BMWIIIPower píše:Trochu to oživím.Dnes jsem nahodil sání včetně klapky s potenciometrem z M50B25 bez Vanos na M52B25.Auto mi jede v celým spektru o hodně líp (možná jsem měl špatný potenciometr na M52 klapce??)Je to brutalita,párkrát jsem tvrdě a nečekaně narazil na omezovač,u kterýho to je v mžiku .Zajímá mě jedna věc:Řešil někdo z vás,kteří jste úpravu prováděli,náklon vstřiků?Totiž,na sání z M50 jsou o něco výš,cca 1cm? a víc omývají stěnu.Na pohled je vidět,že v sání z M52 jsou nasměrovaný pěkně do prostoru.Já to řešil tak,že jsem lištu o dost odklonil od parohů a tím vstřik nasměroval víc do prostoru.I když logicky je nesmysl,aby na M50 byly vstřiky špatně nasměrovaný...Každopádně to jede jak prase,takže doporučuju.
Ahoj asi jsem uplně blbej, takže k propojení těch hadic stačí jedno kolínko a jeden Tkus a pár SKpásek ? nechávám klapku z M52 . Ještě jsem to neměl rozdělaný tak ani nevím jak jsou hadice zapojené teď . Mám 323i coupe a chci tam o víkendu dát sání z M50.
ano jak pišeš pouze to bronzovy kolinko a t-koleno a hadice s paskama na spojeni...pak zapojis vse co je na M52 saní (2 maly hadicky na podtlak,olejovy separator a volnobezny ventil.... to je vse co vede do M52....pak akorat na posilovac brzd ale to je stejny na obou sanich...klapku sem taky nechal m52)
díky ti jen tak čistě pro zajimavost .......někde jsem se dočetl že to tý 323i přidá okolo 15-20PS? má to někdo odměřený před a po výměně? A je třeba poladit palivovou mapu?
Danys píše:díky ti jen tak čistě pro zajimavost .......někde jsem se dočetl že to tý 323i přidá okolo 15-20PS? má to někdo odměřený před a po výměně? A je třeba poladit palivovou mapu?
bohužel jsem před neměřil ale až po (daval sem i vyfuk z328i) auto sem nechipoval a nameril jsem 152kw a 260nm
Čau, kluci měním to sání a mám dotaz ta hadička tenká gumová co vede ze sání k vstřikům je na sání nasazena do takový záslepky s plastovou zarážkou proti vypadnutí. Jenže ta záslepka lítá asi tak 5mm ven dovnitř je to normální? Je tam i nějaký těsnící kroužek na tom. A další věc čidlo teploty vzduchu mám na sání vedle otvoru na klapku , není zespod jak u ostatních sání co jsem tu viděl na foto. Máte to někdo stejně? Sání je z E36 2,5 ale ještě jsem to neviděl že by čidlo bylo na tom místě , snad to bude fungovat správně.
Danys píše:Čau, kluci měním to sání a mám dotaz ta hadička tenká gumová co vede ze sání k vstřikům je na sání nasazena do takový záslepky s plastovou zarážkou proti vypadnutí. Jenže ta záslepka lítá asi tak 5mm ven dovnitř je to normální? Je tam i nějaký těsnící kroužek na tom. A další věc čidlo teploty vzduchu mám na sání vedle otvoru na klapku , není zespod jak u ostatních sání co jsem tu viděl na foto. Máte to někdo stejně? Sání je z E36 2,5 ale ještě jsem to neviděl že by čidlo bylo na tom místě , snad to bude fungovat správně.
Hele to cidlo teploty ze je jinde nevadi hlavne aby bylo v sani a bylo tam pevne.... M52 ho ma taky jinde nez M50.......jinak ta blbost u hadicky jak ti lita co to objet silikonem? Zpevni to a tesnit to bude ... Silikon tam nicemu nevadi jen poradne ocistit aby to nebylo mastny a spinavy.... Hlavne to nesmi brat falesnej vzduch...
Zvažoval jsem že to objedu tavnou pistolí ať to drží, ale nechápu teda proč je to dělaný jako pohyblivé. A ještě jedna věc ty dvě hadičky od benzínu co jdou do vstřiků tak je jedno která pujde kam? Neoznačil jsem si je :-/
Na hadičkách s palivem je napsáno která kam, modrým písmem, tedy pokud máš originální hadice s rychlokoncovkou.
Doporučuju hadice zachovat a použít vstřikovací rampu z M52.
Ano hadice jsou origos s rychlokoncovkou, nechávám všě z M52 , měním jen sací potrubí z M50. Tak teď to hlavně všechno dobře utěsnit a jsem zvědavej jestli poznám rozdíl
Danys píše:Ano hadice jsou origos s rychlokoncovkou, nechávám všě z M52 , měním jen sací potrubí z M50. Tak teď to hlavně všechno dobře utěsnit a jsem zvědavej jestli poznám rozdíl
Francis píše:Na hadičkách s palivem je napsáno která kam, modrým písmem, tedy pokud máš originální hadice s rychlokoncovkou.
Doporučuju hadice zachovat a použít vstřikovací rampu z M52.
Co tam má být napsáno? Je tam jen modrým písmem nápis BMW a nějaké číslo na obou stené.
Horní trubka, co vede přímo do lišty, je přívod, tedy šipka z hadice ven.
Dolní trubka, co vede z regulátoru tlaku, je přepad zpět do nádrže, tedy šipka do hadice.
to sání přidá fakt dost, a když to zkombinuješ se sportovní vložkou K&N do airboxu, + čip + sportovní vačky a lepší svíčky a necháš udělat i výfuk na zakázku u nějakého profíka dle diagnostiky, aby to mělo i správnej průběh, tak věřím tomu, že z té 328i dostaneš i těch 175KW, což je fakt nádhera, na to, kolik to váží.... Taky jsem chtěl původně koupit motor 2,8 a předělat sání, vačky, výfuk atd, ale objevilo se něco lepšího...
Tak budu dávat třílitr z E60 (190KW) jsem zvědavej, jak to v tom autě pojede
Já mám sání nachystané měsíc tak ho tam snad o víkendu konečně pošlu, komplet nerez od Schmiedmann Motorsport už je doma, KN kit s odstíněním tam už mám pak to celé sladím na chipu a jsem zvědav jak to pojede, možná ještě odlehčenou řemenici přidám. Jinak borci jaké svíčky doporučíte?
PeterE36 píše:Já mám sání nachystané měsíc tak ho tam snad o víkendu konečně pošlu, komplet nerez od Schmiedmann Motorsport už je doma, KN kit s odstíněním tam už mám pak to celé sladím na chipu a jsem zvědav jak to pojede, možná ještě odlehčenou řemenici přidám. Jinak borci jaké svíčky doporučíte?
svíčky NGK, nic jiného bych tam asi nedával... možná zkusit iridium, ale i klasika je dobrá.
ještě pořiď svor 3,15 pokud chceš, aby to tahalo ještě více