Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e36 328 - Z ničeho nic netočí startér
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Takže závadu jsem snad našel...
Dnes jsem si udělal konečně místo abych se dostal trochu ke startéru a zjistil jsem, že jsem spojoval plus s nějakým jiným drátem a je tam ještě jeden nepatrně silnější než ten první. Bohužel shora srz sání tam nebylo pořádně vidět, když sem to tedy propojil stártér cukl
. Následovalo rozebrání místa před spolujezdcem kontrola ukostření, vytáhl jsem EWS jednotku prostřikl konektory a zkusil nastartovat - nic.
Pak jsem ještě několikrát zkusil propojit startovacím káblem kostřící bod v motorovém prostoru na různých místech na motoru a hle otočím a už startér pootočil...
Takže ač se to tak nejevilo a zkoušel sem to, tak to vypadá skutečně na špatnou kostru na motoru. Je pravda, že jsem tam už dříve opravoval trouchnivou izolaci a drát byl lehce zoxidovanej ale nenapadlo mě, že to může začít dělat takovej bordel. Důvod proč to po propojení poprvé nešlo bude asi, že místa kde jsem to propojil nebyly očištěny. Dneska jsem jen doskládal z části rozebrané plasty pod palubkou a během víkendu vrátím věci okolo sání, vyrobím novou kostru a zkusím to a předpokládám, že to musí valit. Takže tak no... Vyplývá z toho snad jen to, že kostru nepodceňovat a než laborovat nad složitostma tak si raději několikrát ověřit že je to ukostřeno fakt dobře.
Nj chybami se člověk učí...