesta je navařit celou střechu, protože šíbr má dvě polohy, první poloha je že se ti nazvedne pouze zadní část šíbru (jak je na fotce) a druhá poloha je že zajíždí celý šíbr dozadu do střechy (mezi tapec a střechu) a máš tam pak díru