Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 - 328i Coupe koupě

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
bertis

#1 Příspěvek od bertis »

Zdravím příznivce :),

v sobotu se jedu podívat na jedno Coupé 328i. Rv 1997, tempomat, dvouzon, vyhrev sedacek, velke BC apod... Vše je plně funknční. 240tis km najeto. Interier zachovalý v kůži, dle všeho vypadá jako udržované vozidlo, zvenku nějaká ta kosmetická vada. M3 čepy, svíčky NGK, povozek HR/Bilstein, spousty nových věcí. Komplet GO přední napravy, tyčky řízení, brzdy, drážkový řemen. Můžete mi prosím poradit na co bych se měl zaměřit a dát pozor? Moc se na auto těším a nechci být zklamaný. Díky za odpovědi! :)
Přílohy
PC140024.JPG
PC140024.JPG (171.27 KiB) Zobrazeno 1749 x
BMWIIIPower

#2 Příspěvek od BMWIIIPower »

Na to,jestli je vše co prodávající uvádí pravda.Poslechnout motor,pořádně projet,okouknout korozi,výfuk (katalyzátory)...Jinak za 65tis,co je na bazoši,pěkná.Ale kola nejsou origo,to prodávající lže,nebo ani neví.
bertis

#3 Příspěvek od bertis »

Jak se poznají ty kola? :)
BMWIIIPower

#4 Příspěvek od BMWIIIPower »

Origo mají mezi paprsky výřezy,jako na fotce.Možná bych ještě doplnil,že za ty peníze je podezřele levná,na to,kolik do ní bylo investováno.Aby to nebyla past...
Přílohy
showpic.jpg
showpic.jpg (52.83 KiB) Zobrazeno 1718 x
bertis

#5 Příspěvek od bertis »

Super. No já si dám záležet, taky mi přijde levná, nekupuji první auto, ale kupuji první bmw, tak proto se ptam na nějaký charakteristický problémy a věci pro tento model..
gs500e

#6 Příspěvek od gs500e »

u tohoto auta je divné to, že prodávající uvádí že je z havl. brodu, ale na autě jsou značky středočeského kraje, což značí to, že bud je to totální lempl, který si to během několika let nedokázal na sebe dohlásit a jezdil jen v odhlášce, anebo je to auto past, koupil to, a radši než opravovat tak to prodá dál... ale třeba to tak není, nevím....
taky by mě vadilo, že to auto nemá řidičův volant s airbagem, ale nějaký tuning volant
BMWIIIPower

#7 Příspěvek od BMWIIIPower »

Motor je držák,mnozí tvrdí,že to nejlepší,co BMW dělalo.Hlavně musí mít tichý a klidný chod...pak je to super kup.
bertis

#8 Příspěvek od bertis »

Ten volant mi taky vadí, ale to je drobnost kterou zkousnu, jde mi o technický stav.. Co zatím vím, je že auto koupil v září ´11 od nějaký paní co s ním jezdila 10 let. Dal na něj ten podvozek, udelal brzdy, svičky a vše co tam píše, stihl s nim najet 4000 tis km, a ted ho prodava, protože se s přítelkyní stěhují do vlastního. Řekl mi že bude třeba vymenit tlumič výfuku jinak se o vše postaral on. Což mi ochotně doloží. K té SPZ, třeba má trvalé bydliště ve středočeským, to není tak daleko.
gs500e

#9 Příspěvek od gs500e »

tak uvidíš no..
jen bych řekl, že je to trošku divné, jestl to koupil v září a za těch pár měsíců investoval tolik peněz, to bych udělal, když bych věděl, že to auto budu mít dlouho, ale ten inzerát je tam už tak čtvrt roku, tzn. že o stěhování musel vědět už skoro v době, kdy auto koupil.. no nevím no...každopádně bud hodně obezřetný, hlavně at je motor a elektrika v cajku, zbytek můžeš dodělat
bertis

#10 Příspěvek od bertis »

Kecám, najel s nim od tech uprav 400 km, pak zacala zima a v zime s ním nejezdil :)
bertis

#11 Příspěvek od bertis »

Dám si pozor, spoustu mi napoví data přepisu, a udaje v techničáku.
Fw190

#12 Příspěvek od Fw190 »

e36 reznou, tak asi protukat, na to co je v podvozku by mela sedet jak pribita a hlavne chod motoru, to si chce asi poslechnout vic dva-osmicek. A ta cena je opravdu moc nizka na to v jakem ma byt stavu, co do ni majitel nasypal a jakou ma mit vybavu, ale treba je to supr kup. Ja si myslim, ze nemuzes hledet na kazdou prkotinu, ono e36 bez investic podle me nenajdes. dal asi zkontrolovat stav oleje a popripadny unik chladici kapaliny. Mam druhou e36 a na obou se voda straci.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xSAFA »

Nemyslím si, že by to měla být nutně past, hold není vhodná doba na prodej auta a pokud na to pospíchá tak prostě dal cenu, za kterou by to mohlo bejt docela rychle pryč...

No vzhledem k tomu, že leštěnka to není, tak bych se zaměřil důkladně především na motor... M52 by měla přést jak kotě, když ho nakopneš musí držet otáčky i bez sebemenších škobrtnutí, když si položíš na motor ruku tak bys neměl cítit žadná nepravidelná zachvění. Taky si ho dobře poslechni jakýkoliv i tichý klepot značí, že něco není vpořádku, ale pravdou je, že specielně M52B28 bývají po těch letech trošku hlučnější. Projížďkou zjistíš v jaké je kondici, měl by táhnout poměrně bez problému až do omezovače a docela pružně zrychlovat. Při řazení si všímej zda se auto nějak neklepe nebo něco nerachotí, dvouhmotovej setrvák je poměrně drahej špás...
Dále bych se zaměřil na stav kastle a to především prahy a zadní lemy, to je bolest. Nejlépe si to vzít na zvedák a zespodu jak jsou puky na zvedání do toho aji trochu porýpat, klidně bych i odvakl plastovej kryt prahu jetli to tam není vyhnilé, pak si všímej přechodu prahu na lem zadního blatníku a omrkni zadní lem hlavně v části kolem nárazníku. Ono bývá celkem nemilé, když je práh vyhnilej natolik, že se dostává voda i do kabiny - v dešti mokrý koberec a vyhnilá podlaha.
Stav podvozku zjistíš opět projížďkou, ale i kdyby tam byla nějaká drobnost asi bych to vzhledem k ceně nějak neřešil.
Když bys byl pod autem okoukni motor zespod, zda nění celej dochcanej, to samé převodovka a diferenciál. Zadní díl výfuku pokud je KO tak se připrav, že je hodně masnej i v druhovýrobě, která navíc stojí za prd... Spíše sehnat dobrej origo nebo něco z M3 případně dát nějakej kvalitní laďáček.
Jinak obhlídni různé plasty - zespod předního nárazníku, kolem vrtule a chladičů, podle toho poznáš zda to někde nelítalo škarpou a dokupovat je aby to bylo vše OK je poměrně nákladné. Zkrátka aby to nebylo nějak očesany cely.
Celkově to auto vypadá pěkně a za ty prachy...
bertis

#14 Příspěvek od bertis »

Díky za reply. Moc mi pomohla. Já mám naposlouchanou 2.8 v touringu, to mi snad pomuže odhalit případné neduhy. Počítám s tím, že nějaký mouchy to mít bude. Chci do toho sám něco investovat a s tím tam pro to auto jedu. Na dálku jsem zjistil co jsem mohl, pán je přijemnej, spolehlivej a vstřícnej. Zbytek už je asi jen na mě :))
gs500e

#15 Příspěvek od gs500e »

no právě ta cena je divná, a to auto je tam už od podzima, takže je divné že za nějaké 2-3měsíce se nikdo nechytil
je ale fakt, že doba je zlá, čili ani takováto cena nemusí znamenat že člověk prodá pod cenou byt pěkné auto o kterém ví, že se o něj dobře staral..
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Fatal Design »

BMWIIIPower píše:Origo mají mezi paprsky výřezy,jako na fotce.Možná bych ještě doplnil,že za ty peníze je podezřele levná,na to,kolik do ní bylo investováno.Aby to nebyla past...
BMWIIIPower : ty zmetky co myslíš ty se dělají většinou v 15", 16" ... ale viděl jsem vééééélmi zdařilé repliky 17" .... jediné čeho se dá podržet je BMW nápis (teď vážně nevím jestli i logo) na vnitřní straně (na paprsku).

NENECHTE SE OŠÁLIT SPRÁVNÝMI OBJEDNACÍMI KÓDY !!

Prostě je tam BMW je to origo, není tam BMW není to origo ...
BMWIIIPower

#17 Příspěvek od BMWIIIPower »

Nějak nechápu.Nic to ale nemění na tom,že to nejsou originál kola..A navíc mám za to,že na těchle nemá nápis Motorsport co dělat.Ten se snad razil jen na kovaný styl 22,viz foto.
Přílohy
showpic.jpg
showpic.jpg (53.14 KiB) Zobrazeno 415 x
Fatal Design
Klubové ID: 1036
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Fatal Design »

BMWIIIPower píše:Nějak nechápu.Nic to ale nemění na tom,že to nejsou originál kola..A navíc mám za to,že na těchle nemá nápis Motorsport co dělat.Ten se snad razil jen na kovaný styl 22,viz foto.
Celé je to složitější ... nechci to tady zasírat kolama ...
Maysner
Klubové ID: 2503

#19 Příspěvek od Maysner »

Auto jsem nazivo nevidel, ale psal jsem si s majitelem kdyz bylo jeste za 80tis. Bohuzel tolik penez jsem si nemohl v te dobe dovolit utratit a kdyz vidim dnesni cenovku, trochu me stve, ze uz mam zlutyho :? Stoji za zkouknuti. Jinak se o tom neda nic zjistit
bertis

#20 Příspěvek od bertis »

Když nenajdu nějaký zásadní problém, nebo věc, která by vyžadovala větší investici cca 20 a výše, tak ho beru :)
Odpovědět