Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kryt zadních brzd

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
wiky69

#1 Příspěvek od wiky69 »

Zdravím všechny!

mám menší problém... plech co je za zadním kotoučem mi trochu zrezl a vypadl kolíček co drží pakny od ručky... koupim nový, toje v pohodě, ale dá se to vyměnit doma? nebo musim do servisu s tím, že budu muset kupovat i nové ložiska které se sundáním náboje zničí?? fakt pitomost ten plech...
Dan td
Klubové ID: 590

#2 Příspěvek od Dan td »

Pokud to chceš měnit tak, jak se má, musí náboj dolů.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
wiky69

#3 Příspěvek od wiky69 »

a zdeformuje se tim ložisko? :/ a dá se to opravit nějak jak se to "nemá" jde mi o to, že vyhnila dirka kolem toho kolíčku...
mequi

#4 Příspěvek od mequi »

Zrovna včera jsem je měnil. Nesundával jsem náboje. Jen jsem ho v té neujžší části přeříznul flexou. Tam, jak je brzdič. Můžeš použít nůžky (já je neměl). Pak jsem taky uříznul tu malou část, jak tam je ten držák u rozpěrky na pakny. Trochu jsem ho vyhnul (celý plech) a napasoval jsem ho tam. Pak trochu srovnal a vůbec žádný problém. Vše pasuje a pakny drží.
Dan td
Klubové ID: 590

#5 Příspěvek od Dan td »

Přesně tak, plech naříznout a nejlíp potom aspoň bodově zase svařit.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
wiky69

#6 Příspěvek od wiky69 »

zní to slibně, ale jak tam drží to je první dotaz. a druhej jak sundam ten puvodní kdyz je v poradku az na tu malickost? na prednich byl tak v hajzlu ze sem je proste uraval ale tady...
mequi

#7 Příspěvek od mequi »

První dotaz: drží tam na původních (4) skrutkách, rozuměj - vyměníš celý plech a našroubuješ ho zpět. Otvory na skrutky ponecháš, čili řežeš mimo děr.
Dotaz druhý: normálně ho vytrhni ven po vyšroubování šroubů, co ho drží. Můžeš si pomoct nůžkama nebo flexou. Ale většinou je tak v háji, že se poddá i sikovkám.
wiky69

#8 Příspěvek od wiky69 »

to zní dobřš, akorát nevím jako jestli se k tem sroubum přez náboj dostanu... ted nejak nevim. dneska to sundam a kouknu na to
voTon
Klubové ID: 1605
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od voTon »

tam se dostanes...nezapomen ty dosedaci plochy poradne ocistit at ten novej plech nedas nakriovo, drhnul by ti o kotouc.
Vyndavat kvuli tomu lozisko pokud ho nechces menit je nesmysl, to puvodni na 90 procent nezachranis a je to hrozna prace.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xSAFA »

Pokud je plech jinak OK a má jen vyhnilé ty dírky, tak ho pořádně obrus, očisti dej antikorozní nátěr a kolíky paken podlož mírně upravenými podložkami správné velikosti a je po problému. Sám sem to tak měl skoro dva roky a drželo to naprosto v pohodě. Plechy sem dal nové až s výměnou ložisek... :wink:
wiky69

#11 Příspěvek od wiky69 »

xSAFA píše:Pokud je plech jinak OK a má jen vyhnilé ty dírky, tak ho pořádně obrus, očisti dej antikorozní nátěr a kolíky paken podlož mírně upravenými podložkami správné velikosti a je po problému. Sám sem to tak měl skoro dva roky a drželo to naprosto v pohodě. Plechy sem dal nové až s výměnou ložisek... :wink:

Tak přesně tohle mě napadlo! koukám že to není nereálné. ty plechy se pávě zdají být úupně v cajku. až na ty dirky no...
wiky69

#12 Příspěvek od wiky69 »

xSAFA píše:Pokud je plech jinak OK a má jen vyhnilé ty dírky, tak ho pořádně obrus, očisti dej antikorozní nátěr a kolíky paken podlož mírně upravenými podložkami správné velikosti a je po problému. Sám sem to tak měl skoro dva roky a drželo to naprosto v pohodě. Plechy sem dal nové až s výměnou ložisek... :wink:

Tak přesně tohle mě napadlo! koukám že to není nereálné. ty plechy se pávě zdají být úupně v cajku. až na ty dirky no...
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od xSAFA »

Tady sem si fotil detail podložky

Obrázek

Stačilo ji trošku deformovat a vybrousit drážky. Pak to byla maličko chirurgická práce ji tam dostat, protože k jednomu otvoru v plechu je horší přístup ale nic co by nešlo... Měl jsem strach, že to stejnak vypadne, ale jak říkám, skoro 2 roky bez jediného problému.

Ještě jsem na netu viděl návod, že někdo použil ten trn pro uchycení pakny o něco delší z jiného auta i s přesně tvarovanou podložkou k tomu a dal jej tam vlastně opačně, hlava byla zezadu plechu a ten tvarovaný konec s podložkou byl zevnitř u pakny. Vypadalo to na pěkné čisté řešení, ale nevím z jakého auta ten díl použil...
mequi

#14 Příspěvek od mequi »

Přesně takhle jsem to měl taky asi 2,5 roku. Udělané podložky. Až teď se mi při zatažení ručky utrhnul ten kolík z té podložky a to byla poslední kapka. Vyměnil jsem ty plechy.
wiky69

#15 Příspěvek od wiky69 »

přemýšlím, jestli by to šlo vyrešit tenkym dlouhým šroubkem zatazene na tvě kontra matky...
mequi

#16 Příspěvek od mequi »

wiky69 píše:Zdravím všechny!

mám menší problém... plech co je za zadním kotoučem mi trochu zrezl a vypadl kolíček co drží pakny od ručky... koupim nový, toje v pohodě, ale dá se to vyměnit doma? nebo musim do servisu s tím, že budu muset kupovat i nové ložiska které se sundáním náboje zničí?? fakt pitomost ten plech...
Máš tady už popsaný postup, jak to vyměnit. Proč to chceš komplikovat? Dřív nebo později to stejně vyměníš.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od xSAFA »

mequi píše:Máš tady už popsaný postup, jak to vyměnit. Proč to chceš komplikovat? Dřív nebo později to stejně vyměníš.
A co se tím jako komplikuje? :roll: Aplikovat ty podložky je práce ani né na hodinu, bez jakékoliv finanční zátěže a je ověřené že to funguje... Dřív nebo později bude dělat i zadní ložiska, pokud se teda neměnily někdy nedávno a je daleko jednodušší a čistější práce vzít tu výměnu zaráz. Nicméně myslím, že sám se nejlíp rozhodne čemu dá přednost, ale slovo komplikovat mi zde skutečně nesedí.
mequi

#18 Příspěvek od mequi »

xSAFA: Proto jsem citoval jeho první příspěvek, protože napsal: koupím nový to je v pohodě. A ptal se na výměnu plechů, jestli se dají vyměnit v domácích podmínkách. Bylo mu zodpovězeno, že jo. Proto si myslím, že to zbytečně komplikuje. Jestli se mýlím a za čas bude měnit ložiska, co myslím nepsal, tak SORRY. :oops:

EDIT: myslel jsem to s těma šroubkama..jako komplikaci
wiky69

#19 Příspěvek od wiky69 »

tak se nehadejte. mě se jen nějak nechce do "flexování" tech nových plechů a ohýbaní do vsech stran... bojim se ze bych to akorat zkonil... proto jsem zkousel vymyslet treba alternativu jako ta podlozka, to mi prijde jako skvely napad!
Odpovědět