Nedávno jsem při dolévání oleje objevil pod víčkem žlutou hmotu připomínající hořčici a kapky vody viz foto. S autem jezdím krátký trasy. Olej měněný před 3000km V servisu mi řekli, že je to normální, ale mě se to nějak nezdá. Co myslíte?
Foto tu je - jen ho vidí pouze členové klubu, nikoliv uživatelé fora.
Emulze je naprosto normální a to nejen v zimě. Kousek od víčka je vyústění odvětrání prostoru klikové hřídele a právě toto asi způsobuje tvoření emulze v tomto místě. Emulze sama zmizí po delším projetí - prohřátí motoru, poté se při krátké trase opět vytvoří. Není to rezavé, ale je to prostě emulze z oleje. Takže olej kvůli tomu rozhodně neměnit a nezaobírat se tím vůbec...
Pri kratkych trasach se nestiha nakondenzovana voda vyparit. Hlavne ted v zime. Kdyz motor dukladne prohrejes delsi jizdou (30km a vic), tak na vicku emulzi najit nesmis. Veskera voda se vypari. Pokud by tam byla i po dukladnym prohrati, je to uz spatne
Tak presne tenhle pohled me vydesil zacatkem zimy u me 528i... Uz jsem pokukoval po novem motoru Pak jsem jel 100km na chatu a emulze byla pryc, tak jsem si ulevil