Mam dotaz mam volny rozvodovy remen (ten je novy) musi se tam vymenit udajne napinaci kladka coz podle obrazku nize je dil 6. Dotaz musi se vymenit i dil 8 coz by mel byt jenim tlumic a nemel by napinat. Chapu to dobre? dik
z3bmw píše:než se pustíš do dalších výměn, zkntroluj jestli mas spravny rozměr řemenu přesně podle typu motoru, ten napínací mechanismus málokdy odchází
Já měl vyhoblovaný uchycení. Místo 8 díry 3cm ovál... .
Navíc mám v prdeli i tu druhou kladku, která se prý nekurví nikdy...
dotaz na obrázku jsou dvě kladky berme je jako horní a dolní ketrá je ta co se udajně nekurví a ktrá se mění, zajímá mě to čistě ze zvědavosti pokud ráno nastartuju asi tak 2-3 minuty se tam ozývá takový nepravidelný šustění nebo hvízdání, zvláštní nespecifický zvuk, který ustane a pak je zase celý den pokoj ne pokažde se to ráno projeví mám pocit že to je od kladek altík i pumpa (vodní) jsou snad ok a navíc by se projevovali jinak
Ajwori píše:dotaz na obrázku jsou dvě kladky berme je jako horní a dolní ketrá je ta co se udajně nekurví a ktrá se mění, zajímá mě to čistě ze zvědavosti pokud ráno nastartuju asi tak 2-3 minuty se tam ozývá takový nepravidelný šustění nebo hvízdání, zvláštní nespecifický zvuk, který ustane a pak je zase celý den pokoj ne pokažde se to ráno projeví mám pocit že to je od kladek altík i pumpa (vodní) jsou snad ok a navíc by se projevovali jinak
Mam stejnej problem, obě kladky i ten pístek mám novej, jo a řemen půl roku...
Ahoj, mám takovej dotázek, když vytočím více motor, tak se ozve pískání řemenů, ale jaksi já nepoznám, kterej je volnej, poradíte mi kterej to často bývá a kde ho napnu? je to na ISo před FL. řemeny tam jsou "nový" nepotrhaný.
mě by zajímalo, jestli jde špatní napínák poznat v ruce. Třeba když vemu u vypnutého motoru za nějakou část toho řemene, mezi kladkami...dokážu ho vlastni sílou natáhnout, zatáhnout, odtlačit? Jak moc ztuha by mělo jít klinák zatáhnout o cca 3cm, od původního natažení?
ok to je jasné, ale mě jde o teoretickou sílu kterou musím vyvinout, abych poznal, že je napínák OK, nebo KO...zdali je to v ruce "v teplí" vůbec možné.