Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
šramotí kola e36
-
zní to jako by něco štrejchalo o zem, něco plechovýho, ale jde to od kol. Občas na to má vliv když zatáčim, ale většinou nic, kola hučej pořád, někdy hučej někdy tak nějak popraskávaj. Nevim co to je, myslel sem, že je přihnutej ten plech co kryje kotouče, ale tim to neni.... ???????????? (nejhlučnější je zadní pravý, ale podle mě už to dělaj obě zadní a i pravý přední) 

-
Já mám právě taky zálusk na ložiska, nebo mě napadlo že se nevracej destičky a nebo že to dělaj bubnový brzdy co tam jsou na ruční brzdu.... jestli to tak teda je??? Když sem to zvedal a zkoušel kolem otočit tak sem to rukou skoro nezvlád, je fakt že sem zkoušel jen jedno... ale o víkendu to z vednu snad u kámoše
-
- Kontaktovat uživatele:
Možností je spoustu. Prvně bych omrkl kotouče jestli někde (většinou vzadu) nejsou už moc velké neobržděné hrany a nedrhne to o destičku, to jde zvládnout bez demontáže kol. Dále jestli na nějakém kole nechybí ty pera (tvarované plíšky mezi plovoucí a pevnou částí brzdiče). A v neposlední řadě to může být vysypaná ručka, většinou vypadne trn skrz vyrezlej plech a pakny jsou na volno. Tohle bych omrkl jako základ, pokud jsou tedy štíty brzd oukej a nikdy není prasklej nebo uvolněnej. 

-
tak sem to projel klidnou jízdou bez nějakýho prutkýho brždění, asi 2km. Kotouče potom byly poměrně dost horký ale rychle vychladly... vyjetý koleje v nich sou max 1mm.... na zadkách sou sjetý trošku víc.... Tu ručku sem za jízdy zkoušel a nepříde mi to nějaká změna.... občas na to pomůže když zatočim 

-
Vyřešeno.... rozpadlá ručka v pravim zadnim bubnu
u předních kole je to kotoučem, ale to je skoro neslyšitelný, jsou tam trošku křivý - chce to vysoustružit.... Jinak ta ručka neni prdel, protože to drží v tom plechu, kterej kryje kotouč zezadu a to uchycení ručky je prorezlý... takže prozatim bez ručky na jednom kole
a dík za rady

a dík za rady

Je možný, že kdyby byla vysypaná ručka tak by se ozýval chrastivej (asi tak jako kdyby byla vzadu uvolněná SPZ a mlátila do víka kufru) zvuk při přejetí hrbolu nebo nerovnosti???nebo mám vzádu jen něco uvolněnýho?myslel jsem možná jestli to neni ten plech co je vzadu v nárazníku na odstínění tepla o výfuku tak nevim

vysypaná ručka je docela častý případ u e36,ty krycí plechy reznou jedna radost a pak se rozsypou paky do prostoru mezi plecehm a kotoučem., jeden stojí okolo 400kč a s trochou zručnosti není třeba demontovat náboj kola, pouze třmen kotouč a střeva ručky.
každopádně bych to urgentně řešil, mě se díky tomu bloklo v 80 kolo, kdy se vzpříčila pakna mezi nábojem a kotoučem, bylo štěstí že cesta byla volná takže sem to ukočíroval.
každopádně bych to urgentně řešil, mě se díky tomu bloklo v 80 kolo, kdy se vzpříčila pakna mezi nábojem a kotoučem, bylo štěstí že cesta byla volná takže sem to ukočíroval.