Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 328 - Z ničeho nic netočí startér

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od paveld »

Asi máš pravdu s tím spouštěcim drátem, už je to dýl co jsem to dělal. Ale min. si pamatuju že takhle baterkou šel ozkoušet.
Je fakt že pokud nezabralo ani roztlačení auta, tak to startérem těžko bude...to jsem přehlídl žes psal.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pokud to nebude startérem, tak je pak asi jediná možnost někde v kabeláži, v kontaktech spínačky, nebo nakonec i v tom imobilizéru... Ale bylo by to divný.
Kami1
Klubové ID: 2167

#23 Příspěvek od Kami1 »

pokud to netočí, po tom spojení ovládání s +
a je tam šťáva, je špatnej starter,
zkus do něj mrdnout kladivem, jinak demontáž
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od capri »

nečetl jsem celej topic ale nemůže to bejt startovací relé ?
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od xSAFA »

Zkusil sem pro jistotu jinou baterku a nic, vsázím tedy na startér... Mlátit do něj nebudu, je půl roku starej a půjde rovnou na reklamaci, i kdyby se po dobrém úderu chytl tak se na to nemohu spolehnout. :mad: Dnes si k němu udělám místo, ještě jednou zkusím a pokud nic jde tedy ven... :wink:
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Brody »

Tomu říkám pech, ale je zvláštní, že ani na roztlačení to nechytlo. Pokud tak nějak vím, že ikdyby tam startér nebyl tak by měl motor chytnout ne???
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od xSAFA »

Takže závadu jsem snad našel... :D :roll: Dnes jsem si udělal konečně místo abych se dostal trochu ke startéru a zjistil jsem, že jsem spojoval plus s nějakým jiným drátem a je tam ještě jeden nepatrně silnější než ten první. Bohužel shora srz sání tam nebylo pořádně vidět, když sem to tedy propojil stártér cukl 8O :twisted: . Následovalo rozebrání místa před spolujezdcem kontrola ukostření, vytáhl jsem EWS jednotku prostřikl konektory a zkusil nastartovat - nic. :x Pak jsem ještě několikrát zkusil propojit startovacím káblem kostřící bod v motorovém prostoru na různých místech na motoru a hle otočím a už startér pootočil... 8) Takže ač se to tak nejevilo a zkoušel sem to, tak to vypadá skutečně na špatnou kostru na motoru. Je pravda, že jsem tam už dříve opravoval trouchnivou izolaci a drát byl lehce zoxidovanej ale nenapadlo mě, že to může začít dělat takovej bordel. Důvod proč to po propojení poprvé nešlo bude asi, že místa kde jsem to propojil nebyly očištěny. Dneska jsem jen doskládal z části rozebrané plasty pod palubkou a během víkendu vrátím věci okolo sání, vyrobím novou kostru a zkusím to a předpokládám, že to musí valit. Takže tak no... Vyplývá z toho snad jen to, že kostru nepodceňovat a než laborovat nad složitostma tak si raději několikrát ověřit že je to ukostřeno fakt dobře. :idea: Nj chybami se člověk učí... :P
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od paveld »

Takhle když to píšeš, tak to zní logicky, ale taky by mě to samo od sebe asi nenapadlo že to může bejt taková drobnost... tak hlavně že to dopadlo dobře a neni to nic závažnýho :-).
Brody
Klubové ID: 1772
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Brody »

No tak aspon, ze tak. Kostra dokaze udelat peknou paseku.
Odpovědět