mequi píše:Tak už nevím. To řachtání se ozývá stále. Je možné, že by byl řetěz tak vytahanej? Jak jsem to měl rozebrané, tak ten řetěz byl o dost volný. Nebo takhle: Jak je na něm napínák, tak je dost vysunutej ( ten napínák) oproti obrázku v Jak na to? Ale tam je zase otázka jak věrně to autor nakreslí páč jsou tam pouze obrázky a ne fota. Na druhou stranu, kdyby byl ten řetěz tak vytahaný, tak by to řachtalo podle mě stále. Budu to asi pozorovat ve více lidech a možná se na to přijde. Kdyby někdo přišel na cokoliv, co by to mohlo být, dejte vědět. Díky.
No já si řetězy poměřil v elitu s novýma,ale je fakt,že kvůli tomu je vyndávat je blbost?A dokonce řetěz na na oil čerpadlo byl nový delší .Jinak bych zkusil ještě napínák z boku a vodící lišty.
Ješte mě napadá, jestli by to nemohl dělat setrvák. Při chcípání motoru sa oklepe. Tak jestli, když stojí delší dobu, tak jestli nemůže mlátit. Ten zvuk jde taky jakoby ze spoda a rozléhá se to všude pod autem. Je to jen úvaha a vím - od setrváku je to trochu dál ten rozvodový řetez. Ale jeden nikdy neví. Až bude venku trochu hezky tak se na to kouknu. V tom mrazu se mi do toho FAKT nechce.
mezi 10 a 11 v podstatě nedochází k žádnýmu pohybu, který by znamenal nějaký opotřebení způsobující netěsnost,
tak bych řek, že je to zbytečný.
ale 5 a 7 můžou být vyježděný.
mel jsem neco podobenho na e46,330i motor M54
rachtani slo do celeho motoru,take jsem mel obavy ze je to neco
na rozvodu nakonec to delala visko spojka
(rachtani se projevovalo pouze u ohrateho motoru za studena nic)
zkus - zastavit rukou vrtuli a poslechnout jestli to rachta
mel jsem neco podobenho na e46,330i motor M54
rachtani slo do celeho motoru,take jsem mel obavy ze je to neco
na rozvodu nakonec to delala visko spojka
(rachtani se projevovalo pouze u ohrateho motoru za studena nic)
zkus - zastavit rukou vrtuli a poslechnout jestli to rachta
---
pekny den
Ondrej
Mně to zařachtá jenom tak 3 až 4 vteřiny. Nestihnu vyskočit z auta. Zkusím shodit řemen a uvidím. Ale dík za postřehy. Každý nápad je vítaný.
co se mi ale zdá z té konstrukce (soudím jen z foto),
že v tom pístním mechanizmu není jednocestnej ventil,
kterej by napínák držel roztaženej a tu funkci při startování přebírá ta pružina.
takže bych to zařehtání bral jako víceméně normální
(tu pružinu bych ale rozhodně zkusil vyměnit, vypadá, že je dělaná na větší sílu)