Ahoj, všiml jsem si, že chvílema je kouř lehce namodralý, jindy zase krásně bílý. Olej podle mne neubývá, drží se kousek nad MIN riskou (občas se rosvítí oranžová kontrolka mazání).
Může mi to žrát trochu olej kvůli špatnému separátoru nebo olejovému filtru? Setkal se s tím někdo? Díky.
no hlavne jezdit na minimu az se rozina kontrolka pze mas nizkou hlaadinu taky teda neni zrovna dvakrat moudry musis dolit olej a zjistit jakou mas spotrebu a podle toho muzes soudit dal
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
olej tam může jít
a/ vodítkama - bude to znatelněji víc hulit po delším odstavení
- vyměnit gufera ventilů
b/ přes kroužky - horší komprese
- vyměnit kroužky
nebo zkusit odkarbonovat a nalít do nového (synt.) oleje přísadu na uvolnění kroužků (nejistej výsledek)
Ahoj většinou je to známka připečeného motoru. Dá se tomu pomoct tak, že vypustíš olej odmontuješ vstřikovače a do každého válce naleješ asi 1-2dl petroleje do většinou se to nechá přes noc, ale aspoň 10hod. pak nalejes olej a protočíš motor startováním. Petrolej se dostane pryč, vstřikovače zpět a mělo by být hotovo.
A nejlíp to poznáš když to startuješ studené,jestli ten motor běží chvilku po nastartování nepravidelně a kouří modře tak je to jasné..Když se pak ohřeje tak může jezdit normálně i bez modrého kouře-olej se stačí vypalovat.Když už ho tam jde moc tak Ti to bude kouřit modře pořád..Změřil bych kompresi a uvidíš,možná tam ten olej může jít i přes ty těsnění ventilů jak je psáno nahoře..
Ta vodní pumpa to určitě způsobit mohla. Motor se připeče kdyz je špatně chlazený. Klidně si nech změřit tlaky válců a poznáš to hned. Jestli nemáš možnost změřit to, tak s tím petrolejem je to nejjednodušší varianta a pokud si trochu zručný a máš nářadí, tak to zvládneš i sám
Ale zas podle teploměru měl motor nomální teplotu, přesně uprostřed... dál se ani nehnul, ani na dálnici, když jsem se plazil pro novou pumpu a furt dolejval vodu
// Jinak vypočítal jsem, že to žere cca 1 litr oleje na 10 tisíc km.
Ten litr oleje je celkem v pohodě. Ale namodralý kouř nasvědčuje připečný motor. černý znamená vyběhaný motor nebo turbo. Bílý znamená že spaluje vodu většinou těsnění pod hlavou, nebo prasklá hlava. Ale jak píšu nejlepší je změřit tlaky nebo ten petolej, rozhodně tím nic nepokazíš! Pokud je to připečené tak petrolejem pístní krožky povolí a vše bude zase ok.