Normálně mi to fungovalo, dal jsem tam CD , a nefungovalo mi ..tak jsem to zkusil asi ještě 3 a nic a už mi ho nechce vrátit

Kdo mi poradí co s tím ted , díky .

A je to mechanicky problem,nebo to nenacita?TM píše:Já mám s business CD na E36 podobný problém. Někdy vložím CD a stane se, že třeba normálně hraje. Jindy vložím CD a mechanika ho furt jakoby načítá a pořád nic. Nereaguje ani na eject, CD prostě nevyjede a furt dokola to chroustá a chroustá... Ani na rádio to nejde přepnout, ani vypnout, nicPak po čase třeba nakonec jednou vyjede. No ale teď to dospělo do ještě horšího stavu, CD ani nevložím, zapnu radio, a mechanika zase chroustá a rádio na nic nereaguje (asi si mechanika "myslí", že tam to CD je a snaží se ho neúspěšně načíst)...
No skončilo to tak, že jsem vytáhnul pojistku rádia, protože to nešlo jet a neustále poslouchat chroustání rádia. Výhledově se to pokusím nějak vyřešit, rádion vyndat a vyčistit, tak doufám, že to třeba pomůže, ale nejsem o tom tak úplně přesvědčenej...
Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost, myslíte, že to ještě půjde nějak zahránit? Jde případně třeba vyměnit jen optická hlava nebo tak něco?
Nevím, jak přesně to myslíš... ale Vzhledem k tomu, že teď mi to jakoby načítá, i když tam žádný CD není, tak bych skoro řekl, že by to mohla být mechanická záležitost... Když tam CD je, tak to někdy načetlo, jindy ne a taky to pořád dokola jakoby načítalo ale nenačetlo... zkoušel jsem různá CD, i originální, abych pokud možno vyloučil, že to je špatným médiem, žádný efekt.Pavel 528 píše: A je to mechanicky problem,nebo to nenacita?
Pokud to je mechanicky,je potreba tam udelat jedna uprava,aby to fachalo...
Váleček jsem včera vyčistit a vůbec celkově jsem se snažil to vyčistit, včetně nějaký spínačů, nicméně stejně jsem pořád nedokázal pochopit, jak to celý fungujeJamall píše:vyčisti si ten podélní váleček lihem, co je hnedka ze začátku. Ten podává CD mechanice. Pravděpodobně bude naproti tomuto válečku pár malinkých válečků zespod a v těch místech by mělo bít i to čidlo/mikrospínač. Jedna z těch dvou stran, co podává cd, bude na pevno a druhá se bude hýbat. Ta co se pohybuje, má na starost spínač
Hele nedělá ty někdy té přeskakující zvuky mechanika i když vyjíždí, nebo zajíždí cd? Zkontroluj si, jestli nejsou volné té ozubené kolečka po pravé straně. Zkus na ně vyvinout malí nátlak...vše musí více méně perfektně sedět...zkoumej, jestli nemá možnost přeskočit některé z tech zoubků. Zaujala mě tam ta stočená pružinka u těch koleček..není náhodu vyskočená? přijde mi dost nechráněná
Ještě mě napadlo, že můžeš vzít cd a vyzkoušet ho tam strčit, jako když ho chceš nechat přehrát, ale nervy ho tma...jenom na krajíček. První, nebo druhý bod, kde se cd mechaniky pevně dotkne, tě navede, na ten spínač co se nevrací, nebo je volny a pak váleček pořád točí a myslí si, že cd ještě nevyjelo do správné úrovně
Co se tíče toho osvětlení. Deska nemusí bít bezpodmínečně osazená vším, co je na ni připraveno. Nevypadá, že tam v minulosti ledka byla...a pokud není cín v místě, kde by měla bít zapájena, nějak zprasený, tak tam ani nikdy nebyla.
Podívej se v klidu na ten panel. Tá deska je bud nacvaknutá, nebo přišroubovaná k čelnímu panelu. Vše musí jít snadno rozdělat. Jakmile ucítíš pevní odpor...něco někde ještě drží. Vyfoť mi ten display, abych viděl přímo o co de. Myslím, že máš jenom naplno otočené kolečko podsvícení budíků a v této fázi dochází už k tomu, že v bode kde je žárovečka nejblíž, je hodně světlá a okraje jsou tmavší. De to řešit, že vyčistíš oranžovo bíli papírek ,co je mezi žárovkou a display + vyzařující bod ledky + místo, kde se světlo rozptyluje, ale velká změna to nebude